Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020

Πώς θα κάνετε το δωμάτιο σας να φαίνεται πιο φωτεινό!

Δες το κόλπο...

24 Σεπτεμβρίου 2019 16:29
Πώς θα κάνετε το δωμάτιο σας να φαίνεται πιο φωτεινό!
Follow us on Google News

Είναι πολύ πιθανό κάποιο από τα δωμάτια του σπιτιού σου να είναι σκοτεινό. Ανήλιαγο βρε αδερφέ. Έχεις τοποθετήσει ένα μεγάλο φωτιστικό στο κέντρο του αλλά και πάλι θα ήθελες να είναι πιο φωτεινό. Η λύση είναι εδώ και μάλιστα είναι και, σχετικά, ανέξοδη αφού το μόνο που θα χρειαστείς είναι μπογιά και πινέλα.

Δείτε επίσης: Αυτοκόλλητα στους τοίχους; Η εύκολη λύση για να τα καθαρίσετε!

Μπορείς να το δοκιμάσεις ακόμα και μόνη σου. Θα λειτουργήσει και χαλαρωτικά. Τι πρέπει να κάνεις; Θα βάψεις. Βάλε στολή εργασίας και πάμε να δούμε τι πρέπει να γίνει ώστε το δωμάτιό σου να δείξει αμέσως πιο φωτεινό.

Θα πρέπει να βάψεις έναν από τους τοίχους του δωματίου σε πιο σκούρα απόχρωση από τους υπόλοιπους

ή να βάψεις πάλι σε πιο σκούρα απόχρωση τους τοίχους του διαδρόμου που οδηγούν στο δωμάτιο. Είναι στην ουσία ένα οπτικό παιχνίδι που θα κάνει τον σκοτεινό χώρο να δείχνει πιο φωτεινός. Η σύγκριση της σκούρας και πιο ανοιχτής απόχρωσης θα έχει αποτέλεσμα.

Ποια είναι τα αντικείμενα που "εμποδίζουν" την ευημερία στο σπίτι σας;

Θέλετε να υπάρχει ηρεμία και καλή ενέργεια στο σπίτι σας; Τότε σας βρήκαμε ποια είναι τα αντικείμενα που "εμποδίζουν" την ευημερία στο σπίτι σας και που μάλλον θα πρέπει να πετάξετε αμέσως αν τα έχετε! Zara home: Tο ξεχωριστό φωτιστικό που θα δώσει στυλ στο χώρο σας!

Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε και πώς πρέπει να είναι η δική σας διαρρύθμιση για να μην μπλοκάρετε την ευημερία του χώρου σας.

Σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι όλα τα πράγματα έχουν μια συγκεκριμένη θέση μέσα στο σπίτι που εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό πέρα από αυτόν για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί να υπηρετήσουν. Το ίδιο ισχύει και με τη δομική διάταξη των χώρων.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέγετε το σωστό σπίτι έτσι η ενέργεια που εισέρχεται σε αυτό να κυλά ομαλά και να μη χάνεται άσκοπα.

#1 Οι πόρτες μεταξύ των δωματίων του σπιτιού θα πρέπει να αποφεύγετε να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες μεταξύ τους τουλάχιστον όταν στην ευθεία υπάρχει κάποιο παράθυρο. Αυτό διότι η καλή ενέργεια που εισέρχεται μέσα στο σπίτι θα πρέπει να κυκλοφορεί μέσα σε αυτό και να μη βρίσκει απευθείας διέξοδο απόδρασης. Παρομοιάστε το χώρο με ένα το δάσος. Αν υπάρχει μονοπάτι θα το ακολουθήσετε και θα βγείτε γρήγορα μέσα από αυτό διαφορετικά θα αναγκαστείτε να περπατάτε μέχρι να βρείτε το δρόμο σας. Έτσι και με την καλή ενέργεια. Θα πρέπει να μη βρίσκει διέξοδο έτσι ώστε να συνεχίσει να κυκλοφορεί μέσα στο χώρο.

#2 Για τα σπίτια που έχουν περισσότερους από έναν όροφο θα πρέπει να αποφεύγετε η σκάλα που οδηγοί στον ή στους επάνω ορόφους να είναι αντικριστή της εισόδου. Αυτό διότι με το άνοιγμα της εισόδου η ενέργεια που εισέρχεται στο χώρο θα κατευθύνεται απευθείας στους επάνω ορόφους με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί καθόλου στους ισόγειους χώρους του σπιτιού.

#3 To μπάνιο του σπιτιού θα πρέπει να αποφεύγετε να είναι απέναντι από την είσοδο του σπιτιού. Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί είναι ευκολονόητος. Το μπάνιο είναι ο χώρος του σπιτιού όπου ότι κι αν χρησιμοποιηθεί μέσα σε αυτό αποβάλλεται αμέσως από το σπίτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά να διώχνουμε και την ενέργεια μέσα από το σπίτι.

#4 Η ύπαρξη μιας σκάλας στο σπίτι, ανεξάρτητα με τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένη, θα πρέπει να αποφεύγετε να βρίσκεται στο κέντρο του χώρου, ακόμη κι αν πρόκειται για μερικά σκαλοπάτια προς κάποιο δωμάτιο - πατάρι. Η τοποθέτηση της στο κέντρο του σπιτιού σηματοδοτεί κακή ενέργεια και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα ατυχήματα είναι πολύ πιθανά.

#5 To υπνοδωμάτιο θα πρέπει να αποφεύγετε να βρίσκεται πάνω από το υπόγειο γκαράζ ή γενικότερα κοντά σε αυτό. Η συνεχής χρήση του γκαράζ και των μηχανοκίνητων οχημάτων μέσα σε αυτό διαταράσσει την ενέργεια του υπνοδωματίου που θα πρέπει να είναι καθόλα ήρεμη και σταθερή.

#6 To σημαντικότερο που πρέπει να αποφύγετε είναι ένας μακρύς διάδρομος ανάμεσα στους χώρους του σπιτιού. Αυτό θεωρείτε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη, σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι καθώς ένας μακρύς διάδρομος εγκλωβίζει και αποπροσανατολίζει την ενέργεια. Δυστυχώς, όποια κόλπα του Φενγκ Σούι κι αν χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση του διαδρόμου τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν τη ροή της ενέργειας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share