Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Το μικρό μυστικό για να μην γλιστράνε τα ρούχα σου από τις κρεμάστρες!

Δοκίμασε το και εσύ!

17 Σεπτεμβρίου 2019 15:18
Το μικρό μυστικό για να μην γλιστράνε τα ρούχα σου από τις κρεμάστρες!

Σε περίπτωση που γλιστράνε τα ρούχα σου στις κρεμάστρες αυτό είναι το κολπάκι για να βάλεις τέλος στο μαρτύριο!

Δείτε επίσης: Τοποθετείστε ένα δοχείο με ρύζι στην ντουλάπα σας και θα εκπλαγείτε!

Πόσες φορές σας έχει τύχει να δείτε ρούχα σας πεταμένα στον πάτο της ντουλάπας σας; Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή οι κρεμάστρες σας γλιστράνε και κάποια ρούχα σας είναι φτιαγμένα από υλικά που δεν μπορούν να σταθούν εύκολα πάνω σε αυτές.

Φυσικά υπάρχει λύση και σε αυτό το μικροπρόβλημα και εμείς είμαστε εδώ για να σας την πούμε.

Το μόνο υλικό που θα χρειαστείτε είναι θερμόκολλα την οποία θα βρείτε σε καταστήματα με είδη hobby ή και σε e-shops.

Βάζοντας λίγη θερμόκολλα δεξιά και αριστερά της κρεμάστρας σας -στο πάνω μέρος της- δημιουργείτε στην ουσία μια αντιολισθητική επιφάνεια. Αφήστε την θερμόκολλα να στεγνώσει καλά και έπειτα κρεμάστε κανονικά τα ρούχα σας. Δεν πρόκειται ποτέ ξανά να σας γλιστρήσει ρούχο από αυτήν την κρεμάστρα.

Για να αφαιρέσετε την κόλλα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να την τραβήξετε.

Kάποιοι σημαντικοί λόγοι για να μην απλώνετε τα ρούχα σας στο μπαλκόνι!

Δυστυχώς λίγο πολύ όλοι το κάνουμε: τις βροχερές μέρες του χρόνου προτιμάμε να απλώνουμε τα ρούχα να στεγνώσουν μέσα στο σπίτι.

Άλλοι το κάνουν για να στεγνώσουν πιο γρήγορα, άλλοι γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, κάποιοι ακόμα και για να αποφύγουν τους εξωτερικούς ρύπους (π.χ. καυσαέρια ή καπνό από τα τζάκια), όμως για όποιο λόγο και αν καταφεύγετε σε αυτή την πρακτική καλό είναι να σταματήσετε να εφαρμόζετε αυτή την κακή συνήθεια.

Το θέαμα με απλώστρες ρούχων σε εσωτερικούς χώρους και κάλτσες, εσώρουχα και πετσέτες να στεγνώνουν πάνω σε καλοριφέρ είναι συνηθισμένο σε σπίτια σε όλο τον κόσμο: από ηλιόλουστες χώρες όπως η Κύπρος και η Ελλάδα μέχρι την βροχερή Μεγάλη Βρετανία.

Και όμως οι γιατροί τονίζουν πως αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία μας. Πρόσφατα η ιατρική ένωση ASI (Asthma Society of Ireland) της Ιρλανδίας, μιας χώρας όπου πολλοί κάτοικοι συνηθίζουν να απλώνουν τα ρούχα για να τα στεγνώσουν μέσα στα σπίτια, έβγαλε μια ανακοίνωση - προειδοποίηση στην οποία τονίζει τους κινδύνους που κρύβει αυτή η πρακτική για την υγεία μας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιστημονικές έρευνες απέδειξαν πως η αυξημένη υγρασία στους εσωτερικούς χώρους, η οποία προκαλείται από το στέγνωμα των ρούχων μέσα σε αυτούς, με τη σειρά της προκαλεί εξαιρετικές συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας. Η μούχλα ευθύνεται για την παρουσία στον αέρα του σπιτιού αόρατων σπορίων που καθώς εισπνέονται από τον άνθρωπο μπορούν να του προκαλέσουν αλλεργίες, αλλά και προβλήματα στο αναπνευστικό με συμπτώματα όπως επίμονο βήχα και φτέρνισμα ακόμα και χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού και άσθμα.

Οι γιατροί συστήνουν να φροντίζετε να απλώνετε τα ρούχα πάντα έξω ή αν αυτό δεν είναι έφικτο να αγοράσετε ένα στεγνωτήριο ρούχων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share