Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021

Μαύρισε η πλάκα στο σίδερο; Δείτε το κόλπο για να την καθαρίσετε αμέσως! (Video)

Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά!

27 Αυγούστου 2019 14:08
Μαύρισε η πλάκα στο σίδερο; Δείτε το κόλπο για να την καθαρίσετε αμέσως! (Video)

Πολλές είναι οι νοικοκυρές που παιδεύονται ή δεν ξέρουν να καθαρίζουν την πλάκα στο σίδερο! Ποιο είναι το κόλπο που μπορείτε να κάνετε και να μην χαλάσετε ούτε ένα ευρώ; Καλύτερα να τα αποφύγεις: 6 λάθη που κάνετε στο σιδέρωμα!

Για την ακρίβεια, οι περισσότεροι από εμάς κρατάμε τη νέα μας αγορά για τουλάχιστον μερικά χρόνια μετά κι αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αρχίσει η φυσιολογική του φθορά. Μετά από τις αναρίθμητες χρήσεις που του κάνουμε κι έχοντας σημειώσει ώρες ενεργής λειτουργίας, έρχεται η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι η πλάκα του έχει αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Μπορεί, μάλιστα, όταν τελικά το αντιληφθείς, η κατάσταση να είναι σε αρκετά προχωρημένο επίπεδο, βλέποντας -πια- ένα άλλο χρώμα.

Μην τρομάζεις, όμως! Όχι, δε χρειάζεται να αγοράσεις καινούργιο σίδερο, αν το παλιό κατά τα λοιπά λειτουργεί κανονικά. Μπορείς εύκολα να το καθαρίσεις φτιάχνοντας μόνη σου ένα μείγμα με υλικά που έχεις αυτήν τη στιγμή στο σπίτι σου.

Σίδερο καθάρισμα

Δες τι ακριβώς πρέπει να κάνεις στο βίντεο που ακολουθεί:

Έχει γεμίσει το σίδερο ρούχων με άλατα και σκουριά; Καθάρισε το με φυσικό τρόπο!

Σίδερο ρούχα άλατα

Όλα τα σίδερα, ύστερα από κάποιο διάστημα συχνής χρήσης, αρχίζουν να συγκεντρώνουν άλατα, βρωμιές και σκουριά στην πλάκα τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κολλούν τα ρούχα πάνω τους κατά τη διάρκεια του σιδερώματος ή ακόμα και να λερώνονται.

Παρακάτω θα βρεις τον πιο απλό και εύκολο τρόπο προκειμένου να κάνεις το σίδερό σου να είναι και πάλι σαν... καινούριο και τη διαδικασία του σιδερώματος πιο εύκολη από ποτέ.

Αν η πλάκα του δεν είναι ακόμα πάρα πολύ λερωμένη τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Βρέξε μια χαρτοπετσέτα με ξίδι και κόλλησέ την σε όλη την επιφάνεια της πλάκας.

Άσε εκεί τη χαρτοπετσέτα για 5 λεπτά και ύστερα, απομάκρυνέ την και τρίψε την πλάκα με ένα χαρτί, που θα έχει επίσης πάνω του λίγο ξίδι. Η βρωμιά θα φύγει και εσύ θα είσαι πανέτοιμη να σιδερώσεις ξανά.

Έχει γεμίσει το ΣΙΔΕΡΟ ΡΟΥΧΩΝ με άλατα και σκουριά; Καθάρισε το με φυσικό τρόπο!

Σε περίπτωση που το σίδερο είναι παρατημένο καιρό και έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλές βρωμιές, θα χρειαστείς ένα πιο δραστικό αλλά εξίσου... σπιτικό προϊόν.

Αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Τοποθέτησε λίγη πάνω σε ένα νωπό χαρτί κουζίνας και άρχισε να σιδερώνεις πάνω σε αυτήν. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει σαν λειαντικό και θα απομακρύνει ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές.

Μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα, βάλε το σίδερο στη ρύθμιση ατμού προκειμένου να απομακρύνεις οποιοδήποτε υπόλειμμα έχει μείνει μέσα στις τρύπες της συσκευής. Για τις πιο... επίμονες τρύπες, θα χρειαστείς μόνο μια οδοντογλυφίδα προκειμένου να αφαιρέσεις ό, τι έχει απομείνει.

Πώς να εξαφανίσετε τον λεκέ από καφέ!

Ο λεκές από καφέ είναι από τους πιο συνηθισμένους που καλείται κάποιος να αντιμετωπίσει.

Αν συμβεί και σε εσάς δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε καθώς είναι ένας λεκές που μπορείτε να αντιμετωπίσετε εύκολα.

Το ιδανικό είναι να βουτήξετε άμεσα το ρούχο που λερώθηκε σε ένα λεκανάκι στο οποίο θα έχετε ρίξει ξίδι. Αφήστε το εκεί για 3-4 λεπτά.

 Πώς να εξαφανίσετε τον λεκέ από καφέ!

Στη συνέχεια πάρτε μια παλιά οδοντόβουρσα που δεν χρησιμοποιείτε πια και βουτήξτε την σε ένα μείγμα νερού και αλατιού.

Τρίψτε τον λεκέ και δείτε τον λεκέ από καφέ να εξαφανίζεται στο λεπτό. Ξεπλύνετε στο χέρι με σκέτο νερό και το ρούχο σας είναι έτοιμο.

Ιδιαίτερα αποτελεσματικό είναι και το αναψυκτικό σόδας. Με λίγη ποσότητα και ελαφρύ τρίψιμο πάνω στο λεκέ θα τον δείτε να εξαφανίζεται γρήγορα από το ύφασμα που λερώθηκε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share