Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2020

Ένα εύκολο και γρήγορο κόλπο για να καθαρίσεις το στρώμα σου!

Το γνώριζες;

9 Σεπτεμβρίου 2019 22:59
Ένα εύκολο και γρήγορο κόλπο για να καθαρίσεις το στρώμα σου!

Επειδή το στρώμα σου είναι μια μεγάλη αγκαλιά στην οποία αφήνεσαι κάθε μέρα, καλό είναι να την προσέχεις και να την καθαρίζεις γιατί πάνω της ξαπλώνεις.

Πως να το κάνεις; To μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγη μαγειρική σόδα. Έτσι θα καθαρίσεις τους πιο δύσκολους λεκέδες του σπιτιού!

να εύκολο και γρήγορο κόλπο για να καθαρίσεις το στρώμα σου!

Όταν ξεστρώσεις το κρεβάτι σου για να αλλάξεις σεντόνια, ρίξε τη μαγειρική σόδα πάνω στο στρώμα. Θα διαπιστώσεις ότι απορροφά όλη την υγρασία αλλά απομακρύνει και τις δυσάρεστες οσμές.

Κάθε φορά λοιπόν που θα αλλάζεις σεντόνια έχεις την ευκαιρία να ρουφάς την σόδα με την ηλεκτρική σκούπα και να ανανεώνεις. Αν θέλεις δε προσθέτεις και κάποιο αρωματικό όπως η λεβάντα για να έχεις μια αίσθηση φρεσκάδας.

Τι θα συμβεί αν βάλετε μια φλούδα πορτοκαλιού στον φούρνο σας;

Η φλούδα του πορτοκαλιού είναι από τις λίγες φλούδες που δεν τρώγονται ωμές. Οι χρήσεις της, όμως, μέσα στο σπίτι είναι πολλές και εμείς σας έχουμε την καλύτερη!

Τι θα συμβεί αν βάλετε μερικές φλούδες πορτοκαλιού μέσα στον φούρνο σας; Ολόκληρος ο φούρνος θα μοσχομυρίσει και κάθε δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό το τρικ είναι υπέροχο ειδικά για εκείνες τις ημέρες που μαγειρεύετε κάποιο φαγητό με ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά. Επίσης ρίξτε χυμό πορτοκαλιού μέσα σε βρασμένο νερό! Απίστευτο αποτέλεσμα!

Αφού μαγειρέψετε το φαγητό σας και το βγάλετε από τον φούρνο, ρυθμίστε τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια τοποθετήστε μέσα στον φούρνο μερικές φλούδες πορτοκαλιού πάνω σε ένα ταψάκι.

Αφήστε τις φλούδες μέσα στον φούρνο για 15-30 λεπτά και ο φούρνος σας αλλά και ολόκληρη η κουζίνα θα μοσχομυρίσουν.

Τι θα συμβεί αν βάλετε μια φλούδα πορτοκαλιού στον φούρνο σας;

Tip Θέλετε να μυρίσει όλο το σπίτι πορτοκάλι; Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι νερό και τοποθετήστε το στο μάτι της κουζίνας.

Ρίξτε μέσα μερικές φλούδες πορτοκαλιού και αφήστε το νερό να βράσει. Mε αυτόν τον τρόπο θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι.

Extra tip

Θέλετε μυρωδάτα παπούτσια ειδικά τώρα το καλοκαίρι που τα πόδια ιδρώνουν περισσότερο; Βάλτε μερικές φλούδες πορτοκαλιού στο εσωτερικό των παπουτσιών σας και αυτές θα απορροφήσουν όλη την υγρασία που έχει δημιουργηθεί μέσα σε αυτά.

Μετά από λίγη ώρα τα παπούτσια σας θα μυρίζουν υπέροχα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share