Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το ξέρετε ότι το στρώμα σας είναι γεμάτο με ακάρεα;

Δείτε πως να τα διώξετε...

2 Σεπτεμβρίου 2019 14:11
Το ξέρετε ότι το στρώμα σας είναι γεμάτο με ακάρεα;

Δεν χρειάζεται κόπος και ακριβά προϊόντα για να απομακρύνετε τα ακάρεα που κυκλοφορούν ανενόχλητα μέσα στο σπίτι! Οδηγός καθαριότητας για νέες νοικοκυρές! Καθαρό σπίτι χωρίς κόπο!

Τη λύση τη φτιάχνετε οι ίδιες με το δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό σπρέυ κατά των ακάρεων με βάση το αλκόολ!

Με μόλις πέντε κουταλιές της σούπας οινόπνευμα το οποίο δεν ξεχνάτε να αναμείξετε με νερό και οινόπνευμα εντριβής έχετε πετύχει την παρασκευή του σπρέυ!! Λόγω του ότι είναι δηλητηριώδης για τα περισσότερα είδη ακάρεων εγγυάται το επιθυμιτό αποτέλεσμα που ζητάτε!!

Για αποφυγή ατυχήματος, βεβαιωθείτε πρώτα πως το ύφασμα δεν λεκιάζει. Αυτό μπορείτε να το δείτε αφού εφαρμόσετε το σπρέυ σε μια πολύ μικρή περιοχή!

4+1 πράγματα που δεν επιτρέπεται να καθαρίζετε με την χλωρίνη!

Θέλετε να καθαρίζετε το σπίτι σας με χλωρίνη για να νιώθετε ότι είναι όλα είναι χωρίς μικρόβια; Τότε ήρθε η ώρα να σας χαλάσουμε τις συνήθειες αφού βρήκαμε τα πέντε πράγματα που δεν επιτρέπεται να καθαρίζετε με την χλωρίνη! Έπεσε χλωρίνη στα παπούτσια σας; Δείτε πως θα τα σώσετε!

Ας δούμε ποια είναι:

Πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπήρουνα και σκεύη μαγειρικής

Θυμάμαι την γιαγιά μου να γεμίζει μια λεκάνη με σαπούνι πιάτων και χλωρίνη για να πλύνει τις κατσαρόλες και τα πιάτα. Λάθος, λάθος, λάθος. Πολλά από αυτά τα σκεύη έχουν ανοιχτούς πόρους και απορροφούν μέσα τους το υλικό, καθιστώντας τα επικίνδυνα για την υγεία μας. Προτίμησε σαπούνι για τα πιάτα και ζεστό νερό και πρόσθεσε ξύδι αν θέλεις να είσαι σίγουρος/η ότι έχουν απολυμανθεί σωστά.

Τις ξύλινες επιφάνειες

Μπορεί να καθαρίζει τέλεια τα ράφια του ψυγείου ή το νερουχύτη, αλλά η χλωρίνη δεν κάνει για τις ξύλινες επιφάνειες όπως ο πάγκος της κουζίνας, τα ξύλα κοπής, το τραπέζι σου κτλ. αφού το ξύλο είναι αρκετά απορροφητικό και πορώδες και μπορεί να χαλάσει. Επίσης λόγω της σύστασης των ξύλινων επιφανειών και των αντικειμένων με βάση το ξύλο (επιφάνειες κοπής, αντικείμενα από χαρτί κτλ), η χλωρίνη δεν τα αποστειρώνει και θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό απολυμαντικό για ξύλινες επιφάνειες.

Το φαγητό σου

Η χλωρίνη είναι πολύ επικίνδυνη σε περίπτωση που καταναλωθεί και δεν είναι το κατάλληλο καθαριστικό για τα φρούτα και τα λαχανικά σας. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις την σωστή ποσότητα που πρέπει να χρησιμοποιήσεις (όπως ας πούμε στην βιομηχανία) και ότι τα λαχανικά μπορεί να απορροφήσουν ποσότητα τόση ώστε να είναι τοξική. Η καλύτερη λύση είναι να πλύνεις τα λαχανικά με νερό και ξύδι και να κρατήσεις την χλωρίνη για να καθαρίζεις το νεροχύτη σου.

Προστάτευσε τις κατσαρόλες και τις μεταλλικές επιφάνειες

Λόγω της σύστασης της, η χλωρίνη, μπορεί να οξειδώσει οποιοδήποτε μέταλλο, όπως τις επιφάνειες των συσκευών σας, τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας. Προτίμησε ένα απολυμαντικό απορρυπαντικό με βάση την χλωρίνη ή νερό με ξύδι.

Ποτέ μα ποτέ μην….

…αναμειγνύεις την χλωρίνη με άλλα απορρυπαντικά, χημικά ή ακόμα και ξύδι. Είναι τρομερά επικίνδυνο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, αναθυμιάσεις ακόμα και έκρηξη.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share