Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

8 Πανίσχυρα tips για πατώματα που αστράφτουν!

Τα πλακάκια σας θα φαίνονται σαν καινούρια!

17 Σεπτεμβρίου 2019 15:02
8 Πανίσχυρα tips για πατώματα που αστράφτουν!

Τίποτα δεν κάνει το σπίτι σας να δείχνει τόσο παλιό όσοι οι βρόμικοι σοβάδες. Τι πρέπει να κάνετε για να είναι καθαρό; Είναι άσχημο, είτε είναι στα πλακάκια της κουζίνας, του μπάνιου ή στο πάτωμα. Και όχι μόνο είναι άσχημο, αλλά δεν είναι και υγιεινό. Οδηγός καθαριότητας για νέες νοικοκυρές! Καθαρό σπίτι χωρίς κόπο!

Οι σοβάδες είναι το ιδανικό μέρος για την ανάπτυξη μούχλας και την παγίδευση βρομιάς. Αν ακουμπάτε αυτούς του σοβάδες συχνά, τότε μεταφέρετε αυτή την βρομιά και την μούχλα παντού στο σπίτι σας.

Μπορεί να φαίνεται κουραστικό, αλλά μπορείτε να καθαρίσετε μια χαρά τους σοβάδες σας με τα σωστά υλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ισχυρά χημικά, αλλά πρέπει να αερίζεται καλά ο χώρος όσο καθαρίζετε.

Γι’αυτό τα καθαριστικά με φυσικά υλικά είναι η καλύτερη επιλογή. Σας εγγυόμαστε ότι έχετε τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά ήδη στο σπίτι σας. Είστε έτοιμοι;

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα και ξεκινήστε το καθάρισμα:

1. Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στους επίμονους σοβάδες. Τρίψτε τους με ένα σφουγγάρι, νερό και μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα.

2. Ξίδι

Για τους πολύ βρόμικους σοβάδες, χρησιμοποιήστε ξίδι. Πάρτε ένα νωπό σφουγγάρι και βουτήξτε το μέσα σε λευκό ξίδι. Περάστε με αυτό τους σοβάδες και στη συνέχεια τρίψτε τους χρησιμοποιώντας μια οδοντόβουρτσα και μαγειρική σόδα. Αυτός ο συνδυασμός είναι πολύ αποτελεσματικός.


3. Καταπολεμήστε τη μούχλα με οξυζενέ

Αν έχετε πρόβλημα με τη μούχλα, στο μπάνιο σας ας πούμε, τότε αυτό το μίγμα θα σας σώσει. Χρησιμοποιήστε 1 μέρος οξυζενέ (3%) και ένα μέρος νερού. Ανακατέψτε τα και βάλτε τα σε ένα μπουκάλι για σπρέι. Ψεκάστε τους σοβάδες και αφήστε το μίγμα να καθίσει για 45 λεπτά με μία ώρα. Μετά ξεπλύντε.

4. Αλάτι

Το αλάτι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες, γι’αυτό είναι καλό για απολύμανση, καθάρισμα και τρίψιμο. Απορροφά την υγρασία της μούχλας και την εξουδετερώνει. Τρίψτε τους σοβάδες με αλάτι χρησιμοποιώντας ένα νωπό πανί, αφήστε το να κάτσει όλο το βράδυ και το πρωί θα έχει καθαρίσει. Συμβουλή: Χρησιμοποιήστε χοντρό αλάτι, όπως το αλάτι Epsom.

5. Κιτρικό οξύ

Πιθανόν να γνωρίζετε ότι το κιτρικό οξύ βοηθά έχει την ιδιότητα να ανοίγει το χρώμα – για παράδειγμα, χρησιμοποιείται στα καλλυντικά για να εξαφανίσει τις σκούρες κηλίδες. Το κιτρικό οξύ μπορεί να εξουδετερώσει την μούχλα. Αν θέλετε να καθαρίσει πραγματικά, τότε ανακατέψτε το με μαγειρική σόδα όταν τρίβετε τους σοβάδες.

6. Βόρακας

Ο βόρακας είναι όμοιος με την μαγειρική σόδα, από την άποψη ότι καθαρίζει, απολυμαίνει και απομακρύνει τις οσμές. Χρησιμοποιήστε το όπως την σόδα – τρίψτε τους σοβάδες με ένα υγρό πανί και θα δείχνουν σαν καινούριοι.

7. Καθαρισμός με ατμό

Ο ατμός δεν θα αλλάξει το χρώμα των σοβάδων σας, αλλά θα τους απολυμάνει και θα απομακρύνει την βρομιά. Με αυτή τη φυσική λύση μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα μικρόβια και την μούχλα και να εφαρμόσετε εύκολα κάποιο από τα παραπάνω καθαριστικά στην συνέχεια.

8. Υγρό σαπούνι Καστίλλης

Αυτό το φυσικό σαπούνι παράγεται από φυτά χωρίς χημικά. Χρησιμοποιήστε το σε υγρή μορφή μαζί με νερό και μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τους σοβάδες σας. Αυτό το υλικό είναι μια καλή επένδυση για τον καθαρισμό του σπιτιού σας.

Καθαριότητα στο σπίτι: Φτιάξτε μόνοι σας σπρέι για να απομακρύνετε τη βρωμιά!

Φτιάξτε μόνοι σας σπρέι για να απομακρύνεται τη βρωμιά που έχετε στο σπίτι της.

Υπάρχουν εκατοντάδες καθαριστικά, καθένα από τα οποία διαφημίζεται ως το καλύτερο του είδους του για το... λεκέ που πρόκειται να αντιμετωπίσει. Επίσης, ξέρετε πως να αντιμετωπίσετε τη μούχλα στο σπίτι σας;

Και υπάρχουν και εκατοντάδες πρακτικές συμβουλές για το πώς μπορεί κανείς να εξαφανίσει ένα λεκέ, την επίμονη βρώμα από διάφορα σημεία του σπιτιού.

Πρόκειται για ένα άκρως οικολογικό καθαριστικό, το οποίο μπορεί να φτιάξει ο καθένας μόνο του χρησιμοποιώντας πέντε υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.

Τα υλικά

1,5 λίτρο βραστού νερού
300ml ξύδι
60ml υγρό πιάτων
25ml έλαιο ευκαλύπτου
3 κουταλάκια του γλυκού σόδα πλυσίματος
Βάλτε τα όλα σε ένα βαποριζατέρ, ανακαινίστε καλά και είναι έτοιμο για χρήση.

Οι κυρίες που του εφηύραν προτρέπουν να ψεκάσουμε την κάθε βρωμιά με το θαυματουργό σπρέι, να αφήσουμε να περάσουν 10 λεπτά και ύστερα να καθαρίσουμε με ένα πανί. Δεν χρειάζεται τρίψιμο!

Πώς να καθαρίσετε τέλεια έναν βρώμικο τοίχο χωρίς να αφήσετε στάμπες!

Μια φορά τον χρόνο καλό είναι να πλένετε τους τοίχους του σπιτιού σας για να ανανεώνεται ο χώρος και να καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τη σκόνη και τη βρωμιά που έχει μαζευτεί. Τέλεια tips για το πλυντήριο του σπιτιού σας!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

σκούπα, πετσέτα, κουβά με ζεστό νερό και σαπούνι, κουβά με καθαρό νερό, ένα κομμάτι ύφασμα ξεσκονίσματος, πανί.
Μετακινήστε όλους τους πίνακες

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα καλό θα ήταν να ξεκρεμάστε τους πίνακες και οτιδήποτε άλλο έχετε κρεμασμένο στους τοίχους σας, όπως πχ. διακοσμητικά πιάτα. Επίσης αλλάξτε θέση στα έπιπλα σπρώχνοντας την άκρη οτιδήποτε ακουμπάει στον τοίχο.

Καθαρίστε όλους τους τοίχους του σπιτιού τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.
Ξεσκονίστε όλους τους τοίχους Βάλτε ένα κομμάτι ύφασμα πάνω σε μία σκούπα και περάστε όλους τους τοίχους από πάνω μέχρι κάτω για να απομακρυνθούν οι σκόνες πριν ξεκινήσετε το σαπούνισμα. Έτσι θα έχετε λιγότερη βρωμιά να σκουπίσετε στο τέλος.

Προστατέψτε το πάτωμα βάζοντας πανιά κατά μήκος των τοίχων για να μην χρειαστεί μετά να καθαρίσετε και το πάτωμα.

Αν καθαρίσετε τους τοίχους σας όλο το σπίτι θα ανανεωθεί και θα δείχνει πολύ πιο καθαρό.
Διαβάστε εδώ πώς να καθαρίσετε την ηλεκτρική σκούπα σας γρήγορα και εύκολα.

Καθαρίστε τους τοίχους

Με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι πλύντε τους τοίχους σας από πάνω προς τα κάτω με ζεστό νερό και σαπούνι. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνια με χρώμα ή χρωματιστά σφουγγάρια για να μην αλλοιώσετε το χρώμα του τοίχου σας.

Απομακρύνετε τη σαπουνάδα

Περάστε όλους τους τοίχους με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί μέχρι να φύγουν τελείως οι σαπουνάδες. Στη συνέχεια ξαναπεράστε τους τοίχους με στεγνό πανί και ανοίξτε τις μπαλκονόπορτες για να στεγνώσουν τελείως οι τοίχοι σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share