Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

5+1 χρήσεις για το ξύδι που δεν ξέρατε!

Το απόλυτο καθαριστικό που δεν κοστίζει τίποτα!

6 Σεπτεμβρίου 2019 17:43
5+1 χρήσεις για το ξύδι που δεν ξέρατε!

Γνωρίζατε ότι το ξύδι έχει 5+1 απίστευτες χρήσεις για το σπίτι που δεν θα το πιστεύατε; Το ξύδι δεν κοστίζει τίποτα και μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα του σπιτιού!

Το ξύδι ως εναλλακτικό καθαριστικό, μπορεί να γίνει ο καλύτερος φίλος και σύμμαχος για το πορτοφόλι σας, αφού μπορεί να αντικαταστήσει πολλά από τα παραδοσιακά καθαριστικά, που κοστίζουν μια περιουσία, εξίσου αποτελεσματικά. Καθαριότητα στο σπίτι: Εξαφανίστε το Πουρί από τη Λεκάνη σας στο Λεπτό!

Να σημειώσουμε ότι το ξύδι ως καθαριστικό συμβάλλει και στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της υγείας σας αφού δεν αποτελεί χημικό!

Στο Πλυντήριο Ρούχων

Ιδανικό καθαριστικό για τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων σας. Μια φορά το εξάμηνο τοποθετήστε δυο φλιτζάνια ξύδι στον κάδο και πραγματοποιήστε μια πλύση στο σύντομο πρόγραμμα χωρίς ρούχα και φυσικά, χωρίς απορρυπαντικό. Αφού τελειώσει η πλύση μπορείτε να καθαρίσετε με ζεστό νερό τη θήκη του απορρυπαντικού και μ’ ένα πανί ελαφρά βρεγμένο όλη τη συσκευή εξωτερικά. Μ’ αυτό τον τρόπο, το πλυντήριό σας μπορεί να διατηρηθεί σαν καινούριο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ρίχνει αυτό το απλό υλικό μέσα στο πλυντήριο και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό! (Video)

Στο Φούρνο Μικροκυμάτων

Τοποθετήστε μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων ένα μπολ γεμάτο με νερό και τρεις κουταλιές της σούπας ξύδι. Αφήστε το φούρνο σας να λειτουργήσει για τρία λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Οι υδρατμοί που θα δημιουργηθούν, θα διευκολύνουν τον εσωτερικό καθαρισμό των τοιχωμάτων του φούρνου σας και θα εξαφανίσουν τις δυσάρεστες οσμές.

Καθαριστικό Τζαμιών

Για να δείτε τα τζάμια σας να αστράφτουν, προσθέστε σ’ ένα λίτρο νερό έξι κουταλιές άσπρο ξύδι και στη συνέχεια, καθαρίστε τα τζάμια σας με παλιές εφημερίδες. Το μαγικό αυτό μείγμα, το οποίο μπορούμε να φυλάξουμε σε ένα μπουκάλι με ψεκασμό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε επίμονους λεκέδες στα ράφια, στο εσωτερικό του ψυγείου, στα ποτήρια και στις πορσελάνες.

Στα Άλατα του Βραστήρα

Το ξύδι βοηθά στην απομάκρυνση των αλάτων από τον βραστήρα σας. Βράζετε μισό φλιτζάνι ξύδι με δυο φλυτζάνια νερό και όσο είναι ακόμη ζεστός ο βραστήρας σαπουνίζετε προσεκτικά. Έπειτα, ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Αντιμικροβιακή Δράση

Αντί των χημικών καθαριστικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καθαρό ξύδι, αραιωμένο σε νερό για να φροντίσετε τα παιχνίδια των παιδιών σας, αφού το ξύδι έχει αντιμικροβιακή δράση. Μια οικολογική πρόταση που ενδείκνυται, καθώς όλα τα παιδιά έχουν την τάση να τοποθετούν τα παιχνίδια τους στο στόμα και καλό είναι να περιορίσουμε, όσο γίνεται περισσότερο, την επαφή τους με χημικά συστατικά.

Λιποδιαλυτικός Καθαρισμός

Αν θέλετε να διαλύσετε τα επίμονα λίπη και να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφών από τα μαγειρικά σας σκεύη τότε μπορείτε να καταφύγετε για άλλη μια φορά στο θαυματουργό ξύδι! Το αραιώνετε μέσα σε ζεστό νερό και χρησιμοποιώντας το σφουγγαράκι κουζίνας, κατά προτίμηση από τη σκληρή του πλευρά, θα δείτε τα σκεύη σας να λάμπουν από καθαριότητα ξανά.

Όλα αυτά αποτελούν τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει ένα φθηνό και απλό υλικό όπως το ξύδι, το οποίο βρίσκεται σε κάθε νοικοκυριό και μπορεί να σας βγάλει ασπροπρόσωπες σε κάθε περίπτωση!

Αυτό το σημείο του σπιτιού δεν πρέπει ποτέ να καθαριστεί με ξύδι!

Ξέρεις πως το ξύδι είναι το καλύτερο φυσικό καθαριστικό. Λευκαίνει και απολυμαίνει χωρίς να είναι επιβαρυντικό για την υγεία. Κάνει (σχεδόν) για όλα. Yπάρχει ένα σημείο στο οποίο δεν πρέπει να το ακουμπήσεις γιατί θα κάνεις ζημιά. Αυτή είναι η συμβουλή μας.
Αν το σπίτι και συγκεκριμένα η κουζίνα σου διαθέτει μαρμάρινους πάγκους καλό θα ήταν να αποφύγεις το ξύδι και να τους καθαρίσεις με ζεστό νερό και μία σταγόνα καθαριστικό για τα πιάτα.

Η όξινη σύνθεσή του είναι καταστροφική για τα φυσικά πετρώματα, όπως το μάρμαρο. Όσο εσύ τρίβεις την επιφάνεια για να καθαρίσει, τόσο αυτή χάνει τη φυσική της λάμψη και καταλήγει θαμπή και άχρωμη.

Αν θέλεις το ξύδι να κάνει τη σωστή δουλειά δοκίμασέ το στα τζάμια. Η ''θαυματουργή'' συνταγή που τρέμουν οι ''δαχτυλιές''.

Τέλος στον εφιάλτη: Έτσι θα εξαφανιστούν οι κατσαρίδες από το σπίτι σας!

Υπάρχουν, κάποια tips με φυσικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες στο σπίτι! Πάμε να δούμε αναλυτικά!

Ζάχαρη και μαγειρική σόδα
Μπορείτε να κάνετε ένα μείγμα από ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης και να το “πασπαλίσετε” κοντά στα σημεία που έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχουν κατσαρίδες στο σπίτι σας. Όσες τρέφονται με αυτό το μείγμα πεθαίνουν, επειδή η μαγειρική σόδα αντιδρά με τα οξέα του στομάχου τους και τις κάνει να “σκάνε”.

Διάλυμα σαπουνιού
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικό σαπούνι μπάνιου για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες. Ετοιμάστε ένα μείγμα με σαπούνι και νερό (με αρκετό σαπούνι) και ψεκάστε με αυτό απευθείας επάνω τους. Οι περισσότερες θα πεθάνουν αμέσως, επειδή το διάλυμα κλείνει τους πόρους με τους οποίους αναπνέουν.

Φύλλα δάφνης
Τα φύλλα δάφνης είναι αρωματικά φύλλα που χρησιμοποιούνται κυρίως στην ινδική μαγειρική. Έχουν ένα πικάντικο, αλλά ωραίο άρωμα. Μπορείτε να τοποθετήσετε τριμμένα σε σκόνη (αποξηραμένα) φύλλα δάφνης κοντά στη φωλιά και σε άλλα περιοχές, όπου οι κατσαρίδες συχνή. Η μυρωδιά θα κάνουν οι κατσαρίδες σημεία και οι κατσαρίδες θα προτιμήσουν να απομακρυνθούν από το σπίτι σας, χωρίς να χρειαστεί να τις σκοτώσετε.

Πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδι
Κάντε ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν σε σκόνη, μία σκελίδα σκόρδο και ένα λιωμένο κρεμμύδι, μέσα σε ένα λίτρο νερού. Αφήστε το να σταθεί για μία ώρα. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι σε αυτό το μείγμα και εφαρμόστε το σε όλους τους χώρους στο σπίτι σας όπου συχνάζουν οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά του μείγματος θα τις κάνει να τραπούν σε φυγή.

Αγγούρι
Πάρτε ένα κουτί από αλουμίνιο και τοποθετήστε μερικές φλούδες αγγουριού ή κομμάτια μέσα σε αυτό. Αφήστε το όλη τη νύχτα. Οι χυμοί του αγγουριού θα αντιδράσουν με το αλουμίνιο στο κουτί και θα παράγουν μια μυρωδιά που οι κατσαρίδες δεν μπορούν να αντέξουν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share