Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ζευγάρι αγόρασε αυτό το ερειπωμένο σπίτι μόνο με 1 ευρώ και το μεταμόρφωσε σε πραγματικό παλάτι! (photos)

Απίστευτο!

24 Αυγούστου 2019 10:46
Ζευγάρι αγόρασε αυτό το ερειπωμένο σπίτι μόνο με 1 ευρώ και το μεταμόρφωσε σε πραγματικό παλάτι! (photos)

Σπίτι ερειπωμένο με μόλις 1 λίρα αγόρασε ένα ζευγάρι και μετά από έναν χρόνο εργασιών παρουσίασε το επίτευγμά του. Γυναίκα ζει σε σπίτι 27τ.μ και όλοι την κοροϊδεύουν - Όταν όμως βλέπουν πως είναι μέσα, την ζηλεύουν

Πρόκειται για την ιδιοκτησία του Sam και της Rachael Kamau στο Wavertree, Liverpool. Η κατοικία διέθετε μια διαλυμένη σκάλα και ένα μπάνιο χωρίς πάτωμα.

Η κατοικία ήταν σε τόσο κακή κατάσταση που δεν μπορούσαν να το δουν μέσα, γιατί ήταν επικίνδυνο.

Οι Kamaus έμεναν στο ενοίκιο στο Λίβερπουλ για 16 χρόνια και αποφάσισαν να δώσουν μια λίρα για να αγοράσουν 1 σπίτι.

Η κα Kamau εξήγησε: «Όταν ακούσαμε για τη συγκεκριμένη κατοικία με 1 λίρα το σκεφτήκαμε γιατί όχι; Είχαμε δύο κορίτσια που έπρεπε πάντα να μοιράζονται ένα υπνοδωμάτιο και το διαμέρισμα που μέναμε ήταν πολύ περιορισμένο.»

«Όταν είδαμε αυτό το σπίτι, ήταν ένα σοκ. Η στέγη δεν είχε επένδυση, το μπάνιο δεν είχε πάτωμα ο σοβάς ξεφλούδιζε στους τοίχους».

Όλα έπρεπε να γίνουν από την αρχή, εκτός από την αντικατάσταση των τούβλων στο εξωτερικό του σπιτιού.

Οι Kamaus με τις κόρες τους, 12 και 19 ετών, πέρασαν το επόμενο έτος στην αποκατάσταση της ιδιοκτησίας τους και χάλασαν δεκάδες χιλιάδες λίρες.

Το σπίτι άνοιξε τις πόρτες του και παρουσιάστηκε στο κοινό

Σήμερα άνοιξαν τις πόρτες τους στα μέσα ενημέρωσης και στο Δήμαρχο του Λίβερπουλ Joe Anderson, για να επιδείξουν το αξιοσημείωτο επίτευγμα τους.

Η κα Kamau είπε: «Ήταν τα περισσότερα χρήματα που έχουμε ξοδέψει ποτέ και το ταξίδι ήταν μια πραγματική περιπέτεια. Ήταν πολύ κουραστικό, αλλά άξιζε τον κόπο.»

«Η πρώτη νύχτα στη νέα μας κατοικία ήταν περίεργη. Ήταν δύσκολο να πούμε αντίο στους παλιούς γείτονές μας, αλλά η νέα ζωή ήταν μπροστά μας.»

«Η χαρά του να ξυπνάς στο δικό σου σπίτι είναι απερίγραπτη.»

Το Συμβούλιο του Λίβερπουλ θέλει να επαναφέρει σε λειτουργία 6.000 ερειπωμένα σπίτια.

Το έργο «Homes for a Pound Plus» περιλαμβάνει 120 ιδιότητες στην οδό Garrick, Webster, Bird, Richardson του Picton.

Συνολικά, σε 100 οικογένειες έχει διατεθεί ένα ακίνητο, ενώ άλλες 350 οικογένειες περιμένουν για μια κατοικία. Τα σπίτια παραδίδονται μόνο με την προϋπόθεση ότι ο αγοραστής θα τα μεταμορφώσει σε ένα αξιοπρεπές σπίτι και δεν θα το πουλήσει για πέντε χρόνια.

3 ενήλικες ζουν σε σπίτι 15τ.μ και όλοι τους κοροϊδεύουν - Όταν όμως βλέπουν πως είναι μέσα, τους ζηλεύουν!

Αν δείτε πως είναι μέσα αυθτό το σπίτι όπου ζουν μέσα 3 ενήλικες θα πάθετε πλάκα! Εντυπωσιακό: Σπίτι ακολουθεί τον ήλιο και περιστρέφεται 360 μοίρες!

Το μέσο μέγεθος μιας νέας μονοκατοικίας στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μόλις 20 τετραγωνικά μέτρα το 1978 και αυξήθηκε σε 26,68 τετραγωνικά μέτρα το 2007, και πάλι σε 28,65 τετραγωνικά μέτρα το 2013. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια αυξανόμενη τάση προς το «κίνημα του μικροσκοπικού σπιτιού».

Ενώ ένα μικρό σπίτι αποτελεί οτιδήποτε μεταξύ 25-60 τετραγωνικών μέτρων, για να είναι «μικροσκοπικό», το σπίτι θα πρέπει να είναι κάτω από 35 τετραγωνικά μέτρα. Και ναι, ενώ φαίνεται ότι θα ήταν ανέφικτο, υπάρχουν πολλά σπίτια σε αυτόν τον κόσμο που ταιριάζουν με αυτήν την απαίτηση – πάρτε για παράδειγμα αυτό που είναι μόλις 15 τετραγωνικά μέτρα!

Ξέρουμε τι σκέφτεστε: Πώς μπορεί ένα άτομο να ζήσει σε μόλις σε 15 τετραγωνικά μέτρα; Και όμως, υπάρχει μια οικογένεια τριών ατόμων που ζουν μαζί σε ένα τέτοιο χώρο! Μία μητέρα, ένα πατέρας και ο γιος τους, για να είμαστε ακριβείς.

Όταν κάποιος μπαίνει στην κατοικία τους, δεν αισθάνεται καθόλου ότι ο χώρος είναι μικρός. Στην πραγματικότητα, ο χώρος είναι διακοσμημένος υπέροχα, προσφέροντας μια ζεστή, σπιτική αίσθηση.

Η είσοδος δίνει πρόσβαση κατευθείαν στον κεντρικό χώρο, όπου υπάρχει ένα μικρό καθιστικό. Είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει πέντε μαξιλάρια, οπότε δεν είναι πολύ μικρό.

Μια τηλεόραση είναι τοποθετημένη στον τοίχο για εξοικονόμηση χώρου. Στην πραγματικότητα, όλα λειτουργούν με σκοπό να εξοικονομήσουν χώρο. Υπάρχει ένα ράφι με βιβλία στην κορυφή της πόρτας και γάντζους στον τοίχο για τις τσάντες, λειτουργούν διακοσμητικά και πρακτικά.

Η όμορφη κουζίνα έχει αρκετό χώρο για να συμπεριλάβει νεροχύτη, αρκετά ντουλάπια και ακόμη και πλυντήριο πιάτων. Για το μαγείρεμα η οικογένεια χρησιμοποιεί ένα επαγωγικό φούρνο και τοστιέρα.

Ακριβώς πάνω από την κουζίνα υπάρχει ένας υπνοδωμάτιο που έχει ένα άνετο κρεβάτι. Οι γονείς κοιμούνται εκεί, επειδή στον γιο τους δεν αρέσει να κοιμάται ψηλά. Αντίθετα, αυτός κοιμάται σε ένα μονό κρεβάτι κάτω που στη συνέχεια μαζεύεται. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μείνει αργότερα από τους γονείς του κάτω και να μην τους ενοχλεί.

Το μπάνιο ενώ είναι μικρό, παρέχει όλα τα απαραίτητα: Ένα ντους, μια τουαλέτα και ο νεροχύτης είναι στην κουζίνα όχι πολύ μακριά.

Όλα είναι όμορφα διακοσμημένα με μια παραδοσιακή, αλλά ρουστίκ και σύγχρονη αίσθηση. Τα κρεμ λευκά και οι αποχρώσεις του ξύλου δημιουργούν μια ζεστή και οικεία κατοικία που δεν θα γνωρίζετε καν είναι κάτω από 20 τετραγωνικά μέτρα.

Πραγματικά μας κάνει να σκεφτούμε τα πράγματα που χρειαζόμαστε στη ζωή και τα πράγματα που δεν έχουμε ανάγκη. Αυτή η οικογένεια ζει με ελάχιστα και εξακολουθεί να είναι τόσο ευτυχισμένη και άνετη όπως πάντα. Ενώ αυτό το είδος διαβίωσης μπορεί να μην λειτουργεί για όλους, σίγουρα ταιριάζει για αυτή την οικογένεια!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share