Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020

Αυτός είναι ο τρόπος για να φύγουν τα άλατα από το ντους!

Τα μικρά μυστικά για το μπάνιο σας!

20 Αυγούστου 2019 13:05
Αυτός είναι ο τρόπος για να φύγουν τα άλατα από το ντους!
Follow us on Google News

Πολλοί είναι εκείνοι που ταλαιπωρούνται από τα άλατα στο μπάνιο και δεν μπορούν με τίποτα να τα απομακρύνουν! Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε άλλο για αυτό αφού σας βρήκαμε πως να εξαφανίσετε τα άλατα από το ντους του μπάνιου πανεύκολα!

Για να απομακρυνθούν τα άλατα και να λάμψει ξανά το τηλέφωνο του ντους υπάρχει ένας απλός, φυσικός τρόπος.

Για να εξαφανιστούν τα άλατα που μας εμποδίζουν να ευχαριστηθούμε το μπάνιο μας θα χρειαστούμε:

Άλατα μπάνιο

Πλαστικό δοχείο

Λευκό ξύδι

Παλιά οδοντόβουρτσα

Ζεσταίνουμε μια κούπα ξύδι στο φούρνο μικροκυμάτων. Θέλουμε να ζεσταθεί αρκετά, αλλά όχι να βράσει. Αδειάζουμε το ξύδι στο πλαστικό δοχείο και βυθίζουμε μέσα το τηλέφωνο του ντους, αφού το έχουμε ξεβιδώσει από τη βάση. Αφήνουμε εκεί όλη τη νύχτα. Το ξύδι θα αναλάβει δράση και τα άλατα θα μαλακώσουν. Το επόμενο πρωί ξεπλένουμε και με μια παλιά οδοντόβουρτσα τρίβουμε το κεφάλι του ντους. Ελέγχουμε τη ροή του νερού κι αν χρειαστεί με μια καρφίτσα βοηθάμε να ανοίξουν ακόμη περισσότερο οι τρύπες στο τηλέφωνο του ντους.

Έχει γεμίσει το σίδερο ρούχων με άλατα και σκουριά; Καθάρισε το με φυσικό τρόπο!

Όλα τα σίδερα, ύστερα από κάποιο διάστημα συχνής χρήσης, αρχίζουν να συγκεντρώνουν άλατα, βρωμιές και σκουριά στην πλάκα τους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κολλούν τα ρούχα πάνω τους κατά τη διάρκεια του σιδερώματος ή ακόμα και να λερώνονται.

Παρακάτω θα βρεις τον πιο απλό και εύκολο τρόπο προκειμένου να κάνεις το σίδερό σου να είναι και πάλι σαν... καινούριο και τη διαδικασία του σιδερώματος πιο εύκολη από ποτέ.

Αν η πλάκα του δεν είναι ακόμα πάρα πολύ λερωμένη τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά. Βρέξε μια χαρτοπετσέτα με ξίδι και κόλλησέ την σε όλη την επιφάνεια της πλάκας.

Άσε εκεί τη χαρτοπετσέτα για 5 λεπτά και ύστερα, απομάκρυνέ την και τρίψε την πλάκα με ένα χαρτί, που θα έχει επίσης πάνω του λίγο ξίδι. Η βρωμιά θα φύγει και εσύ θα είσαι πανέτοιμη να σιδερώσεις ξανά.

Έχει γεμίσει το ΣΙΔΕΡΟ ΡΟΥΧΩΝ με άλατα και σκουριά; Καθάρισε το με φυσικό τρόπο!

Σε περίπτωση που το σίδερο είναι παρατημένο καιρό και έχει συγκεντρώσει πάνω του πολλές βρωμιές, θα χρειαστείς ένα πιο δραστικό αλλά εξίσου... σπιτικό προϊόν.

Αυτό δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα. Τοποθέτησε λίγη πάνω σε ένα νωπό χαρτί κουζίνας και άρχισε να σιδερώνεις πάνω σε αυτήν. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει σαν λειαντικό και θα απομακρύνει ακόμα και τις πιο επίμονες βρωμιές.

Μόλις τελειώσεις με το καθάρισμα, βάλε το σίδερο στη ρύθμιση ατμού προκειμένου να απομακρύνεις οποιοδήποτε υπόλειμμα έχει μείνει μέσα στις τρύπες της συσκευής. Για τις πιο... επίμονες τρύπες, θα χρειαστείς μόνο μια οδοντογλυφίδα προκειμένου να αφαιρέσεις ό, τι έχει απομείνει.

Οργανώστε το μπάνιο σας μόνο με ένα αντικείμενο!

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ένα ανοργάνωτο μπάνιο αφού είναι ο καθρέπτης της νοικοκυράς! Ποιο είναι το αντικείμενο όμως που θα σας κάνει να τρέξετε να το αγοράσετε; Αν το έχετε αυτό θα είναι πάντα οργανωμένο το μπάνιο σας!

Αν ακόμα αγνοείτε την ύπαρξη της ήρθε ο καιρός για να την αποκτήσετε και να βάλετε τάξη στα μεταλλικά σας αντικείμενα. Τσιμπιδάκια για τα φρύδια, λίμες, νυχοκόπτες, αξεσουάρ μανικιούρ, ψαλιδάκια και χίλια δυο άλλα μικροαντικείμενα που πάντα ψάχνετε και μονίμως δε θυμάστε που τα έχετε βάλει πλέον θα βρουν τη θέση που τους ταιριάζει. Ο λόγος για την μαγνητική ράγα που ήρθε για να οργανώσετε το μπάνιο σας με τη δύναμη της έλξης.

Τη μαγνητική ράγα θα βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε είδη μαγειρικής ή σε χρωματοπωλεία. Ο τρόπος για να την τοποθετήσετε είναι πολύ απλός και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Μπάνιο

Μπορεί να βρει χρήσεις κυρίως στην κουζίνα και ιδιαιτέρως για τα μαχαίρια ωστόσο θα σας φανεί πολύ χρήσιμη και στο μπάνιο. Ξεχάστε τα τσαντάκια, νεσεσέρ και ότι άλλα συνθετικά έχετε συνηθίσει να τα αποθηκεύετε, η μούχλα, τα μικρόβια και οι μύκητες που μπορούν να αναπτυχθούν καραδοκούν.

Μπάνιο

Με αυτό τον τρόπο λέτε όχι στην αναρχία του μπάνιου και προστατεύετε σ΄ένα βαθμό και την υγεία σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share