Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020

Έπεσε οδοντόκρεμα στη μπλούζα σας; Σας έχουμε τη λύση!

Δοκιμάστε το!

19 Σεπτεμβρίου 2019 16:56
Έπεσε οδοντόκρεμα στη μπλούζα σας; Σας έχουμε τη λύση!

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λεκέδες είναι ο λεκές από οδοντόκρεμα και μάλιστα συνήθως συμβαίνει τη στιγμή που βιαζόμαστε πολύ να τον απομακρύνουμε.

Δείτε περισσότερα: Πως θα εξαφανίσεις τους κίτρινους λεκέδες από τα άσπρα ρούχα;

Δεν είναι μάλιστα ένας απλός λεκές που φεύγει απλώς με λίγο νερό αλλά θέλει λίγο περισσότερο κόπο. Αν βρεθείτε σε μια τέτοια δύσκολη θέση, τότε θα χρειαστείτε τρία υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι.

Αυτά είναι λίγο νερό, ένα μαχαίρι (όχι αιχμηρό) και λίγη ποσότητα απορρυπαντικού ρούχων. Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής: Με το μαχαίρι σηκώστε και αφαιρέστε το υπόλειμμα της οδοντόκρεμας από την επιφάνεια του υφάσματος.

Μην το τρίψετε, καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να σπρώξετε τον λεκέ βαθύτερα μέσα στις ίνες του ρούχου. Στη συνέχεια ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού υγρό απορρυπαντικό ρούχων σε ένα φλιτζάνι νερό. Βουτήξτε ένα λευκό πανάκι μέσα στο μείγμα και τρίψτε απαλά με αυτό το ρούχο σας μέχρι να φύγει ο λεκές. Τέλος βουτήξτε ένα άλλο λευκό καθαρό πανάκι σε κρύο νερό και σκουπίστε με αυτό το ρούχο σας, προκειμένου να φύγουν τα υπολείμματα απορρυπαντικού και οδοντόκρεμας από πάνω.

Πώς θα καθαρίσετε λεκέ από λάδι σε 5 λεπτά!

Λεκές από λάδι: Όπως και να 'γινε το... κακό, εμείς σας παρουσιάζουμε τον πιο εύκολο τρόπο να τον αφαιρέσετε από τα ρούχα-θύματα!

Μπορεί να έφταιξε η επιθυμία σας να βουτήξετε το ψωμί στη σαλάτα σας ή μπορεί απλά να σας βρήκε η πιτσιλιά από το λάδι στο οποίο σοτάρατε τα λαχανικά σας και τώρα βρίσκεστε στη δυσάρεστη θέση να κλαίτε ως λιπαρά θύματα την αγαπημένη σας ποδιά, μπλούζα ή -ακόμα χειρότερα- το πιο άνετο τζιν σας.

Όχι πια δάκρυα: σας έχουμε τη λύση για να εξαφανίσετε εύκολα και άμεσα τους λεκέδες από λάδι από τα ρούχα σας.

Τρέξτε ολοταχώς στο μπάνιο και βγάλετε από εκεί το ταλκ. Καλύψτε τον λεκέ με μια πλούσια στρώση και αφήστε το να δράσει για περίπου 5 λεπτά.

Το ταλκ απορροφά τα υγρά και λιπαρά στοιχεία του λεκέ με αποτέλεσμα να κάνει το καθάρισμά του παιχνιδάκι. Στη συνέχεια, αφαιρέστε την πούδρα τινάζοντας καλά το ρούχο και τοποθετήστε στην επιφάνεια του λεκέ λίγο απορρυπαντικό πιάτων προτού το βάλετε κανονικά στο πλυντήριο για πλύσιμο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share