Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2020

5+1 απίστευτες χρήσεις της λακ που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα!

Θα σας λύσουν τα χέρια!

23 Αυγούστου 2019 08:40
5+1 απίστευτες χρήσεις της λακ που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα!

Τα μικρά μυστικά για το σπίτι είναι πάρα πολλά και κάθε μέρα ανακαλύπτουμε κι ένα καινούριο! Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τις έξι απίστευτες χρήσεις της λακ που δεν γνωρίζατε μέχρι τώρα!

Τη λακ τη χρησιμοποιείτε συνήθως για να ψεκάζετε τα μαλλιά σας ώστε να μένουν στη θέση τους. Εκτός όμως από αυτό μπορεί να κάνει τόσα άλλα, όπως θα ανακαλύψετε παρακάτω. Αυτά είναι τα 4 λάθη στην καθαριότητα που αφήνουν το σπίτι βρώμικο!

Μειώστε την πιθανότητα να φύγει πόντος από το καλσόν: Ψεκάστε με λακ το καλσόν στα ακροδάχτυλα, η λακ ενισχύει τους πόντους και τους κάνει να διαρκούν περισσότερο.

Σπίτι

Αφαιρέστε το κραγιόν από ύφασμα: Εφαρμόστε τη λακ στο λεκέ από κραγιόν και αφήστε το να δράσει για λίγα λεπτά. Σκουπίστε το σπρέι και ο λεκές θα φύγει. Στη συνέχεια, πλύνετε το ρούχο σας ως συνήθως.

Διατηρήστε τη λάμψη στα παπούτσια σας: Ψεκάστε ελαφρά με λακ τα παπούτσια σας για να τα διατηρήσετε όπως όταν τα αγοράσατε. Το βερνίκι στα παπούτσια δεν θα φεύγει τόσο εύκολα με αυτή την επικάλυψη.

Κρατήστε τις κουρτίνες σας καθαρές: Θέλετε να κρατήσετε τις κουρτίνες σας σαν καινούριες για ένα διάστημα; Το τέχνασμα είναι να εφαρμόσετε αρκετές στρώσεις από λακ μαλλιών, αφήνοντας κάθε στρώση να στεγνώσει καλά πριν την επόμενη.

Σπίτι

Αφαιρέστε τα σημάδια από μελάνι από τα ρούχα: Ψεκάστε το λεκέ με λακ και τα σημάδια θα φύγουν αμέσως.

Επεκτείνετε τη διάρκεια ζωής των κομμένων λουλουδιών: Ακριβώς όπως διατηρείτε το χτένισμά σας, έτσι και τα λουλούδια, αν τα ψεκάσετε με λακ θα διατηρηθούν περισσότερο. Σταθείτε λίγο μακριά από το μπουκέτο και ψεκάστε με μια γρήγορη κίνηση ακριβώς κάτω από τα φύλλα και τα πέταλα.

Θα σας λύσει τα χέρια: 4 κρυψώνες για να βάλετε το "δεύτερο" κλειδί του σπιτιού σας!

Αυτές οι 4 κρυψώνες πραγματικά θα σας λύσουν τα χέρια! Δείτε που μπορείτε να βάλετε τα δεύτερα κλειδιά σας!

Συχνά παρουσιάζεται η ανάγκη να αφήσετε ένα κλειδί κάπου κοντά στο σπίτι, είτε γιατί κάποιο μέλος της οικογένειας θέλει να μπει μέσα, είτε για να έχετε ένα έξτρα κλειδί εσείς σε περίπτωση που κλειδωθείτε έξω από το.

Το πρώτο σημείο που όλοι οι… ανεπιθύμητοι καλεσμένοι θα κοιτάξουν είναι κάτω από το χαλάκι της εξώπορτας – γι αυτό και πρέπει να είναι το τελευταίο μέρος που θα κρύψετε το κλειδί σας. Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες που πιθανώς δεν έχετε σκεφτεί και δεν θα σκεφτεί και κανένας άλλος ώστε να ψάξει εκεί.

Ψεκαστήρας ποτίσματος Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν θα σκεφτεί πως ο ψεκαστήρας κρύβει κάτι. Είναι πιστό αντίγραφο πραγματικών ψεκαστήρων, θα κρύψετε το κλειδί σας και θα το βάλετε στον κήπο. Έχει αρκετό χώρο για να βάλετε και κάποιο άλλο πολύτιμο αντικείμενο ή ακόμα και χρήματα.

undefined
Πέτρα Οι περισσότεροι κήποι είναι ούτως ή άλλως γεμάτοι πέτρες και αυτό το ρεαλιστικό γκάτζετ μοιάζει με… όλες τις υπόλοιπες. Βάλτε μέσα το κλειδί σας και αφήστε την σε ένα συγκεκριμένο σημείο της αυλής, ανάμεσα στις άλλες.

Θερμόμετρο Το συγκεκριμένο θερμόμετρο είναι κλειδοθήκη και παράλληλα λειτουργεί και σαν πραγματικό θερμόμετρο. Βάλτε το σε κάποιο εξωτερικό σημείο του σπιτιού σας, φυλάξτε μέσα τα κλειδιά σας και δείτε και την θερμοκρασία.

Κουκουνάρι Χρειάζεστε ένα μπουκαλάκι από χάπια και ένα κουκουνάρι. Κολλήστε το κουκουνάρι στην πίσω πλευρά από το μπουκαλάκι, ανοίξτε το μπουκαλάκι, βάλτε μέσα το κλειδί σας και «θάψτε» το στο χώμα αφήνοντας το κουκουνάρι να προεξέχει και να φαίνεται πως τυχαία έπεσε εκεί.

Αυτό είναι το φυσικό καθαριστικό που καταπολεμά την μούχλα!

Δεν υπάρχει κάποιο σπίτι που να μην έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγρασίας! Αν όμως η μούχλα στους τοίχους ή σε άλλα σημεία επιμένει τότε θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε δραστικά! Η μούχλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία σας! Παρακάτω θα διαβάσετε πως να φτιάξετε το το φυσικό καθαριστικό που καταπολεμά την μούχλα χωρίς χημικά!

Η υγρασία που συσσωρεύεται στους τοίχος και τις γωνίες των τοίχων του σπιτιού, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά και αυτό διότι η υγρασία αυτή θα καταλήξει να γίνει μούχλα, η οποία εκτός από αντιαισθητική μπορεί να γίνει και αρκετά ανθυγιεινή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μούχλας σε ένα σπίτι, όπως είναι φυσιολογικό παρατηρείται στους τοίχους και τα πλακάκια του μπάνιου. με πιο δύσκολη περίπτωση για να καθαριστεί, ανάμεσα από τους αρμούς των πλακιδίων.

Συνήθως η μούχλα αν είναι σε αρχικό στάδιο και δεν έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη επιφάνεια του τοίχου, μπορεί να καθαριστεί, όμως θα χρειαστείτε αρκετό νερό, μπόλικο σαπούνι και δυνατό χέρι για γερό τρίψιμο με το σφουγγάρι. Αν θέλετε να μη σπαταλήσετε όλη την ενέργεια και τη δύναμη σας τρίβοντας για ώρες τις επιφάνειες του σπιτιού που έχουν πιάσει μούχλα, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε για τα εκπληκτικά και αποτελεσματικά, αποτελέσματα που έχει το λεμόνι ως ένα φυσικό καθαριστικό κατά της μούχλας.

Σπίτι μούχλα

Η φύση έχει προνοήσει και μας παρέχει λύσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα μας, για απλές καθημερινές διαδικασίες, μέχρι και σοβαρά προβλήματα υγείας, Εδώ στο votanonkipos.gr έχουμε γράψει κατά καιρούς, για τα οφέλη που μπορεί να έχουν τα «προϊόντα» της φύσης στην υγεία, σήμερα όμως θα δούμε πως μπορούν τα φυσικά υλικά να μας βοηθήσουν ώστε να καταφέρουμε εύκολα και απλά, να έχουμε ένα πεντακάθαρο σπίτι απαλλαγμένο από την ενοχλητική και ανθυγιεινή μούχλα.

Όπως σας προείπαμε, πρόκειται για ένα εύκολο τέχνασμα καθαριότητας, που θα μας παρέχει τα ευεργετικά οφέλη του λεμονιού. Πάρτε το χυμό από ένα λεμόνι και βουτήξτε μέσα ένα σφουγγάρι, περάστε με αυτό την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και πείτε αντίο στη μούχλα.

Αν έχει εξαπλωθεί στους αρμούς, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα, επειδή το σφουγγάρι θα σας δυσκολέψει, η οδοντόβουρτσα είναι ιδανική για ανώμαλες και μικρές επιφάνειες με βαθουλώματα. Οι ίνες της θα μπουν και θα καθαρίσουν ακόμα και την πιο απαιτητική και δύσκολη επιφάνεια.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share