Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Πώς θα συμμαζέψεις το σπίτι εύκολα μετά την επιστροφή από τις διακοπές!

Χωρίς ιδιαίτερο κόπο!

2 Σεπτεμβρίου 2019 15:32
Πώς θα συμμαζέψεις το σπίτι εύκολα μετά την επιστροφή από τις διακοπές!

Η επιστροφή από τις διακοπές δεν είναι η αγαπημένη περίοδος κανενός και κυρίως γιατί το μόνο που σκέφτεται ο περισσότερος κόσμος,είναι πως θα βρει ένα σπίτι που θα θέλει γενική καθαριότητα. Και ποιος έχει όρεξη για γενική μετά τις υπέροχες και ξεκούραστες μέρες των διακοπών; Οδηγός καθαριότητας για νέες νοικοκυρές! Καθαρό σπίτι χωρίς κόπο!

Μην ανησυχείτε! Διαβάζοντας παρακάτω θα συνειδητοποιήσετε ότι με τα σωστά tips η καθαριότητα του σπιτιού μπορεί να γίνει παιχνιδάκι και άκρως διασκεδαστική.

Σκόνη Όσο καθαρό κι αν είχατε αφήσει το σπίτι πριν φύγετε για διακοπές, αυτό που θα παρατηρήσετε με το που επιστρέψετε είναι ένα λεπτό στρώμα σκόνης σε κάθε επιφάνεια και έπιπλο του σπιτιού. Αν δεν βρίσκεται κανείς στο σπίτι σας την περίοδο που εσείς λείπετε, η σκόνη που υπάρχει στον αέρα θα πέσει σιγά σιγά προς τα κάτω.
Ξεσκόνιμα, σκούπισμα, σφουγγάρισμα: Αυτή είναι η σωστή σειρά για να κάνετε τις δουλειές του σπιτιού μετά την επιστροφή από τις διακοπές.

Μυρωδιά Ένα βασικό πρόβλημα που θα εντοπίσετε με την επιστροφή σας στο σπίτι είναι η μυρωδιά της «κλεισούρας».
Για να απαλλαγείτε από αυτήν θα πρέπει μετά το ξεσκόνισμα να ασχοληθείτε με το σφουγγάρισμα του σπιτιού. Ξεκινήστε σκουπίζοντας όλο το σπίτι με την ηλεκτρική σκούπα και στη συνέχεια θα βρείτε υγρά γενικού καθαρισμού με διάφορα αρώματα για να μοσχομυρίσει το σπίτι σας και πάλι, ύστερα από την κλεισούρα των

Τζάμια Ο ήλιος, οι καλοκαιρινές βροχές, η υγρασία επηρεάζουν σημαντικά την εικόνα των τζαμιών σας που θέλουν μια μικρή περιποίηση για να λάμψουν ξανά.
Λάμψτε τα τζάμια και κάθε γυάλινη επιφάνεια του σπιτιού χρησιμοποιώντας υγρά τζαμιών και για καθαρά τζάμια χωρίς χνούδια χρησιμοποιήστε μαζί με το υγρό τζαμιών τις σπογγοπετσέτες.

Τουαλέτα Η τουαλέτα πρέπει να καθαρίζεται κάθε εβδομάδα. Έτσι, αν λείψατε πάνω από μια εβδομάδα καλό θα ήταν να κάνετε μια απολύμανση στο μπάνιο σας για να καθαριστεί καλά και να μοσχομυρίσει.
Η λύση Ξεκινήστε από την τουαλέτα, ρίχνοντας μέσα στη λεκάνη μισό φλιτζάνι χλώριο. Αφήστε να περάσουν 10 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με τη βούρτσα για να καθαριστεί καλά η λεκάνη. Τραβήξτε 2 φορές το καζανάκι και η τουαλέτα σας είναι πεντακάθαρη και πάλι.

Κρεβατοκάμαρα Η κρεβατοκάμαρα πρέπει να ανανεωθεί για να έχετε έναν ξεκούραστο και άνετο ύπνο την πρώτη βραδιά (αλλά και τις επόμενες) της επιστροφής σας από τις διακοπές.
Αλλάξτε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες και χρησιμοποιήστε για το σφουγγάρισμα του υπνοδωματίου ένα υγρό γενικού καθαρισμού με άρωμα λεβάντα. Η λεβάντα αποτελεί φυσικό ηρεμιστικό και το άρωμά της θα σας βοηθήσει να έχετε τον πιο ξεκούραστο ύπνο.

Γρήγορο tip για την κουζίνα Εφόσον έχετε ξεσκονίσει, σκουπίσει και σφουγγαρίσει την κουζίνα σας, σειρά έχει η απολύμανση του νεροχύτη. Ρίξτε χυμό λεμονιού και ζεστό νερό μέσα στον νεροχύτη και χρησιμοποιήστε φλούδες λεμονιού για να καθαρίσετε και τον σκουπιδοφάγο.

Extra tips οργάνωσης και καθαριότητας
1) Βάλτε τα σεντόνια στο πλυντήριο και ανοίξτε τη βαλίτσα. Ρίξτε κατευθείαν όλα τα ανοιχτόχρωμα ρούχα στο πλυντήριο (αν τα σεντόνια είναι ανοιχτόχρωμα) και μόλις το πρώτο πλυντήριο ολοκληρωθεί βάλτε το επόμενο με σκουρόχρωμα. Έτσι μέσα σε 2-3 ώρες θα έχετε πλύνει όλα τα ρούχα των διακοπών χωρίς να χρειαστεί να αναβάλλετε ξανά και ξανά το πλύσιμο των ρούχων για τις επόμενες μέρες.
2) Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο καλάθι ή μια λεκάνη για να κινηθείτε μέσα στο σπίτι και να μαζέψετε όσα αντικείμενα δημιουργούν ακαταστασία στον χώρο. Βάλτε τα όλα στο καλάθι και μοιράστε τα μετά στα σωστά δωμάτια.
3) Ανοίξτε το ψυγείο και πετάξτε όλα τα τρόφιμα που έχουν χαλάσει και περάστε όλα τα ράφια με ένα μείγμα νερού-ξιδιού.
4) Αν μέσα στο σπίτι έχετε φυτά που έχουν ξεραθεί, καθαρίστε τα, ποτίστε τα και ρίξτε μέσα σε κάθε γλαστράκι λίγο βαμβάκι με μερικές σταγόνες βανίλιας. Αυτό το τρικ θα απορροφήσει κάθε δυσάρεστη οσμή που βγαίνει από τη γλάστρα σας.
5) Φέρατε ευκάλυπτο ή δυόσμο από το χωριό; Κρεμάστε ένα ματσάκι στην μπαλκονόπορτα για να διώξετε τα έντομα.

4+1 πράγματα που δεν επιτρέπεται να καθαρίζετε με την χλωρίνη!

Θέλετε να καθαρίζετε το σπίτι σας με χλωρίνη για να νιώθετε ότι είναι όλα είναι χωρίς μικρόβια; Τότε ήρθε η ώρα να σας χαλάσουμε τις συνήθειες αφού βρήκαμε τα πέντε πράγματα που δεν επιτρέπεται να καθαρίζετε με την χλωρίνη! Έπεσε χλωρίνη στα παπούτσια σας; Δείτε πως θα τα σώσετε!

Ας δούμε ποια είναι:

Πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα και σκεύη μαγειρικής

Θυμάμαι την γιαγιά μου να γεμίζει μια λεκάνη με σαπούνι πιάτων και χλωρίνη για να πλύνει τις κατσαρόλες και τα πιάτα. Λάθος, λάθος, λάθος. Πολλά από αυτά τα σκεύη έχουν ανοιχτούς πόρους και απορροφούν μέσα τους το υλικό, καθιστώντας τα επικίνδυνα για την υγεία μας. Προτίμησε σαπούνι για τα πιάτα και ζεστό νερό και πρόσθεσε ξύδι αν θέλεις να είσαι σίγουρος/η ότι έχουν απολυμανθεί σωστά.

Τις ξύλινες επιφάνειες

Μπορεί να καθαρίζει τέλεια τα ράφια του ψυγείου ή το νερουχύτη, αλλά η χλωρίνη δεν κάνει για τις ξύλινες επιφάνειες όπως ο πάγκος της κουζίνας, τα ξύλα κοπής, το τραπέζι σου κτλ. αφού το ξύλο είναι αρκετά απορροφητικό και πορώδες και μπορεί να χαλάσει. Επίσης λόγω της σύστασης των ξύλινων επιφανειών και των αντικειμένων με βάση το ξύλο (επιφάνειες κοπής, αντικείμενα από χαρτί κτλ), η χλωρίνη δεν τα αποστειρώνει και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό απολυμαντικό για ξύλινες επιφάνειες.

Το φαγητό σου

Η χλωρίνη είναι πολύ επικίνδυνη σε περίπτωση που καταναλωθεί και δεν είναι το κατάλληλο καθαριστικό για τα φρούτα και τα λαχανικά σας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις την σωστή ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις (όπως ας πούμε στην βιομηχανία) και ότι τα λαχανικά μπορεί να απορροφήσουν ποσότητα τόση ώστε να είναι τοξική. Η καλύτερη λύση είναι να πλύνεις τα λαχανικά με νερό και ξύδι και να κρατήσεις την χλωρίνη για να καθαρίζεις το νεροχύτη σου.

Προστάτευσε τις κατσαρόλες και τις μεταλλικές επιφάνειες

Λόγω της σύστασης της, η χλωρίνη, μπορεί να οξειδώσει οποιοδήποτε μέταλλο, όπως τις επιφάνειες των συσκευών σας, τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας. Προτίμησε ένα απολυμαντικό απορρυπαντικό με βάση την χλωρίνη ή νερό με ξύδι.

Ποτέ μα ποτέ μην….

…αναμειγνύεις την χλωρίνη με άλλα απορρυπαντικά, χημικά ή ακόμα και ξύδι. Είναι τρομερά επικίνδυνο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, αναθυμιάσεις ακόμα και έκρηξη.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share