Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποια είναι τα αντικείμενα που "εμποδίζουν" την ευημερία στο σπίτι σας;

Τι πρέπει να πετάξετε αμέσως;

11 Σεπτεμβρίου 2019 13:10
Ποια είναι τα αντικείμενα που

Θέλετε να υπάρχει ηρεμία και καλή ενέργεια στο σπίτι σας; Τότε σας βρήκαμε ποια είναι τα αντικείμενα που "εμποδίζουν" την ευημερία στο σπίτι σας και που μάλλον θα πρέπει να πετάξετε αμέσως αν τα έχετε! Zara home: Tο ξεχωριστό φωτιστικό που θα δώσει στυλ στο χώρο σας!

Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε και πώς πρέπει να είναι η δική σας διαρρύθμιση για να μην μπλοκάρετε την ευημερία του χώρου σας.

Σύμφωνα με τις αρχές του φενγκ σούι όλα τα πράγματα έχουν μια συγκεκριμένη θέση μέσα στο σπίτι που εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό πέρα από αυτόν για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί να υπηρετήσουν. Το ίδιο ισχύει και με τη δομική διάταξη των χώρων.

Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέγετε το σωστό σπίτι έτσι η ενέργεια που εισέρχεται σε αυτό να κυλά ομαλά και να μη χάνεται άσκοπα.

#1 Οι πόρτες μεταξύ των δωματίων του σπιτιού θα πρέπει να αποφεύγετε να είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες μεταξύ τους τουλάχιστον όταν στην ευθεία υπάρχει κάποιο παράθυρο. Αυτό διότι η καλή ενέργεια που εισέρχεται μέσα στο σπίτι θα πρέπει να κυκλοφορεί μέσα σε αυτό και να μη βρίσκει απευθείας διέξοδο απόδρασης. Παρομοιάστε το χώρο με ένα το δάσος. Αν υπάρχει μονοπάτι θα το ακολουθήσετε και θα βγείτε γρήγορα μέσα από αυτό διαφορετικά θα αναγκαστείτε να περπατάτε μέχρι να βρείτε το δρόμο σας. Έτσι και με την καλή ενέργεια. Θα πρέπει να μη βρίσκει διέξοδο έτσι ώστε να συνεχίσει να κυκλοφορεί μέσα στο χώρο.

#2 Για τα σπίτια που έχουν περισσότερους από έναν όροφο θα πρέπει να αποφεύγετε η σκάλα που οδηγοί στον ή στους επάνω ορόφους να είναι αντικριστή της εισόδου. Αυτό διότι με το άνοιγμα της εισόδου η ενέργεια που εισέρχεται στο χώρο θα κατευθύνεται απευθείας στους επάνω ορόφους με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί καθόλου στους ισόγειους χώρους του σπιτιού.

#3 To μπάνιο του σπιτιού θα πρέπει να αποφεύγετε να είναι απέναντι από την είσοδο του σπιτιού. Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί είναι ευκολονόητος. Το μπάνιο είναι ο χώρος του σπιτιού όπου ότι κι αν χρησιμοποιηθεί μέσα σε αυτό αποβάλλεται αμέσως από το σπίτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά να διώχνουμε και την ενέργεια μέσα από το σπίτι.

#4 Η ύπαρξη μιας σκάλας στο σπίτι, ανεξάρτητα με τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένη, θα πρέπει να αποφεύγετε να βρίσκεται στο κέντρο του χώρου, ακόμη κι αν πρόκειται για μερικά σκαλοπάτια προς κάποιο δωμάτιο - πατάρι. Η τοποθέτηση της στο κέντρο του σπιτιού σηματοδοτεί κακή ενέργεια και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς τα ατυχήματα είναι πολύ πιθανά.

#5 To υπνοδωμάτιο θα πρέπει να αποφεύγετε να βρίσκεται πάνω από το υπόγειο γκαράζ ή γενικότερα κοντά σε αυτό. Η συνεχής χρήση του γκαράζ και των μηχανοκίνητων οχημάτων μέσα σε αυτό διαταράσσει την ενέργεια του υπνοδωματίου που θα πρέπει να είναι καθόλα ήρεμη και σταθερή.

#6 To σημαντικότερο που πρέπει να αποφύγετε είναι ένας μακρύς διάδρομος ανάμεσα στους χώρους του σπιτιού. Αυτό θεωρείτε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη, σύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι καθώς ένας μακρύς διάδρομος εγκλωβίζει και αποπροσανατολίζει την ενέργεια. Δυστυχώς, όποια κόλπα του Φενγκ Σούι κι αν χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση του διαδρόμου τα πράγματα δεν μπορούν να αλλάξουν τη ροή της ενέργειας.

Γιατί να μην πετάξετε τα φακελάκια με τα μπαλάκια σιλικόνης που υπάρχουν στα κουτιά παπουτσιών; 5 λόγοι που σίγουρα δεν γνωρίζατε!

Γιατί να μην πετάξετε τα φακελάκια με τα μπαλάκια σιλικόνης που υπάρχουν στα κουτιά παπουτσιών;

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που σίγουρα δεν γνωρίζατε!

Κάθε φορά που αγοράζουμε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια ή μια τσάντα, στο κουτί υπάρχουν κάτι περίεργα μικρά σακουλάκια με τζελ σιλικόνης. Και συνήθως τα πετάμε.

Υπάρχουν όμως πέντε λόγοι για να τα επαναχρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας και δε θα μπορείτε να πιστέψετε πόσο χρήσιμα είναι τελικά.


Τα συγκεκριμένα σακουλάκια περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου που στεγνώνει τα πάντα γύρω τους. Είναι μη τοξικά, μη δηλητηριώδη και μπορούν όμως να προκαλέσουν πνιγμό σε περίπτωση κατάποσης, γι’ αυτό και πρέπει να τα κρατήσετε μακριά από τα παιδιά.


Υπάρχουν όμως τρόποι για να τα επαναχρησιμοποιήσετε:
1. Βάλτε τα στην τσάντα του γυμναστηρίου και θα αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηριδίων ή μούχλας. Εξαλείφουν επίσης τις δυσάρεστες οσμές.
2. Σώστε το κινητό σας τηλέφωνο που έπεσε στο νερό. Είναι πιο αποτελεσματικό από το ρύζι. Βάλτε το τηλέφωνο σε ένα βάζο γεμάτο με σακουλάκια silica gel και ως δια μαγείας, το τηλέφωνό σας θα δουλέψει ξανά.
3. Σώστε τις παλιές σας φωτογραφίες. Βάλτε μερικά από αυτά τα σακουλάκια σε ένα κουτί όπου φυλάτε παλιές φωτογραφίες. Τις σώζει από το να κολλήσουν ή να καταστραφούν.
4. Ξεθολώστε το παρμπρίζ σας. Βάλτε μερικά σακουλάκια κάτω από το παρμπρίζ σας. Ξεθολώνουν τα τζάμια και σας εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο.
5. Μεγαλώστε τη διάρκεια ζωής των ξυριστικών σας λεπίδων. Τα σακουλάκια απορροφούν την υγρασία από την λεπίδα τους.

Γι’ αυτό λοιπόν, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια ή μια τσάντα, σκεφτείτε το ξανά προτού πετάξετε αυτά τα σακουλάκια silica gel.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share