Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μην πετάξετε το παλιό σας μαξιλάρι! Υπάρχει λόγος! (Video)

Αν δείτε το βίντεο θα το κάνετε κι εσείς!

28 Σεπτεμβρίου 2019 16:25
Μην πετάξετε το παλιό σας μαξιλάρι! Υπάρχει λόγος! (Video)

Γνωρίζατε ότι δεν χρειάζεται να ξαναπετάξετε το παλιό σας μαξιλάρι; Αν όχι τότε ναι δεν υπάρχει περίπτωση μετά από αυτό το άρθρο να το ξανακάνετε!

Υπάρχει λύση που δεν σας πήγαινε ποτέ το μυαλό! Για όνειρα... γλυκά: Ένα εύκολο και έξυπνο κόλπο για να βρεις το κατάλληλο μαξιλάρι για σένα

Μπορείτε να το επαναχρησιμοποιήσετε πανεύκολα, ως ξεκούραστη βάση υπολογιστή.

Κιτρινισμένα μαξιλάρια; - Ένα εύκολο και γρήγορο tip που θα τα κάνει ολόλευκα ξανά!

Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, όμως είναι δεδομένο τα μαξιλάρια κιτρινίζουν από τον ιδρώτα μας. Υπάρχει όμως τρόπος για να τα κάνουμε να φαίνονται σαν καινούργια ξανά.

Καταρχήν πρέπει να πλένετε τα μαξιλάρια σας δύο φορές το χρόνο. Για να τα πλύνετε θα χρειαστείτε πολύ ζεστό νερό, 1 φλ. απορρυπαντικό πλυντηρίου, 1 φλ. απορρυπαντικό πιάτων σε σκόνη, λίγη χλωρίνη και 1/2 φλ. βόρακα.

Ξεκινήστε τσεκάροντας ότι τα μαξιλάρια σας πλένονται στο πλυντήριο (τα περισσότερα πλένονται). Ελέγξτε τις ετικέτες τους.

Αφαιρέστε τις μαξιλαροθήκες και οποιοδήποτε προστατευτικό.

Βάλτε το πλυντήριο ρούχων στους 40 βαθμούς.

Ανακατέψτε τα συστατικά που σας είπαμε παραπάνω σε ένα πλαστικό δοχείο και βάλτε το μέσα στο πλυντήριο μαζί με δύο μαξιλάρια.

Κάντε κανονικά την πλύση σας.

Αν τα μαξιλάρια σας είναι συνθετικά χρησιμοποιήστε την πιο χαμηλή θερμοκρασία. Πάντα ελέγχετε τις ετικέτες τους. Αν δεν έχουν ετικέτες, ρωτήστε στο κατάστημα που τα αγοράσατε.

Τέλος, αν έχετε στεγνωτήριο βάλτε τα μαξιλάρια σας μέσα και προσθέστε και δύο μπαλάκια του τένις τυλιγμένα με καθαρές κάλτσες. Με αυτά θα βοηθήσετε τα μαξιλάρια σας να γίνουν και πάλι αφράτα. Αν δεν έχετε στεγνωτήριο μπορείτε απλά να τα στεγνώσετε κανονικά στον ήλιο απλώνοντάς τα.

Γιατί τα ξενοδοχεία βάζουν ένα σοκολατάκι στο μαξιλάρι; - Εσύ το ήξερες;

Αν είστε από τους τυχερούς που έχουν καταφέρει έστω και μια φορά να μείνουν σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο τότε και εσείς θα έχετε βρει την ευχάριστη έκπληξη που κρύβεται στο μαξιλάρι του κρεβατιού:

Το μικρό σοκολατάκι!

Γιατί, όμως, στα ξενοδοχεία υπάρχει πάντα ένα μικρό σοκολατάκι στο μαξιλάρι; Ποια ιστορία κρύβεται από αυτή την ωραία, μικρή χειρονομία;

Κάποια στιγμή στις αρχές του 1950, ο ηθοποιός Κάρι Γκραντ βρέθηκε στο πολυτελές Mayfair Hotel στο κέντρο του Σαιντ Λούις. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έμενε εκεί.

Πήγαινε συχνά, έμενε στη σουίτα του τελευταίου ορόφου και πάντα συναντούσε εκεί μια συγκεκριμένη γυναίκα (εκείνη την εποχή ο Γκραντ ήταν παντρεμένος με την τρίτη σύζυγό του, την ηθοποιό Betsy Drake.)

Στη συγκεκριμένη στιγμή που «γεννήθηκε» η ιδέα για το σοκολατάκι κάτω από το μαξιλάρι, η γυναίκα που συναντούσε ο Γκραντ είχε φθάσει πριν από εκείνον στη σουίτα. Ο ηθοποιός, όμως, είχε φροντίσει να της αφήσει σοκολατένια ίχνη.

Στο σαλόνι, στην κρεβατοκάμαρα, απέναντι από το κρεβάτι, και πάνω στο μαξιλάρι (είχε αφήσει, ακόμη, ένα γράμμα πάνω στο κρεβάτι, το περιεχόμενο του οποίου, όπως και η ταυτότητα της γυναίκας έμειναν απόρρητες…).

O Κάρι Γκραντ

Ο διευθυντής του Mayfair έμαθε για το τέχνασμα της σοκολάτας του Γκραντ, πιθανότατα επειδή ο ηθοποιός είχε αναθέσει -κρυφά- σε κάποιον υπάλληλο του ξενοδοχείου να αγοράσει και να τοποθετήσει στο δωμάτιο τα σοκολατάκια.

Η ιδέα του άρεσε τόσο πολύ που αποφάσισε να βάζει στα μαξιλάρια των κρεβατιών όλων των δωματίων ένα σοκολατάκι, πουλώντας το μάλιστα σαν μια από τις πολλές, βασικές ανέσεις του ξενοδοχείου.

Η φήμη για το σοκολατάκι διαδόθηκε και πολλά ξενοδοχεία υιοθέτησαν την πρακτική (αν και η Mayfair τη διέκοψε μετά από λίγα χρόνια).

Πάντως, όταν το ξενοδοχείο πωλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο και άλλαξε διεύθυνση αλλά και όνομα, δουλεύει πλέον ως Magnolia Hotel St. Louis, η παράδοση με το σοκολατάκι επανήλθε!

Πηγή: travelstyle.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share