Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατί να μην πετάξετε τα φακελάκια με τα μπαλάκια σιλικόνης που υπάρχουν στα κουτιά παπουτσιών; 5 λόγοι που σίγουρα δεν γνωρίζατε!

Απίστευτο!

10 Σεπτεμβρίου 2019 12:25
Γιατί να μην πετάξετε τα φακελάκια με τα μπαλάκια σιλικόνης που υπάρχουν στα κουτιά παπουτσιών; 5 λόγοι που σίγουρα δεν γνωρίζατε!

Γιατί να μην πετάξετε τα φακελάκια με τα μπαλάκια σιλικόνης που υπάρχουν στα κουτιά παπουτσιών;

Αυτοί είναι οι 5 λόγοι που σίγουρα δεν γνωρίζατε!

Κάθε φορά που αγοράζουμε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια ή μια τσάντα, στο κουτί υπάρχουν κάτι περίεργα μικρά σακουλάκια με τζελ σιλικόνης. Και συνήθως τα πετάμε.

Υπάρχουν όμως πέντε λόγοι για να τα επαναχρησιμοποιήσετε στην καθημερινότητά σας και δε θα μπορείτε να πιστέψετε πόσο χρήσιμα είναι τελικά.


Τα συγκεκριμένα σακουλάκια περιέχουν διοξείδιο του πυριτίου που στεγνώνει τα πάντα γύρω τους. Είναι μη τοξικά, μη δηλητηριώδη και μπορούν όμως να προκαλέσουν πνιγμό σε περίπτωση κατάποσης, γι’ αυτό και πρέπει να τα κρατήσετε μακριά από τα παιδιά.


Υπάρχουν όμως τρόποι για να τα επαναχρησιμοποιήσετε:
1. Βάλτε τα στην τσάντα του γυμναστηρίου και θα αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηριδίων ή μούχλας. Εξαλείφουν επίσης τις δυσάρεστες οσμές.
2. Σώστε το κινητό σας τηλέφωνο που έπεσε στο νερό. Είναι πιο αποτελεσματικό από το ρύζι. Βάλτε το τηλέφωνο σε ένα βάζο γεμάτο με σακουλάκια silica gel και ως δια μαγείας, το τηλέφωνό σας θα δουλέψει ξανά.
3. Σώστε τις παλιές σας φωτογραφίες. Βάλτε μερικά από αυτά τα σακουλάκια σε ένα κουτί όπου φυλάτε παλιές φωτογραφίες. Τις σώζει από το να κολλήσουν ή να καταστραφούν.
4. Ξεθολώστε το παρμπρίζ σας. Βάλτε μερικά σακουλάκια κάτω από το παρμπρίζ σας. Ξεθολώνουν τα τζάμια και σας εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο.
5. Μεγαλώστε τη διάρκεια ζωής των ξυριστικών σας λεπίδων. Τα σακουλάκια απορροφούν την υγρασία από την λεπίδα τους.

Γι’ αυτό λοιπόν, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια ή μια τσάντα, σκεφτείτε το ξανά προτού πετάξετε αυτά τα σακουλάκια silica gel.

Έπεσε χλωρίνη στα παπούτσια σας; Δείτε πως θα τα σώσετε!

Η χλωρίνη είναι σύμμαχος για καθαρό σπίτι χωρίς μικρόβια και σούπερ απολύμανση! Τι γίνεται όμως αν πέσει μια σταγόνα πάνω στο αγαπημένο σου ρούχο ή στα παπούτσια σας; Δείτε όμως και ένα εύκολο κόλπο για να μην μυρίζουν τα παπούτσια σας!

Εμείς σου έχουμε τη λύση για να αφαιρέσεις τον λεκέ από χλωρίνη! Δες 2 απλούς τρόπους για να τα καταφέρεις:

1. Μόλις πέσει χλωρίνη σε κάποιο ύφασμα, σπεύσε να ρίξεις πάνω στο λεκέ αρκετή ποσότητα οινοπνεύματος. Άφησε το να δράσει για 15-20 λεπτά και μετά ξέπλυνε με νερό.

Οι Σίγουροι Τρόποι για να Εξαφανίσετε Ακόμη 6 Επίμονους Λεκέδες

Από το παγωτό μέχρι τη λάσπη και το λευκό κρασί, σας αποκαλύπτουμε πώς μπορείτε να απαλλαγείτε ακόμα και από τους πιο επίμονους λεκέδες και να σώσετε τα ρούχα και τα υφάσματά σας χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία στο καθαριστήριο.

Παγωτό Βουτήξτε το λερωμένο ύφασμα σε κρύο νερό προτού εφαρμόσετε σε αυτό κάποιο ειδικό προϊόν απομάκρυνσης λεκέδων. Αφήστε το προϊόν να δράσει για 10-15 λεπτά και, έπειτα, βουτήξτε το ύφασμα σε κρύο νερό στο οποίο έχετε διαλύσει λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

Για να μη μείνετε (με το) παγωτό, ψεκάστε το λερωμένο ύφασμα με λίγο απορρυπαντικό πιάτων αραιωμένο με νερό.

Μπύρα Εξολοθρεύστε αποτελεσματικά όχι μόνο το λεκέ από μπύρα αλλά και τη χαρακτηριστική μυρωδιά του, αφήνοντας το λερωμένο ύφασμα να μουλιάσει για μισή ώρα σε ένα διάλυμα νερού και λευκού ξιδιού (υπολογίστε ¼ φλ. ξίδι προς 2 φλ. νερό).

Γρασίδι Ωραία η εξοχή, αλλά αφήνει πίσω τα (εκνευριστικά και επίμονα) σημάδια της με τη μορφή… λεκέ! Για να εξαφανίσετε, λοιπόν, το λεκέ από γρασίδι, τρίψτε το ύφασμα με μία λεμονόκουπα και στη συνέχεια ξεπλύνετέ τον με λίγο κρύο νερό. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές μέχρι να αφαιρέσετε τελείως τυχόν υπολείμματά του.

Λάσπη Τα λασπώσατε; Δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό μιας και πρέπει να περιμένετε μέχρι να στεγνώσει τελείως ο λεκές. Όταν ξεραθεί η επιφάνειά του, ρίξτε λίγο απορρυπαντικό σε σκόνη πάνω σε αυτόν και τρίψτε καλά με μία βούρτσα. Στη συνέχεια, φτιάξτε ένα διάλυμα ανακατεύοντας ένα μέρος νερό και ένα μέρος λευκό ξίδι (ή μαγειρική σόδα) και περάστε με αυτό την περιοχή που έχει λερωθεί. Τέλος, βάλτε το ρούχο στο πλυντήριο και πλύνετέ το στην υψηλότερη επιτρεπόμενη θερμοκρασία.

Λευκό Κρασί Σε αντίθεση με το κόκκινο, ο λεκές από λευκό κρασί απαιτεί να ρίξετε κρύο νερό προκειμένου να τον ξεφορτωθείτε. Αφότου τελειώσετε με αυτή τη διαδικασία, ψεκάστε το λεκέ με λίγο διάλυμα νερού και απορρυπαντικού πιάτων προτού βάλετε το λερωμένο ύφασμα για πλύσιμο.

Βάλτε κρύο νερό στο λευκό κρασί σας και πείτε «αντίο» στα σημάδια που αφήνει στα ρούχα σας!

Ανεξίτηλος Μαρκαδόρος Πείτε οριστικά και αποτελεσματικά «αντίο» στο λεκέ από ανεξίτηλο μαρκαδόρο, ψεκάζοντας τον με λίγο λευκό ξίδι ή οινόπνευμα και τρίβοντας τον καλά.

Τι πρέπει να κάνετε για μην ξεθωριάσει το μαύρο από τα ρούχα σας!

Το να ξεθωριάζει το μαύρο από τα ρούχα και τα υφάσματά μας είναι ένα συχνό φαινόμενο που νομίζουμε πως δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.Γλιτώστε το σιδέρωμα των ρούχων... μόνο με παγάκια!

Στην πραγματικότητα, όμως, υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί το μαύρο χρώμα για περισσότερο ακολουθώντας μερικά βήματα. Αρχικά, πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η θερμοκρασία πλύσης.


Επιλέξτε πλύση με κρύο νερό, για ευαίσθητα ρούχα και χρησιμοποιήστε τη συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού (γιατί η επιπλέον ποσότητα μπορεί επίσης να ξεθωριάσει τα ρούχα σας).
Μια δεύτερη και εξίσου σημαντική συμβουλή έχει να κάνει με το πώς βάζετε τα ρούχα στο πλυντήριο. Πριν τα βάλετε στον κάδο, γυρίστε τα από την ανάποδη μεριά γιατί το πλυντήριο χαλαρώνει τις ίνες των ρούχων, τις σπάει, δημιουργώντας αποχρωματισμό στα ρούχα. Γυρίζοντάς τα ανάποδα, τα ρούχα προστατεύονται και βγαίνουν άθικτα από το πλύσιμο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share