Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα σημεία στο σπίτι που ξεχνάμε να καθαρίσουμε όλοι!

Κι όμως σε όλους έχει συμβεί!

28 Αυγούστου 2019 15:59
Αυτά είναι τα σημεία στο σπίτι που ξεχνάμε να καθαρίσουμε όλοι!

Κι όμως υπάρχουν σημεία στο σπίτι σας που δεν έχετε καθαρίσει ποτέ ή τουλάχιστον όχι τόσο συχνά όσο τα υπόλοιπα! Ποια είναι όμως τα σημεία που δεν θα ξεχνάτε από εδώ και πέρα;

Εκτός από τις επιφάνειες που φαίνονται, την επόμενη φορά που θέλετε να κάνετε το σπίτι σας να λάμπει, δώστε προσοχή σε αυτά τα σημεία. Απίστευτο: Τι θα συμβεί αν βάλετε μια φλούδα πορτοκαλιού στον φούρνο σας!

Κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ

Όσο σκουπίζετε με την ηλεκτρική το πάτωμα, σηκώστε και τα μαξιλάρια του καναπέ ή της πολυθρόνας σας και σκουπίστε από κάτω.

Πίσω και κάτω από ογκώδη έπιπλα

Ειδικά αν έχετε καιρό να το κάνετε, μετακινήστε τα –μεγάλα σε μέγεθος- έπιπλα, και απομακρύνετε σκόνη και βρωμιές κάτω από το κρεβάτι τους καναπέδες, ή τις βιβλιοθήκες σας.

Κάτω από το ψυγείο

Συχνά οι άνθρωποι ξεχνάνε να καθαρίσουν το πάτωμα κάτω από αυτό, με αποτέλεσμα να μαζεύονται μικροοργανισμοί μέσα στην κουζίνα.

Πίσω από την λεκάνη της τουαλέτας

Μάλλον δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο σχετικά, για να σας πείσουμε.

Το τηλεκοντρόλ

Πάρτε ένα απολυμαντικό πανάκι μίας χρήσης και τρίψτε καλά το αντικείμενο που χρησιμοποιούμε όλοι, κατά κόρον.

Τα κουμπιά του τηλεφώνου

Ομοίως, μιλάμε για μία συσκευή που έρχεται καθημερινά σε επαφή με τα μικρόβια που έχουν πιάσει τα χέρια μας, αλλά και με τα σταγονίδια του στόματός μας.

Το ποτηράκι για τις οδοντόβουρτσες

Μπορεί να φαίνεται λεπτομέρεια, αλλά είναι πολύ σημαντικό για την υγιεινή όλης της οικογένειας. Γεμίστε το με ζεστό νερό, και ρίξτε μέσα ένα αναβράζον δισκίο, αφήνοντάς το να κάνει την δουλειά του.

3+1 χρήσιμα tips για να παραμείνει το σπίτι σας πιο πολύ καθαρό!

Θέλετε και κάνετε τα πάντα για να παραμείνει το σπίτι σας καθαρό λίγο παραπάνω αλλά δεν τα καταφέρνετε; Μην αγχώνεστε το Athensmagazine.gr σας βρήκε τα 3+1 χρήσιμα tips για να παραμείνει το σπίτι σας πιο πολύ καθαρό!

Δυστυχώς για όλες μας, δε γίνεται παραμείνει για πάντα καθαρό... ιδιαίτερα όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι! 9+1 tips για να καθαρίσεις χωρίς κόπο τους πιο δύσκολους λεκέδες του σπιτιού!

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια βασικά tips που θα μας λυτρώσουν! Δείτε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε:

Μουσικό παιχνίδι:

Επιλέξτε το αγαπημένο σας μουσικό κομμάτι και κάντε διαγωνισμό με τα παιδιά ή τον σύντροφό σας για το ποιος θα συμμαζέψει πιο πολλά αντικείμενα μέχρι τη λήξη του. Όσο για το έπαθλο του νικητή; Η επιλογή δική σας!

Τα αντικείμενα... πριν από τον ύπνο:

Ζητήστε από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας να μαζεύουν 2-3 προσωπικά αντικείμενά τους πριν πάνε για ύπνο. Για παράδειγμα, τα παιδιά σας μπορούν να επιστρέφουν κάποια παιχνίδια στη θέση τους, ενώ ο σύντροφός σας να πετάει στην ανακύκλωση τις εφημερίδες του. Έτσι κάθε πρωί το σπίτι θα είναι καθαρό και εσείς ξεκούραστη.

Τοποθετήστε μικρά χαλάκια εκτός και εντός της εξώπορτας:

Τα περισσότερα σπίτια έχουν το κλασσικό χαλάκι «καλωσορίσματος», εμείς θα σας προτείναμε να βρείτε άλλο ένα μικρό και γουστόζικο ώστε να μπει από τη μέσα πλευρά. Να είσαστε σίγουρες πως η περισσότερη σκόνη θα μείνει εκτός σπιτιού... και το πάτωμα θα γυαλίζει για περισσότερες μέρες.

Υπόθεση κουζίνα:

Είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν άπλυτα ποτήρια και πιάτα παρατημένα από εδώ και από εκεί, ιδιαίτερα όταν στο σπίτι κυκλοφορούν παιδιά. ΄΄Εκπαιδεύστε΄΄ τους όλους να βάζουν τα άπλυτα στο νεροχύτη ή το πλυντήριο, καθώς και να μάθουν μέσα στη μέρα να χρησιμοποιούν ένα και μόνο ποτήρι. Εσείς φροντίστε να καθαρίζετε τις εστίες της κουζίνας αφού τελειώσετε με το μαγείρεμα και έτσι απλά η εικόνα της κουζίνα θα δίνει μία αίσθηση καθαριότητας.

Πώς να κάνετε την χάλκινη κατσαρόλα σας σαν καινούρια; (Video)

Μήπως η γιαγιά σας σας άφησε κληρονομιά χάλκινα σκεύη και ειδικότερα κατσαρόλες και θέλετε να είναι καθαρές αλλά δεν ξέρετε πώς; Το Athensmagazine.gr έχει όλα τα μυστικά καθαριότητας για το σπίτι σας!

Αν θέλετε να καθαρίσετε την χάλκινη κατσαρόλα σας τότε ακολουθήστε αυτό το απλό τρικ! Να σας θυμίσουμε: 4 απλά βήματα για να καθαρίσετε σωστά το πλυντήριο πιάτων!

Το συγκεκριμένο τρικ ισχύει φυσικά και για άλλα χάλκινα αντικείμενα, όπως τα μαχαιροπίρουνα.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share