Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι συνδυασμοί καθαριστικών!

Σας αφορά!

18 Σεπτεμβρίου 2019 11:37
Αυτοί είναι οι πιο επικίνδυνοι συνδυασμοί καθαριστικών!

Αυτές είναι οι ουσίες που υπάρχουν σε κάθε σπίτι και δεν πρέπει να αναμειχθούν με τίποτα και για κανέναν λόγο!

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο του συνδυασμού διαφορετικών οικιακών καθαριστικών.

Δείτε επίσης: Καθαριότητα στο σπίτι: Φτιάξτε μόνοι σας σπρέι για να απομακρύνετε τη βρωμιά!

Το πρόβλημα είναι ότι αναμιγνύοντας κάποιες ουσίες, μπορεί να δημιουργήσετε επιβλαβείς πτητικές ενώσεις (χημικά αέρια) που έχουν πολύ επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία την δική σας αλλά και της οικογένειάς σας που ζει στον ίδιο χώρο.

Δείτε προσεκτικά ποίες ουσίες σε προϊόντα καθαρισμού δεν πρέπει ΠΟΤΕ να αναμειγνύετε στο σπίτι:

Δύο διαφορετικά καθαριστικά: Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αν αναμιγνύετε το καθαριστικό για τα παράθυρα με λίγο καθαριστικό γενικής χρήσης, θα πετύχουν καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Δεν πρέπει να συνδυάζετε αυθαίρετα χημικές ενώσεις, επειδή κάθε προϊόν καθαρισμού έχει δημιουργηθεί για ένα συγκεκριμένο λόγο.

Οινόπνευμα εντριβής και χλωρίνη: Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδιαίτερα απαγορευτικός! Είναι ένα μείγμα χλωροφορμίου και υδροχλωρικού οξέος. Δεν πρέπει ποτέ να κάνετε αυτόν το συνδυασμό.

Χλωρίνη με αμμωνία: Αυτός ο συνδυασμός οδηγεί σε θανατηφόρες εξατμίσεις. Παράγει κυρίως χλωραμίνες, οι οποίες μπορεί να είναι επιβλαβείς για τα μάτια σας και είναι πολύ επικίνδυνες αν έχετε τις εισπνεύσετε.

Χλωρίνη με ξύδι: Οποιοδήποτε είδος οξέος θέλει ιδιαίτερη προσοχή στον χειρισμό του. Το γεγονός ότι και το ξύδι είναι ένα είδος οξέος, κάνει αυτόν το συνδυασμό πραγματικά επιβλαβή. Όταν αναμιγνύονται αυτά τα δύο, το προϊόν είναι ένα θανατηφόρο μείγμα αερίων χλωρίου.

Μαγειρική σόδα και ξύδι: Είναι δύο υλικά που προτείνονται και είναι όντως ευεργετικά για πολλές χρήσεις πέραν της μαγειρικής, αλλά απαιτούν μεγάλη προσοχή.

Η μαγειρική σόδα είναι βάση και το ξύδι είναι όξινο, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν τα συνδυάζετε μαζί παίρνετε ουσιαστικά νερό και οξικό οξύ νατρίου. Το ξύδι κάνει επίσης τη μαγειρική σόδα να “κοχλάζει”, και εάν τα συνδυάσετε και τα βάλετε σε ένα κλειστό δοχείο, το μείγμα μπορεί να σκάσει.

Οξυζενέ και ξύδι: Αν και αυτός ο συνδυασμός είναι εν πολλοίς ασφαλής, υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια. Μπορείτε να εφαρμόσετε το ένα μετά το άλλο σε μία επιφάνεια, αλλά ενδιαμέσως να την σκουπίσετε, ωστόσο δεν θα πρέπει να τα συνδυάσει αυτά τα δύο υλικά μέσα στο ίδιο δοχείο. Αν τα ανακατέψετε αυτά τα δύο μαζί, αυτό που παίρνετε είναι υπεροξικό οξύ, το οποίο είναι πολύ επιβλαβές και μπορεί να βλάψει το δέρμα σας, τα μάτια και το αναπνευστικό σας σύστημα.

Ένα εύκολο και γρήγορο κόλπο για να καθαρίσεις το στρώμα σου!

Επειδή το στρώμα σου είναι μια μεγάλη αγκαλιά στην οποία αφήνεσαι κάθε μέρα, καλό είναι να την προσέχεις και να την καθαρίζεις γιατί πάνω της ξαπλώνεις.

Πως να το κάνεις; To μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη μαγειρική σόδα.

Όταν ξεστρώσεις το κρεβάτι σου για να αλλάξεις σεντόνια, ρίξε τη μαγειρική σόδα πάνω στο στρώμα. Θα διαπιστώσεις ότι απορροφά όλη την υγρασία αλλά απομακρύνει και τις δυσάρεστες οσμές.
Κάθε φορά λοιπόν που θα αλλάζεις σεντόνια έχεις την ευκαιρία να ρουφάς την σόδα με την ηλεκτρική σκούπα και να ανανεώνεις. Αν θέλεις δε προσθέτεις και κάποιο αρωματικό όπως η λεβάντα για να έχεις μια αίσθηση φρεσκάδας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share