Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κόλλησε το βάζο σας; Δες πώς θα το ανοίξεις!

Πανεύκολος τρόπος!

19 Σεπτεμβρίου 2019 16:44
Κόλλησε το βάζο σας; Δες πώς θα το ανοίξεις!

Πόσες φορές έχετε έρθει αντιμέτωποι στο σπίτι σας με ένα βάζο γεμάτο μαρμελάδα, μέλι ή σάλτσα που έχει κολλήσει και δε λέει να ανοίξει με τίποτα;

Δείτε επίσης: Θα σας λύσει τα χέρια: 4 κρυψώνες για να βάλετε το "δεύτερο" κλειδί του σπιτιού σας!

Είναι ένα συχνό φαινόμενο και συμβαίνει σε όλους μας όταν αφήνουμε για πολύ καιρό ένα βάζο κλεισμένο.

Για να το ανοίξετε γρήγορα και εύκολα θα χρειαστείτε τα εξής: ζεστό νερό, ένα μικρό μπολ και μια πετσέτα. Μέσα σε μόλις πέντε λεπτά το καπάκι από το… δύσκολο βάζo θα ανοίξει.

Ξεκινήστε γεμίζοντας το μπολ με ζεστό νερό. Θέλει προσοχή ώστε να μην το βράσετε γιατί μπορεί μετά να σας σπάσει το βάζο από την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας. Χρειάζεται απλά να είναι αρκετά ζεστό. Γυρίστε το βάζο σας ανάποδα και βάλτε το στο μπολ με το καπάκι του προς τα κάτω.

Αφήστε το βάζο έτσι για περίπου 5 λεπτά. Συνεχίστε τις δουλειές σας και επιστρέψτε για να ξεκολλήσετε το σκληροτράχηλο καπάκι που σας έχει σπάσει τα νεύρα: Βγάλτε το από το νερό και με την πετσέτα ανοίξτε το καπάκι. Το πρόβλημά σας λύθηκε!

Πώς να καθαρίσετε τις τέντες του σπιτιού σας εύκολα και απλά; (Video)

Θέλετε να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τις τέντες του σπιτιού σας και δεν θέλετε να χαλάσετε χρήματα τότε σας έχουμε την καλύτερη λύση!

Μπορεί να είναι δύσκολες στο καθάρισμα αλλά είναι πολύ χρήσιμο να το κάνετε γιατί αλλιώς τα πανιά σαπίζουν! Καθαριότητα στο σπίτι: Φτιάξτε μόνοι σας σπρέι για να απομακρύνετε τη βρωμιά!

Αυτός ο μπελάς και το πιο δύσκολο σημείο για να το καθαρίσεις. Βάλε στο πρόγραμμα καθαριότητας μία φορά τον μήνα και τις τέντες στα μπαλκόνια και σίγουρα θα αποφύγεις την έξτρα σκόνη.

Πώς θα καθαρίσεις τις τέντες; Ξεκίνα με το πιεστικό μηχάνημα για το νερό και βάλε και την ηλεκτρική σκούπα στο παιχνίδι για τα πιο δύσκολα σημεία.

Αν θέλεις να πλύνεις τις τέντες πρέπει να χρησιμοποιήσεις μόνο κρύο ή χλιαρό νερό γιατί το ζεστό μπορεί να συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος. Για να αποφύγεις τη μούχλα θα πρέπει να μην μαζεύεις ποτέ την τέντα όταν είναι βρεγμένη.

5+1 χρήσεις για το ξύδι που δεν ξέρατε!

Γνωρίζατε ότι το ξύδι έχει 5+1 απίστευτες χρήσεις για το σπίτι που δεν θα το πιστεύατε; Το ξύδι δεν κοστίζει τίποτα και μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα του σπιτιού!

Το ξύδι ως εναλλακτικό καθαριστικό, μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος και σύμμαχος για το πορτοφόλι σας, αφού μπορεί να αντικαταστήσει πολλά από τα παραδοσιακά καθαριστικά, που κοστίζουν μια περιουσία, εξίσου αποτελεσματικά. Καθαριότητα στο σπίτι: Εξαφανίστε το Πουρί από τη Λεκάνη σας στο Λεπτό!

Να σημειώσουμε ότι το ξύδι ως καθαριστικό συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της υγείας σας αφού δεν αποτελεί χημικό!

Στο Πλυντήριο Ρούχων

Ιδανικό καθαριστικό για τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων σας. Μια φορά το εξάμηνο τοποθετήστε δυο φλιτζάνια ξύδι στον κάδο και πραγματοποιήστε μια πλύση στο σύντομο πρόγραμμα χωρίς ρούχα και φυσικά, χωρίς απορρυπαντικό. Αφού τελειώσει η πλύση μπορείτε να καθαρίσετε με ζεστό νερό τη θήκη του απορρυπαντικού και μ’ ένα πανί ελαφρά βρεγμένο όλη τη συσκευή εξωτερικά. Μ’ αυτό τον τρόπο, το πλυντήριό σας μπορεί να διατηρηθεί σαν καινούριο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ρίχνει αυτό το απλό υλικό μέσα στο πλυντήριο και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό! (Video)

Στο Φούρνο Μικροκυμάτων

Τοποθετήστε μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων ένα μπολ γεμάτο με νερό και τρεις κουταλιές της σούπας ξύδι. Αφήστε το φούρνο σας να λειτουργήσει για τρία λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν, θα διευκολύνουν τον εσωτερικό καθαρισμό των τοιχωμάτων του φούρνου σας και θα εξαφανίσουν τις δυσάρεστες οσμές.

Καθαριστικό Τζαμιών

Για να δείτε τα τζάμια σας να αστράφτουν, προσθέστε σ’ ένα λίτρο νερό έξι κουταλιές άσπρο ξύδι και στη συνέχεια, καθαρίστε τα τζάμια σας με παλιές εφημερίδες. Το μαγικό αυτό μείγμα, το οποίο μπορούμε να φυλάξουμε σε ένα μπουκάλι με ψεκασμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε επίμονους λεκέδες στα ράφια, στο εσωτερικό του ψυγείου, στα ποτήρια και στις πορσελάνες.

Στα Άλατα του Βραστήρα

Το ξύδι βοηθά στην απομάκρυνση των αλάτων από τον βραστήρα σας. Βράζετε μισό φλιτζάνι ξύδι με δυο φλυτζάνια νερό και όσο είναι ακόμη ζεστός ο βραστήρας σαπουνίζετε προσεκτικά. Έπειτα, ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Αντιμικροβιακή Δράση

Αντί των χημικών καθαριστικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρό ξύδι, αραιωμένο σε νερό για να φροντίσετε τα παιχνίδια των παιδιών σας, αφού το ξύδι έχει αντιμικροβιακή δράση. Μια οικολογική πρόταση που ενδείκνυται, καθώς όλα τα παιδιά έχουν την τάση να τοποθετούν τα παιχνίδια τους στο στόμα και καλό είναι να περιορίσουμε, όσο γίνεται περισσότερο, την επαφή τους με χημικά συστατικά.

Λιποδιαλυτικός Καθαρισμός

Αν θέλετε να διαλύσετε τα επίμονα λίπη και να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφών από τα μαγειρικά σας σκεύη τότε μπορείτε να καταφύγετε για άλλη μια φορά στο θαυματουργό ξύδι! Το αραιώνετε μέσα σε ζεστό νερό και χρησιμοποιώντας το σφουγγαράκι κουζίνας, κατά προτίμηση από τη σκληρή του πλευρά, θα δείτε τα σκεύη σας να λάμπουν από καθαριότητα ξανά.

Όλα αυτά αποτελούν τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει ένα φθηνό και απλό υλικό όπως το ξύδι, το οποίο βρίσκεται σε κάθε νοικοκυριό και μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κάθε περίπτωση!

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share