Τρίτη, 04 Αυγούστου 2020

3+1 χρήσιμα tips για να παραμείνει το σπίτι σας πιο πολύ καθαρό!

Τι πρέπει να κάνετε;

26 Αυγούστου 2019 20:35
3+1 χρήσιμα tips για να παραμείνει το σπίτι σας πιο πολύ καθαρό!
Follow us on Google News

Θέλετε και κάνετε τα πάντα για να παραμείνει το σπίτι σας καθαρό λίγο παραπάνω αλλά δεν τα καταφέρνετε; Μην αγχώνεστε το Athensmagazine.gr σας βρήκε τα 3+1 χρήσιμα tips για να παραμείνει το σπίτι σας πιο πολύ καθαρό!

Δυστυχώς για όλες μας, δε γίνεται παραμείνει για πάντα καθαρό... ιδιαίτερα όταν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι! 9+1 tips για να καθαρίσεις χωρίς κόπο τους πιο δύσκολους λεκέδες του σπιτιού!

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια βασικά tips που θα μας λυτρώσουν! Δείτε, λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε:

Καθαριότητα σπίτι

Μουσικό παιχνίδι:

Επιλέξτε το αγαπημένο σας μουσικό κομμάτι και κάντε διαγωνισμό με τα παιδιά ή τον σύντροφό σας για το ποιος θα συμμαζέψει πιο πολλά αντικείμενα μέχρι τη λήξη του. Όσο για το έπαθλο του νικητή; Η επιλογή δική σας!

Τα αντικείμενα... πριν από τον ύπνο:

Ζητήστε από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας να μαζεύουν 2-3 προσωπικά αντικείμενά τους πριν πάνε για ύπνο. Για παράδειγμα, τα παιδιά σας μπορούν να επιστρέφουν κάποια παιχνίδια στη θέση τους, ενώ ο σύντροφός σας να πετάει στην ανακύκλωση τις εφημερίδες του. Έτσι κάθε πρωί το σπίτι θα είναι καθαρό και εσείς ξεκούραστη.

Τοποθετήστε μικρά χαλάκια εκτός και εντός της εξώπορτας:

Τα περισσότερα σπίτια έχουν το κλασσικό χαλάκι «καλωσορίσματος», εμείς θα σας προτείναμε να βρείτε άλλο ένα μικρό και γουστόζικο ώστε να μπει από τη μέσα πλευρά. Να είσαστε σίγουρες πως η περισσότερη σκόνη θα μείνει εκτός σπιτιού... και το πάτωμα θα γυαλίζει για περισσότερες μέρες.

Υπόθεση κουζίνα:

Είναι απόλυτα φυσικό να υπάρχουν άπλυτα ποτήρια και πιάτα παρατημένα από εδώ και από εκεί, ιδιαίτερα όταν στο σπίτι κυκλοφορούν παιδιά. ΄΄Εκπαιδεύστε΄΄ τους όλους να βάζουν τα άπλυτα στο νεροχύτη ή το πλυντήριο, καθώς και να μάθουν μέσα στη μέρα να χρησιμοποιούν ένα και μόνο ποτήρι. Εσείς φροντίστε να καθαρίζετε τις εστίες της κουζίνας αφού τελειώσετε με το μαγείρεμα και έτσι απλά η εικόνα της κουζίνα θα δίνει μία αίσθηση καθαριότητας.

Πώς να κάνετε την χάλκινη κατσαρόλα σας σαν καινούρια; (Video)

Μήπως η γιαγιά σας σας άφησε κληρονομιά χάλκινα σκεύη και ειδικότερα κατσαρόλες και θέλετε να είναι καθαρές αλλά δεν ξέρετε πώς; Το Athensmagazine.gr έχει όλα τα μυστικά καθαριότητας για το σπίτι σας!

Αν θέλετε να καθαρίσετε την χάλκινη κατσαρόλα σας τότε ακολουθήστε αυτό το απλό τρικ! Να σας θυμίσουμε: 4 απλά βήματα για να καθαρίσετε σωστά το πλυντήριο πιάτων!

Το συγκεκριμένο τρικ ισχύει φυσικά και για άλλα χάλκινα αντικείμενα, όπως τα μαχαιροπίρουνα.

Κατσαρόλα καθαριότητα

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Καθαρισμός κεραμικής εστίας: Το έξυπνο tip για να την κάνετε σαν καινούργια!

Έχετε κεραμική εστία στην κουζίνα σας; Φοβάστε να την καθαρίσετε μήπως χαλάσει; Με αυτή την απλή συμβουλή η κουζίνα σας θα λάμψει!


Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία.

Τι θα χρειαστείτε
Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

 Καθαρισμός κεραμικής εστίας

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα.
Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία.
Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας.
Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να λάμψετε την κεραμική εστία.
Ένα παλιό κόλπο που είναι όμως απόλυτα χρήσιμο και σήμερα!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς να καθαρίσετε την κουζίνα σας με μαγειρική σόδα.

Μετά από αυτό δεν είναι παιχνιδάκι το καθάρισμα; Έτσι και γρήγορα και οικονομικά η κουζίνα σας θα λάμψει! Δοκιμάστ το!

Εσύ κάθε πότε αλλάζεις το σφουγγάρι της κουζίνας;

Εσύ κάθε πότε αλλάζεις το σφουγγάρι της κουζίνας;

Ακόμα και αν έχεις πλυντήριο πιάτων το σφουγγάρι της κουζίνας, είναι από τα βασικότερα αντικείμενα μέσα σε μια κουζίνα. Το σφουγγάρι κουζίνας, μπορεί να σε σώσει από μια βομβαρδισμένη από λεκέδες κουζίνα. Σφουγγάρι: 4 εναλλακτικές χρήσεις που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί! (Video)

Το Γερμανικό περιοδικό Scientific Reports, παρουσίασε μια μελέτη όπου τα σφουγγάρια της κουζίνας, ήταν εστία μικροβίων, δημιουργώντας δερματικές ασθένειες.

Εσύ κάθε πότε αλλάζεις το σφουγγάρι της κουζίνας;

Σε τυχαίο δείγμα από νοικοκυριά της Γερμανίας, πάρθηκαν σφουγγάρια κουζίνας και στο εργαστήριο βρέθηκε πληθώρα μικροβίων. Όπως επισημαίνουν, ακόμα και να χρησιμοποιούμε ισχυρά καθαριστικά, τα μικρόβια αναπτύσσονται μέσα στο σφουγγάρι εξαιτίας της υγρασίας που συγκρατεί.

Για αυτό προτείνουν να αλλάζουμε το σφουγγάρι κάθε 7 ημέρες. Καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν βακτήρια.

Εσύ κάθε πότε αλλάζεις το σφουγγάρι της κουζίνας;

Ενδεικτικά για να μας πείσουν, μας έδειξαν ότι μετά το σιφώνι της τουαλέτας, το σφουγγάρι έχει τη δεύτερη υψηλότερη ποσότητα κολοβακτηριδίων σε ολόκληρο το σπίτι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share