Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέλεια tips για το πλυντήριο του σπιτιού σας!

Τι πρέπει να κάνετε;

5 Σεπτεμβρίου 2019 15:31
Τέλεια tips για το πλυντήριο του σπιτιού σας!

Θέλετε να ξέρετε όλα τα μυστικά για το πλυντήριο του σπιτιού σας; Σας βρήκαμε τα τέλεια tips που θα σας λύσουν τα χέρια!

Είναι πολύ σημαντικό να τα γνωρίζετε γιατί θα σας γλιτώσουν πολλά χρήματα! Δείτε τι θα συμβεί αν βάλετε μαύρο πιπέρι στο πλυντήριο ρούχων!

Πέρνα «ένα χέρι» τα καινούργια ρούχα

Τα ολοκαίνουργια σου ρούχα είναι αυτά που «απειλούν» περισσότερο τα υπόλοιπα στο πλυντήριο γιατί στο πρώτο πλύσιμο είναι πιθανό να χάσουν ένα ποσοστό βαφής και ίσως να βάψουν τα άλλα. Γι αυτό το σούπερ κατακόκκινο μπλουζάκι που μόλις αγόρασες, καλύτερα πλύντο στο χέρι για πρώτη φορά για να δεις και πόσο χρώμα χάνει.

Διάβασε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου σου

Η πρώτη και καλύτερη κίνηση που μπορείς να κάνεις είναι να διαβάσεις προσεκτικά το εγχειρίδιο του πλυντηρίου σου. Δεν λειτουργούν όλα τα πλυντήρια το ίδιο και θα ανακαλύψεις σίγουρα λειτουργίες που δεν θυμάσαι ή που δεν ήξερες ότι έχει. Θα ανακαλύψεις πολλά! Εγώ ας πούμε πρόσφατα διάβασα στο εγχειρίδιο μου ότι το πλυντήριο μου έχει λειτουργία πλύσης σε προκαθορισμένη ώρα! Δεν το θυμόμουν!

Χώρισε τα σε χρωματικές ομάδες

Τα λευκά με τα λευκά, τα σκούρα με τα σκούρα κτλ, ναι ok, αυτό το ξέρεις ήδη. Όμως είναι πολύ σημαντικός ο χρωματικός διαχωρισμός και πολλές φορές όταν δεν γίνεται σωστά το αποτέλεσμα είναι γαριασμένα, γκριζαρισμένα, άτονα ρούχα. Δεν θέλουμε να φύγουν τα υπέροχα έντονα χρώματά τους! Ούτε θέλουμε τα λευκά να χρωματιστούν. Το νου σου για να έχεις πάντα φρέσκα χρωματιστά και λευκότερα λευκά!

Βάλε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού

Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού και μαλακτικού από αυτές που συστήνει το κουτί. Βάζοντας μεγαλύτερη ποσότητα δεν σημαίνει ότι θα καθαρίσουν καλύτερα τα ρούχα. Ίσα ίσα μπορεί να σου αφήσει στίγματα σκόνης και λεκέδες απορρυπαντικού στα ρούχα. Το ίδιο ισχύει και για το μαλακτικό. Διάβαζε πάντα τις προτεινόμενες δοσολογίες και ακολούθησέ τις. Η συνιστώμενη, άρα και σωστή ποσότητα απορρυπαντικού θα σου εξοικονομήσει χρήματα. Σκέψου μια οικογένεια που βάζει 5-6 πλυντήρια την εβδομάδα, πόσα επιπλέον κουτιά χρειάζεται το χρόνο, αν η ποσότητα είναι πάντα μεγαλύτερη;

Έριξε ασπιρίνη στο πλυντήριο ρούχων, ο λόγος; Θα σας αφήσει άφωνους!

Ο λόγος που έριξε ασπιρίνη στο πλυντήριο ρούχων θα σας αφήσει άφωνους...

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο αναλγητικό – η ασπιρίνη, έχει ορισμένες ασυνήθιστες χρήσεις. Για παράδειγμα, η προσθήκη ασπιρίνης στον κύκλο πλύσης μπορεί να κάνει θαύματα στα ρούχα σας.

Αυτό το εκπληκτικό τέχνασμα μπορεί να αντικαταστήσει αποτελεσματικά το λευκαντικό και όλα τα προϊόντα απομάκρυνσης των λεκέδων. Λίγα μόνο χάπια ασπιρίνης στο πλύσιμο είναι το μόνο που χρειάζεστε για να διατηρήσετε τη λευκότητα των ρούχων σας. Το καλύτερο απ’όλα, θα κρατήσετε τον προϋπολογισμό σας ανέπαφο!

Τί ακριβώς πρέπει λοιπόν να κάνετε για να αποκαταστήσετε τη λευκότητα των ρούχων σας και να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τους λεκέδες;

Οδηγίες
Ξεκινήστε διαλύοντας 5 δισκία ασπιρίνης των 300mg σε 7.5 λίτρα ζεστό νερό. Στη συνέχεια, μουλιάστε τα λευκά σας ρούχα στο μείγμα και αφήστε τα μέσα στο νερό όλη τη νύχτα.

Το πρωΐ, μεταφέρετε τα ρούχα στο πλυντήριό σας, προσθέστε μερικά ακόμα δισκία ασπιρίνης και ξεκινήστε τον κύκλο πλύσης.
Σε αντίθεση με τα λευκαντικά του εμπορίου, αυτή η μέθοδος λεύκανσης είναι απολύτως ασφαλής και δεν καταστρέφει τα υφάσματα. Αντίθετα, αφαιρεί τη βρωμιά και τους λεκέδες με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα ρούχα σας θα έχουν απίστευτη φρεσκάδα!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share