Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πώς να καθαρίσετε τέλεια έναν βρώμικο τοίχο χωρίς να αφήσετε στάμπες!

Αποτελεσματικό!

6 Σεπτεμβρίου 2019 13:18
Πώς να καθαρίσετε τέλεια έναν βρώμικο τοίχο χωρίς να αφήσετε στάμπες!

Μια φορά τον χρόνο καλό είναι να πλένετε τους τοίχους του σπιτιού σας για να ανανεώνεται ο χώρος και να καθαρίζει η ατμόσφαιρα από τη σκόνη και τη βρωμιά που έχει μαζευτεί. Τέλεια tips για το πλυντήριο του σπιτιού σας!

Θα χρειαστείτε τα εξής:

σκούπα, πετσέτα, κουβά με ζεστό νερό και σαπούνι, κουβά με καθαρό νερό, ένα κομμάτι ύφασμα ξεσκονίσματος, πανί.
Μετακινήστε όλους τους πίνακες

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα καλό θα ήταν να ξεκρεμάστε τους πίνακες και οτιδήποτε άλλο έχετε κρεμασμένο στους τοίχους σας, όπως πχ. διακοσμητικά πιάτα. Επίσης αλλάξτε θέση στα έπιπλα σπρώχνοντας την άκρη οτιδήποτε ακουμπάει στον τοίχο.

Καθαρίστε όλους τους τοίχους του σπιτιού τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο.
Ξεσκονίστε όλους τους τοίχους Βάλτε ένα κομμάτι ύφασμα πάνω σε μία σκούπα και περάστε όλους τους τοίχους από πάνω μέχρι κάτω για να απομακρυνθούν οι σκόνες πριν ξεκινήσετε το σαπούνισμα. Έτσι θα έχετε λιγότερη βρωμιά να σκουπίσετε στο τέλος.

Προστατέψτε το πάτωμα βάζοντας πανιά κατά μήκος των τοίχων για να μην χρειαστεί μετά να καθαρίσετε και το πάτωμα.

Αν καθαρίσετε τους τοίχους σας όλο το σπίτι θα ανανεωθεί και θα δείχνει πολύ πιο καθαρό.
Διαβάστε εδώ πώς να καθαρίσετε την ηλεκτρική σκούπα σας γρήγορα και εύκολα.

Καθαρίστε τους τοίχους

Με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι πλύντε τους τοίχους σας από πάνω προς τα κάτω με ζεστό νερό και σαπούνι. Αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε σαπούνια με χρώμα ή χρωματιστά σφουγγάρια για να μην αλλοιώσετε το χρώμα του τοίχου σας.

Απομακρύνετε τη σαπουνάδα

Περάστε όλους τους τοίχους με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανί μέχρι να φύγουν τελείως οι σαπουνάδες. Στη συνέχεια ξαναπεράστε τους τοίχους με στεγνό πανί και ανοίξτε τις μπαλκονόπορτες για να στεγνώσουν τελείως οι τοίχοι σας.

Όταν άπλωσε αυτό το μίγμα στον τοίχο όλοι απόρησαν...Λιγες μέρες μετά δεν πίστευαν στα μάτια τους!

Δεν είναι εύκολο να διακοσμείς εξωτερικούς τοίχους. Μερικές φορές είναι δύσκολο να βρεις την σωστή έμπνευση. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια μοναδική λύση για να δώσετε ζωή στους τοίχους σας!Δείτε τo φυτό που δεν μαραίνεται ποτέ είναι οτι καλύτερο για το σπίτι!


Θα χρειαστείτε:

-Βρύα
-2 κούπες βουτυρόγαλα ή γιαούρτι
-1 κ.γ. Ζάχαρη
-νερό ή μπίρα
-Μίξερ, πινέλο ή κουβά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε βρύα. Μπορεί να έχετε ήδη μερικά στο κήπο σας, αλλιώς μπορείτε να τα βρείτε στο δάσος ή στο πάρκο.

Πλύντε τα βρύα και αφαιρέστε το χώμα.

Στην συνέχεια βάλτε τα βρύα στο μπλέντερ, κατά προτίμηση ένα παλιό.

Τώρα προσθέστε το γιαούρτι ή το βουτυρόγαλα, την ζάχαρη και το νερό ή την μπύρα. Ανακατέψτε τα όλα καλά στην χαμηλή ρύθμιση. Όταν τελειώσετε, το μίγμα θα πρέπει να μοιάζει στη σύσταση σαν smoothie.

Bάλτε το μίγμα σε έναν κουβά και επιλέξτε έναν τοίχο για να τοποθετήσετε το έργο σας. Οι βόρειοι τοίχοι με μπόλικη σκιά είναι οι καλύτεροι.

Τώρα χρησιμοποιήστε το πινέλο σας και απλώστε το μίγμα στον τοίχο, σαν να ζωγραφίζετε.

Σε αυτό το σημείο προσέξτε να μην είναι πολύ νερουλό το μίγμα – πρέπει να κολλάει στον τοίχο χωρίς να τρέχει πολύ. Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε την δική σας τοιχογραφία. Συμβουλή: Αν το μίγμα είναι πολύ νερουλό, απλά προσθέστε λίγο σιρόπι ζάχαρης.

Τις επόμενες εβδομάδες πρέπει να ψεκάζετε τακτικά το έργο σας με νερό για να μεγαλώσουν τα βρύα.

Σε δυο βδομάδες οι φίλοι και οι γείτονες σας θα θαυμάζουν το έργο σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share