Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μυστικό για να μυρίζει ωραία η ηλεκτρική σας σκούπα!

Αν το κάνετε αυτό θα μοσχοβολάει όλο σας το σπίτι!

23 Αυγούστου 2019 14:20
Αυτό είναι το μυστικό για να μυρίζει ωραία η ηλεκτρική σας σκούπα!

Μπορεί να καθαρίζετε το σπίτι σας αλλά κάποιες φορές θέλουμε να μυρίζει ωραία περισσότερο! Ποιο είναι το κόλπο που μπορείτε να κάνετε για να το πετύχετε; Το μυστικό βρίσκεται στην ηλεκτρική σας σκούπα!

Η ηλεκτρική σκούπα εφευρέθηκε για να απορροφά βρωμιά και σκόνη από τα χαλιά, το πάτωμα και όλες τις επιφάνειες. Υποτίθεται ότι μετά το σκούπισμα το σπίτι θα μοσχοβολά καθαριότητα. Αν όμως η ηλεκτρική μας, αφημένη στη μοίρα της, έχει αποκτήσει μια μυρωδιά, το αποτέλεσμα μετά το σκούπισμα δεν μας αφήνει ικανοποιημένες. Αυτός είναι ο λόγος που το κλιματιστικό βγάζει αυτή την άσχημη μυρωδιά!

Ξεμπερδέψτε με αυτή την ανεπιθύμητη οσμή σε δύο βήματα!

Βήμα πρώτο: καθάρισμα ηλεκτρικής σκούπας

Πριν από οτιδήποτε θα πρέπει να καθαριστεί η ηλεκτρική σκούπα από τα αλλεργιογόνα που έχουν μαζευτεί πάνω της.

Γιατί το να καθαρίζεις το σπίτι με μια βρώμικη ηλεκτρική είναι και λίγο σχήμα οξύμωρο! Συν ότι δεν θα ρουφάει καλά. Οπότε:

1. Βγάλτε τα φίλτρα και τη σακούλα που έχει γεμίσει.

2. Αναμείξτε μέσα σε ένα μπουκάλι νερό και σόδα μαγειρικής σε αναλογία ένα προς ένα.

3. Ψεκάστε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και περάστε όλες τις επιφάνειες εσωτερικά κι εξωτερικά. Αφήστε λίγα λεπτά να στεγνώσει και τοποθετήστε καινούριο φίλτρο και σακούλα.

4. Καθαρίστε επίσης το πέλμα. Στρώστε μια εφημερίδα, ψεκάστε ένα σφουγγαράκι με το ίδιο μείγμα σόδας και νερού και ξεκινήστε το τρίψιμο. Πριν ξαναβάλετε σε λειτουργία τη σκούπα βεβαιωθείτε ότι στέγνωσε τελείως.

5. Ελέγξτε τον σωλήνα της σκούπας. Ο σωλήνας που έχει φρακάρει από τρίχες, σκόνη και βρωμιές μπορεί να ευθύνεται για την οσμή που αναδίδεται στο χώρο σας.

Βήμα δεύτερο: το μυστικό κόλπο

Ήρθε η ώρα για το μυστικό κόλπο! Ρίξτε τέσσερις σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας πάνω σε ένα βαμβάκι και βάλτε το μέσα στην καινούρια σακούλα. Προσωπικά προτιμώ το λεμόνι. Η ευωδιαστή μυρωδιά του αιθέριου ελαίου μένει στην ατμόσφαιρα του σπιτιού για ώρες μετά το σκούπισμα! Εναλλακτικά ρίξτε μισή κουταλιά κανέλλα σε σκόνη.

5+1 απίστευτες χρήσεις της λακ που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα!

Τα μικρά μυστικά για το σπίτι είναι πάρα πολλά και κάθε μέρα ανακαλύπτουμε κι ένα καινούριο! Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τις έξι απίστευτες χρήσεις της λακ που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα!

Τη λακ τη χρησιμοποιείτε συνήθως για να ψεκάζετε τα μαλλιά σας ώστε να μένουν στη θέση τους. Εκτός όμως από αυτό μπορεί να κάνει τόσα άλλα, όπως θα ανακαλύψετε παρακάτω. Αυτά είναι τα 4 λάθη στην καθαριότητα που αφήνουν το σπίτι βρώμικο!

Μειώστε την πιθανότητα να φύγει πόντος από το καλσόν: Ψεκάστε με λακ το καλσόν στα ακροδάχτυλα, η λακ ενισχύει τους πόντους και τους κάνει να διαρκούν περισσότερο.

Αφαιρέστε το κραγιόν από ύφασμα: Εφαρμόστε τη λακ στο λεκέ από κραγιόν και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Σκουπίστε το σπρέι και ο λεκές θα φύγει. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο σας ως συνήθως.

Διατηρήστε τη λάμψη στα παπούτσια σας: Ψεκάστε ελαφρά με λακ τα παπούτσια σας για να τα διατηρήσετε όπως όταν τα αγοράσατε. Το βερνίκι στα παπούτσια δεν θα φεύγει τόσο εύκολα με αυτή την επικάλυψη.

Κρατήστε τις κουρτίνες σας καθαρές: Θέλετε να κρατήσετε τις κουρτίνες σας σαν καινούριες για ένα διάστημα; Το τέχνασμα είναι να εφαρμόσετε αρκετές στρώσεις από λακ μαλλιών, αφήνοντας κάθε στρώση να στεγνώσει καλά πριν την επόμενη.

Αφαιρέστε τα σημάδια από μελάνι από τα ρούχα: Ψεκάστε το λεκέ με λακ και τα σημάδια θα φύγουν αμέσως.

Επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής των κομμένων λουλουδιών: Ακριβώς όπως διατηρείτε το χτένισμά σας, έτσι και τα λουλούδια, αν τα ψεκάσετε με λακ θα διατηρηθούν περισσότερο. Σταθείτε λίγο μακριά από το μπουκέτο και ψεκάστε με μια γρήγορη κίνηση ακριβώς κάτω από τα φύλλα και τα πέταλα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share