Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φθινοπωρινή διακόσμηση για το σπίτι σου σε παστέλ αποχρώσεις!

Θα τη λατρέψεις!

27 Σεπτεμβρίου 2019 14:50
Φθινοπωρινή διακόσμηση για το σπίτι σου σε παστέλ αποχρώσεις!

Απαντάμε στην μουντή διάθεση του φθινοπώρου, «χρωματίζοντας» το ντεκόρ του σπιτιού μας με τους ζωηρούς τόνους του ουράνιου τόξου!

Δείτε επίσης: 10 υπνοδωμάτια που ερωτευτήκαμε!

Βρήκαμε πλούσιο υλικό, ώστε να εντάξουμε αυτές τις αποχρώσεις- που για τους περισσότερους είναι συνυφασμένες με ανοιξιάτικες εικόνες- στις διαθέσεις της σεζόν. Είσαι μαζί μας;

Για να σε προλάβουμε… Δεν χρειάζεται να είσαι εξαιρετικά ρομαντική ψυχή για να υιοθετήσεις μια τέτοια τάση. Μπορεί αυτές οι αποχρώσεις να θυμίζουν ένα πελώριο, παιδικό βάζο με marshmalows, ωστόσο αυτή τη σεζόν κάνουν δυναμικό comeback, με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές ανά τον κόσμο να υπογραμμίζουν την ισχυρή υπόστασή τους. Και ενώ οι πασαρέλες βυθίζονται στο απαλό γαλάζιο και το κουφετί, εμείς απελευθερώνουμε το trend από την ντουλάπα και το εντάσσουμε στην διακόσμηση του σπιτιού, πηγαίνοντας κόντρα στη μουντή διάθεση του φθινοπώρου.

Το βασικότερο είναι οι μεγάλες επιφάνειες του σπιτιού σου να είναι λευκές. Έτσι οι παστέλ αποχρώσεις θα «αγκαλιάσουν» υπέροχα το ντεκόρ, προσφέροντάς σου ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Έπειτα οι επιλογές είναι αμέτρητες, όπως μπορείς να δεις και εσύ! Το πιο απλό…Μερικά παστέλ μαξιλάρια θα αναδείξουν τους διαχρονικούς καναπέδες του σαλονιού σου και θα ανανεώσουν την εικόνα του κρεβατιού σου, που μέχρι πέρσι έμοιαζε κάπως…μονότονο

Εναλλακτικά επένδυσε σε παστέλ αξεσουάρ για το σπίτι. Χαρακτηριστικά είναι τα κάδρα (σε όλες τους τις εκδοχές), οι κουρτίνες ή ακόμα και κάποια μικρότερα διακοσμητικά, όπως είναι ένα πορτατίφ ή μια γλάστρα.

Μικρά μυστικά για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας σου!

Αν θέλεις να σε παίρνει ο ύπνος στο λεπτό και να μη μετράς πρόβατα πρέπει να φροντίσεις τη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου.

Δείτε επίσης: Διακοσμήστε το σπίτι σας χωρίς να χαλάσετε πολλά λεφτά!

Πολλές φορές προσπαθούμε να προσθέσουμε πινελιές στον χώρο μας, αλλά αντί να καταφέρουμε να τον ανανεώσουμε, μπλοκάρουμε την ενέργειά του. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, για παράδειγμα, δεν είναι καλή ιδέα να υπάρχουν φυτά στο υπνοδωμάτιο.

Οι καθρέφτες, ακόμα, χρειάζονται πολλή προσοχή. Δεν πρέπει να είναι ακριβώς απέναντι από μπαλκονόπορτα ή παράθυρο, ούτε έτσι τοποθετημένοι που να βλέπεις το σώμα σου όταν ξαπλώνεις.

Ακόμα, καθρέφτης απέναντι από καθρέπτη, δεν προτείνεται. Ιδανικά, αν θέλεις να έχεις μέσα στην κρεβατοκάμαρα, βάλε από τη μέσα μεριά της ντουλάπας έναν γιατί είναι και το χρηστικό του πράγματος.

Να αποφεύγεις συντριβάνια (ναι, κάποιος μπορεί να ήθελε συντριβάνι) ή κινούμενο νερό στην κρεβατοκάμαρα, διότι αυτό θα προκαλέσει ανήσυχο ύπνο αλλά και ατυχία σε τομείς ανθρώπινης αρμονίας όπως σταθερότητα, υγεία και σχέσεις.

Οι λάμπες ακριβώς πάνω από το κρεβάτι δεν ενδείκνυνται για καλό ύπνο. Είναι καλύτερο τα φώτα να βρίσκονται στα πλαϊνά του κρεβατιού. Επίσης, μιλώντας για τα πράγματα που μπορεί να βρίσκονται πάνω από το κρεβάτι, πες όχι στα αιχμηρά αντικείμενα.

Να αποφεύγεις στεφάνι με αντικουνουπικό δίχτυ που κρέμεται πάνω από το κρεβάτι γιατί θεωρείται ότι δημιουργεί πίεση και επηρεάζει τη ζωτικότητά σου και την υγεία σου.

Τέλος, μην αφήνεις κεριά πίσω από κεφάλι σου.

Πως να διακοσμήσετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας γρήγορα και οικονομικά!

Για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με το προσωπικό σας γούστο,μπορείτε πολύ απλά να αξιοποιήσετε τα ήδη υπάρχοντα αντικείμενα και έπιπλα του σπιτιού σας, χωρίς κανένα κόστος.

1.Αν έχετε μαζέψει κάποια ενθύμια από τα ταξίδια σας μπορείτε να τα συγκεντρώσετε σε μια γωνία, ίσως σε ένα τραπεζάκι ή σε ένα ράφι, ώστε να σας θυμίζουν πόσο όμορφα είχατε περάσει αλλά και να διακομίσουν όμορφα τον χώρο σας.

Δείτε επίσης: To φυτό που δεν μαραίνεται ποτέ είναι οτι καλύτερο για το σπίτι!

2. Μαζέψτε όλα σας τα βιβλία σε ένα ράφι ή ένα έπιπλο και δημιουργήστε μια μικρή βιβλιοθήκη αν δεν έχετε ήδη ,θα δώσει στυλ σε ένα απλό βαρετό έπιπλο...


3. Προσθέστε περισσότερα μαξιλάρια, είτε στον καναπέ σας, είτε στον κρεβάτι σας...Θα το κάνει να φαίνεται πιο ‘’πλούσιο’’.

4. Χρησιμοποιήστε τα μπουκάλια που ήδη έχετε στο σπίτι σας. Αν ταιριάζουν χρωματικά βάλτε τα το ένα δίπλα στο άλλο και χρησιμοποιήστε τα ως βάζα για λουλούδια.

5. Βάψτε τα ήδη ξύλινα έπιπλα σας, στο χρώμα που σας αρέσει και αλλάξτε τους τελείως την εμφάνιση. Μπορείτε επίσης,να δημιουργήσετε ξύλινα ράφια για να διακοσμήσετε τον τοίχο σας σε ότι σχήμα εσείς θέλετε.

6.Χρησιμοποιήστε έπιπλα αντίκες για να δώσετε μια ρετρό αίσθηση στον χώρο σας. Είναι διαχρονικά και Vintage! Αν έχετε, χρησιμοποιήστε και άλλα παρόμοια διακοσμητικά ώστε να ολοκληρώσουν το στυλ του σπιτιού σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share