Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Διακοσμήστε το σπίτι σας χωρίς να χαλάσετε πολλά λεφτά!

Ποιοι είναι οι πιο οικονομικοί τρόποι;

23 Αυγούστου 2019 14:39
Διακοσμήστε το σπίτι σας χωρίς να χαλάσετε πολλά λεφτά!

Θέλετε να ανανεώσετε το σπίτι σας γρήγορα και χωρίς να χαλάσετε πολλά χρήματα; Τότε είστε στο σωστό μέρος αφού σας βρήκαμε τους πιο οικονομικούς τρόπους για να διακοσμήσετε το χώρο σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά!

Σίγουρα έχετε πολλά και διάφορα βιβλία στο σπίτι σας. Αλλά σε πατάρια, αποθήκες, άλλα άτσαλα βαλμένα σε μια βιβλιοθήκη.

Αν τα χρησιμοποιήσετε σωστά, είναι μακράν ο ευκολότερος τρόπος για να να διακοσμήσετε το σπίτι σας. To φυτό που δεν μαραίνεται ποτέ είναι οτι καλύτερο για το σπίτι!

Οι διακοσμητές προτείνουν να βάλετε πολλά καλά βιβλία πάνω στο coffee table ή λίγα λίγα σε ράφια.

«Ακόμη και ένας μικρός σορός με βιβλία στην κρεβατοκάμαρά σας, πάνω στη συρταριέρα σας για παράδειγμα, θα κάνει το όλο δωμάτιο να φαίνεται εξαιρετικό. Θα προσθέσει αμέσως ενδιαφέρον στο χώρο...», τονίζουν.

Επίσης, εξηγούν, ότι η ομαδοποίησε βιβλίων ανά χρωματικό τόνο που μπορεί να προσθέσει χρώμα σε ένα άχρωμο δωμάτιο.

Συγυρίστε το μπάνιο

Το μπάνιο είναι ένας εύκολα σχετικά χώρος για να του αλλάξετε διακόσμηση. Χρειάζεται μια καινούρια κουρτίνα, ένα χαλάκι, ομοιόμορφες ταιριαστές πετσέτες και ένα ωραίο κερί, για να γίνει ο χώρος... καινούριος.

Οι διακοσμητές προτείνουν ακόμη να τοποθετήσετε ένα φυτό στο παράθυρο και ένα σκαμνάκι που θα λειτουργήσει και ως διακοσμητικό, αλλά θα είναι και πρακτικό.
Το κλειδί, λένε, είναι να κρατάτε το χώρο πάντα τακτοποιημένο και να έχετε χώρους αποθήκευσης για σαμπουάν, καθαριστικά και όλα τα υπόλοιπα.

Προτείνουν ακόμη ότι για ένα υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα στο μπάνιο, πρέπει να είναι φτιαγμένο από υλικά διαφορετικών υφών, ρατάν, μάρμαρο, ξύλο.

Οργανωμένα... μπιχλιμπίδια

Ολοι έχουμε μπιχλιμπίδια σπίτια μας, αλλά πετώντας τα από εδώ και από εκεί, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κάνουμε ακόμη πιο ακατάστατο το χώρο.

Και υπάρχει λύση: Η οργάνωση. Οργάνωση με στιλ.

Συγκεντρώστε ομοειδή μπιχλιμπίδια μαζί, δημιουργείστε ένα θέμα και χρησιμοποιήστε τα διαφορετικά μεγέθη και σχήματα για να κρατήσετε το ενδιαφέρον του ματιού και να κάνετε το χώρο συναρπαστικό, τονίζουν οι διακοσμητές.

«Τοποθετήστε τα υψηλότερα αντικείμενα στο πίσω μέρος, τα πιο κοντά πιο μπροστά και όχι όλα σε ευθεία γραμμή», συμβουλεύουν ακόμη.

Κάντε έναν τοίχο... γκαλερί

Αν έχετε πίνακες, αφίσες, φωτογραφίες και άλλα καδράκια σκόρπια από εδώ και από εκεί, είναι καιρός να τα συγκεντρώσετε όλα σε έναν τοίχο.

Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε έναν τοίχο-γκαλερί, είναι να συνδυάσετε μια ποικιλία σχημάτων και υφών.

9+1 ιδέες για να είναι το υπνοδωμάτιο σου καταφύγιο για καλή ξεκούραση!

Μία ρομαντική πινελιά στο υπνοδωμάτιο μπορεί να σου αλλάξει τη διάθεση. Επειδή η εποχή επιβάλλει ξάπλωμα στο κρεβάτι και στοχασμό πρέπει η διακόσμηση να σου επιτρέπει να το κάνεις ενώ παράλληλα θα χαλαρώνεις σε ένα χώρο που φέρει το προσωπικό σου στιλ.

Να γίνει το δωμάτιο λίγο πιο ρομαντικό, να δώσεις έμφαση στο συναίσθημα και στη φαντασία. Μία αλλαγή θα ανανεώσει το δωμάτιο αλλά και εσένα. Δε χρειάζεται να κάνεις πολλά, κινήσεις ματ είναι αρκετές για να δώσεις την αίσθηση που θέλεις. Τα χρώματα και οι υφές παίζουν το ρόλο τους. Το ρομαντικό στιλ μπορεί πολύ εύκολα να συνδυαστεί με το προϋπάρχον αρκεί να κάνεις τις σωστές προσθήκες. Ίσως χρειαστεί να μεταφέρεις κι εκείνο το επιπλάκι από το σαλόνι που δεν ήξερες τι να το κάνεις.

Βάψε τους τοίχους σε παλ αποχρώσεις
Σκέψου πόσο όμορφα θα έδενε μία διχρωμία. Λευκό (που ήδη υπάρχει) κι ένα παλ χρώμα ανάλογα με το γούστο σου. Το ροζ είναι από τα πολύ αγαπημένα μας. Σε χαλαρώνει ενώ ταυτόχρονα είναι ζωντανό και έντονο.

Παίξε με τα μοτίβα


Λανθασμένα πιστεύεται πως ο συνδυασμός μοτίβων δεν μπορεί να αποτελέσει χαρακτηριστικό της ρομαντικής διακόσμησης. Αν δε θέλεις μεγάλες αλλαγές παίξε με τα μαξιιλαράκια που βρίσκονται πάνω στο κρεβάτι.

Βάλε έναν ολόσωμο καθρέφτη
Κράτα τοαπό το Uploaded by user1K+Barb Schmidtman MainellaColors/Patterns

Αν έχει και χρυσό πλαίσιο τότε είναι ιδανικός. Μην τον κρεμάσεις στον τοίχο, τοποθέτησέ τον απλά σε μία γωνία του δωματίου. Άσε που θα το κάνει να δείχνει και μεγαλύτερο.

Vintage πινελιές
Κράτα τοOne Kindesign3K+Sarah Stone / cleanline studioNEW HOUSE: Master Bedroom

Το επιπλάκι από το σαλόνι που λέγαμε μπορεί να γίνει κάλλιστα το μπουντουάρ σου. Δώσε στο δωμάτιο χαρακτήρα νοσταλγίας κι αμέσως θα αποκτήσει στιλ.

Ένας πολυέλαιος αρκεί
Οι πολυέλαιοι που κάνουν comeback ταιριάζουν σε κάθε στιλ αφού προσαρμόζονται εύκολα στη διακόσμηση. Ρομαντικό το θες το δωμάτιο; Ένας με κρύσταλλα είναι αυτό που ψάχνεις.

Το ξύλο είναι το υλικό σου
Κράτα τοαπό το mybestlinens.com6K+Bedroom linensBed Linen

Το ξύλο δίνει ζεστασιά και είναι εύκολο ως προς τους συνδυασμούς. Άσε που ταιριάζει γάντι και με τα παλ χρώματα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share