Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Βάλε γιαούρτι στην λεκάνη της τουαλέτας και δες τι θα γίνει!

Απίστευτο!

23 Σεπτεμβρίου 2019 14:43
Βάλε γιαούρτι στην λεκάνη της τουαλέτας και δες τι θα γίνει!

Δοκιμάστε σήμερα αυτό το εύκολο τρικ με το γιαούρτι και δείτε τι θα συμβεί στη λεκάνη της τουαλέτας σας. Δεν θα πιστεύετε τι μπορεί να κάνει ένα γιαούρτι και τις πολλαπλές χρήσεις του. Χρησιμεύει μέχρι και στη καθαριότητα!

Δείτε επίσης: 5+1 χρήσεις τις χάρτινης σακούλας που θα σας λύσουν τα χέρια!

Τι θα χρειαστείτε

Για λεκάνη που αστράφτει θα χρειαστείτε απλά…λίγο ληγμένο γιαούρτι.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε

Απλώστε ληγμένο γιαούρτι μέσα στη λεκάνη σας και αφήστε το να δράσει για όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί χρησιμοποιήστε μια βούρτσα για να τρίψετε την λεκάνη σας. Αυτό που θα παρατηρήσετε είναι πως το πουρί θα εξαφανιστεί χωρίς να χρειαστεί να τρίψετε ιδιαίτερα.

Αφού βάλετε το γιαούρτι και το αφήσετε στη λεκάνη για ένα βράδυ, τρίψτε το επόμενο πρωί με μια βούρτσα.

Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που βοηθούν τον οργανισμό μας να λειτουργεί σωστά…σε όλους τους τομείς. Το ίδιο συμβαίνει λοιπόν όταν βάζετε γιαούρτι σε σωλήνες και λεκάνες στο σπίτι σας.

Τώρα δεν θα ξαναχρειαστεί να πετάξετε το ληγμένο γιαούρτι!

Τα βακτήρια και τα ένζυμα που υπάρχουν μέσα στο γιαούρτι διασπούν τα λίπη και όλες τις βρομιές. Χρησιμοποιήστε, λοιπόν, το γιαούρτι για να συντηρείτε καθαρούς τους σωλήνες σας αλλά και για αστραφτερή λεκάνη εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά.

Βάλτε ένα δοχείο με ρύζι στην ντουλάπα σας και θα εκπλαγείτε!

Οι εκπληκτικές ιδιότητες του ρυζιού δεν έχουν σταματημό! Αυτή την φορά σας προτείνουμε να τοποθετήσετε ένα δοχείο με ρύζι στην ντουλάπα σας και θα δείτε κάτι μοναδικό! Δείτε πως να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας για πιο εύκολη χρήση!

Η γνωστότερη εκτός κουζίνας χρήση του είναι για να διασώσει κινητά τηλέφωνα που έχουν πέσει στο νερό. Τι δουλειά μπορεί, όμως, να έχει στη ντουλάπα σας;

Το ρύζι έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδιότητα: απορροφά τις μυρωδιές. Δοκιμάστε να βάλετε μια κούπα με ρύζι σε έναν χώρο που μυρίζει άσχημα και θα καταλάβετε πόσο αποτελεσματικό είναι. Γίνεται, ωστόσο, ακόμα αποτελεσματικότερο αν το αρωματίσετε. Πώς; Με αιθέρια έλαια! Μπορείτε τώρα να φανταστείτε πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι για την ντουλάπα και τα ρούχα σας.

Τι θα χρειαστείτε:

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μικρό δοχείο (τα γυάλινα βαζάκια φαγητού είναι ιδανικά), ένα σακουλάκι ρύζι και τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια. Αν η ντουλάπα σας μυρίζει πολύ τότε χρησιμοποιήστε αιθέριο έλαιο λεμονόχορτου – θα εξουδετερώσει τα πάντα. Αν θέλετε απλώς να προσθέσετε μια ευχάριστη μυρωδιά στην ντουλάπα δοκιμάστε δεντρολίβανο, μέντα ή λεβάντα. 1 – 2 φλυτζάνια ρύζι και 10-20 σταγόνες αιθέριου ελαίου είναι αρκετά. Μπορείτε προαιρετικά να κλείσετε το βάζο σας με ένα ύφασμα που αναπνέει και να το στερεώσετε με λάστιχο. Μην ξεχάσετε να το ανακινήσετε καλά για να πάει παντού το έλαιο.

Πού αλλού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε Το βάζο σας δεν μπορεί να αντικαταστήσει ένα κανονικό αρωματικό χώρου και δεν θα κάνει ολόκληρο το σπίτι σας να μυρίζει αιθέρια έλαια. Είναι όμως ιδανικό για μικρούς χώρους. Εκτός, λοιπόν, από την ντουλάπα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα μικρά δωμάτια, σε κάποια αποθήκη, στην είσοδο του σπιτιού σας, σε κάποια παπουτσοθήκη ή και στο μπάνιο σας για να περιορίσετε τι οσμές από τα άπλυτα ρούχα. Αν μετά από κάποιο καιρό παρατηρήσετε πως το βάζο δεν μυρίζει πια ανακινήστε το για να αναδευτούν τα αιθέρια έλαια. Ανάλογα με την υγρασία που υπάρχει στον χώρο το αρωματικό σας ρύζι θα διαρκέσει 4-6 μήνες.

Έχει υγρασία η ντουλάπα σας; Δείτε πως να την καταπολεμήσετε!

Η υγρασία στην ντουλάπα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλά σπίτια λόγω κακής μόνωσης ή κατασκευής. Το κακό είναι πως δίνει μια δυσάρεστη μυρωδιά σε όλη την ντουλάπα αλλά και στα ρούχα. Κάντε της έξωση σήμερα κιόλας! Μόλις ανακαλύψετε την υγρασία στο εσωτερικό της ντουλάπας σας, αναλάβετε δράση.

Ένα πολύ έξυπνο και οικονομικό tip για να διώξετε αυτή την άσχημη μυρωδιά από την ντουλάπα σας είναι να πάρετε μερικές λευκές κιμωλίες και να τις δέσετε με ένα λαστιχάκι όλες μαζί. Κρεμάστε τις κιμωλίες στο εσωτερικό της ντουλάπας (μπορείτε ακόμα και να τις βάλετε μέσα σε ένα κομμάτι τούλι και να τοποθετήσετε το τούλι σε μια γωνιά της ντουλάπας) και δείτε τη μυρωδιά να εξαφανίζεται αμέσως. Η κιμωλία θα απορροφήσει την υγρασία.
Πριν ξεκίνησετε το καθάρισμα του εσωτερικού της ντουλάπας, αδειάστε την εντελώς. Επιπλέον δείτε πως μπορείτε να διώξετε τη σκόνη από το σπίτι σας !

Αν το πρόβλημα της υγρασίας είναι πολύ πιο έντονο και έχετε παρατηρήσει ακόμα και σταγόνες νερού στο εσωτερικό της ντουλάπας σας τότε θα πρέπει να αναλάβετε δράση. Βάλτε σε μια λεκάνη 4 μέρη χλιαρό νερό και 1 μέρος χλωρίνη. Με ένα σφουγγάρι τρίψτε ελαφρά τις επιφάνειες που έχουν μούχλα. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα περάστε τις με ένα καθαρό πανί. Σε όλη τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας καλό είναι να έχετε ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα για να στεγνώσει πιο γρήγορα και η ντουλάπα. Επιπλέον κάθε φορά που ανοίγετε τις μπαλκονόπορτές σας για να αερίζεται το δωμάτιό σας, φροντίζετε να ανοίγετε και τις πόρτες των ντουλαπών σας καθώς χρειάζονται και αυτές καθαρό αέρα. Επίσης: Πως να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας για πιο εύκολη χρήση!

Τι να κάνετε μετά το καθάρισμα:

Κάθε φορά που θα αερίζετε το δωμάτιό σας φροντίζετε πέρα από παράθυρα και μπαλκονόπορτες να ανοίγετε και τα φύλλα από τις ντουλάπες σας. Λόγω του ότι είναι κλειστές συνεχώς τείνουν να μαζεύουν πολύ υγρασία.
Μην σιδερώνετε μέσα στο υπνοδωμάτιο. Προτιμάτε να το κάνετε στο σαλόνι. Επίσης μετά το σιδέρωμα μην αποθηκεύετε κατευθείαν τα ρούχα στις ντουλάπες καθώς μιας και είναι ακόμα ζεστά βγάζουν υδρατμούς.
Με τη χρήση κάποιου μικρού αφυγραντήρα ντουλάπας μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα διαπαντός.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share