Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μην πετάτε τα τσόφλια των αυγών: Δείτε σε τι μπορούν να σας φανούν χρήσιμα!

Εσείς τι πιστεύετε;

22 Αυγούστου 2019 21:39
Μην πετάτε τα τσόφλια των αυγών: Δείτε σε τι μπορούν να σας φανούν χρήσιμα!

Μην πετάτε τα τσόφλια των αυγών και δείτε σε τι μπορούν να σας φανούν χρήσιμα!
Την επόμενη φορά που θα κάνετε μια ομελέτα, μην πετάξετε τα τσόφλια, έχουν πολλές χρήσεις, όπως και τα ίδια τα αυγά!


Βάλτε τα στο πρόσωπό σας


Για να επαναφέρετε τη νεανική λάμψη στο δέρμα σας, κονιορτοποιείστε καθαρά, αποξηραμένα τσόφλια αβγών με γουδί και γουδοχέρι. Αναμίξτε τη σκόνη με λίγο ασπράδι αυγού και απλώστε στο δέρμα σας. Αφήνουμε το μείγμα να στεγνώσει και στη συνέχεια ξεπλένουμε.

Καθαρίστε το σπίτι σας


Τα τσόφλια των αυγών κάνουν ένα θαυμάσιο (και μη τοξικό!) λειαντικό για τον καθαρισμό της κατσαρόλας και των τηγανιών. Ανακατέψτε τα με λίγο νερό και σαπούνι για ένα ισχυρό καθαριστικό.

Γλυκάνετε τον καφέ σας


Προσθέστε μερικά τριμμένα τσόφλια αυγών στους σπόρους του καφέ πριν την άλεση τους για να γίνει λιγότερο πικρός. Όταν τελειώσετε, πετάξτε τους σπόρους και τα τσόφλια!

9+1 πράγματα που συμβαίνουν στον οργανισμό σας αν τρώτε αυγά!

Οι ευεργετικές ιδιότητες που ίσως δεν είχατε φανταστεί

Τα αυγά είναι ίσως το φτηνότερο και το ευκολότερο φαγητό για την πρόσληψη της πρωτεΐνης. Επιπλέον έχει πολύ λίγες θερμίδες – ένα αυγό έχει περίπου 85 θερμίδες – και ενισχύει την καλή υγεία του σώματος. Αν ακόμα δεν έχετε πειστεί, εδώ είναι 10 απίστευτα οφέλη των αυγών.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα
Αν δεν σας αρέσει το κοτόπουλο, μάθετε ότι το αυγό είναι εξαιρετική πηγή σεληνίου, ένα θρεπτικό συστατικό πους συμβάλει στη στήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και ρυθμίζει τις ορμόνες του θυρεοειδούς. Τα παιδιά πρέπει να τρώνε μπόλικα αυγά γιατί αν δεν παίρνουν αρκετό σελήνιο επηρεάζονται αρνητικά οι λειτουργίες της καρδιάς, των οστών και των αρθρώσεων.

Η χοληστερίνη δεν επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό
Υπάρχουν τρία πράγματα για τη χοληστερίνη που σχεδόν όλοι γνωρίζουμε: α) η υψηλή χοληστερίνη είναι κακό πράγμα, β) υπάρχει καλή και κακή χοληστερίνη, γ) τα αυγά ανεβάζουν τη χοληστερίνη. Συγκεκριμένα ένα μεγάλο αυγό περιέχει 212 mg χοληστερίνη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα αυγά θα αυξήσουν την «κακή» στο αίμα σας. Το σώμα παράγει συνεχώς χοληστερόλη από μόνη του. Είναι σημαντικό λοιπόν να διευκρινιστεί ότι ο ανθρώπινος οργανισμός παίρνει μόλις το 20% της χοληστερόλης που χρειάζεται από τις τροφές, ενώ το υπόλοιπο 80% το συνθέτει μόνος του, έτσι η χοληστερίνη του αυγού την επηρεάζει σε πολύ μικρό βαθμό.

Μειώνεται ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής

Έρευνα του University of Eastern Finland έδειξε ότι η κατανάλωση ενός αυγού ημερησίως δεν συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης στεφανιαίας νόσου. Τα ευρήματα μάλιστα υποδεικνύουν ότι η συχνή κατανάλωση αυγών δεν αυξάνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου, ακόμα και σε ανθρώπους που έχουν γενετική προδιάθεση να επηρεαστούν περισσότερο λόγω υψηλής χοληστερίνης.


Δίνουν ενέργεια
Ένα καλά βρασμένο αυγό, περιέχει πολλές πρωτεΐνες και μπορεί να συγκρατήσει την όρεξή για ώρες. Ένα πρωινό για παράδειγμα πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε υδατάνθρακες έχει αποδειχτεί πως μπορεί να διατηρήσει τα επίπεδα κορεσμού ακόμη και για τρεις και τέσσερις ώρες αργότερα. Αυτό συμβαίνει γιατί η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να χωνευτεί σε σχέση με τους υδατάνθρακες και για αυτό παρέχει αίσθηση κορεσμού και υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Τα μαλλιά και το δέρμα έχουν μια ιδιαίτερη λάμψη

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι απαραίτητα για υγιές δέρμα και μαλλιά, τα μάτια και το συκώτι (εκτός από τη βιταμίνη B2, τα αυγά είναι επίσης πλούσια σε Β5 και Β12). Μπορεί επίσης να εξασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Τα αυγά «ασπίδα» ενάντια στο Αλτσχάιμερ

Όπως αναφέρουν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, τα αβγά αλλά και τροφές όπως το κοτόπουλο, τα φασόλια και τα ψάρια που περιέχουν το θρεπτικό συστατικό χολίνη μπορούν να βοηθήσουν στο να παραμείνει νέος ο εγκέφαλός μας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι άτομα που λάμβαναν στο πλαίσιο της διατροφής τους πολλή χολίνη, η οποία ανήκει στην οικογένεια των βιταμινών Β, είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης ενώ αντιμετώπιζαν και λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στον εγκέφαλο αλλαγές που συνδέονται με άνοια.

Μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας διαπίστωσαν ότι η συστηματική κατανάλωση αυγών μπορεί να μειώσει τουλάχιστον κατά 30% τις πιθανότητες εκδήλωσης τύπου 2 διαβήτη, ο οποίος σχετίζεται κατά κανόνα με την παχυσαρκία.

Πιο γρήγορα αντανακλαστικά

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης έρευνας η τυροσίνη, ένα αμινοξύ που βρίσκεται στα αυγά, βοηθά πολύ σε περιπτώσεις που χρειάζονται άμεσες αντιδράσεις, όπως η οδήγηση ή η λήψη γρήγορων αποφάσεων!

Λιγότερο στρες και άγχος

Τα αυγά είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης, του ασβεστίου, των βιταμινών Α και D, της θυαμίνης και της ριβοφλαβίνης. Όλες αυτές οι ουσίες έχει αποδειχτεί ότι μειώνουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Λιγότερο βάρος

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε πρόσφατα στη Μ. Βρετανία, οι άνθρωποι των οποίων η διατροφή βασίζεται κατά κύριο λόγο στην πρωτεΐνη, καίνε περίπου 70 θερμίδες περισσότερες την ημέρα (αριθμός που αντιστοιχεί σε απώλεια 3,5 κιλών σε ένα χρόνο).

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share