Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Έρχονται τα ρούχα που θα καθαρίζονται μόνα τους και θα βάλουν τέλος στα πλυντήρια!

Δεν θα ταλαιπωρούνται άλλο οι νοικοκυρές!

18 Αυγούστου 2019 14:33
Έρχονται τα ρούχα που θα καθαρίζονται μόνα τους και θα βάλουν τέλος στα πλυντήρια!

Ήρθε η στιγμή που οι νοικοκυρές θα ξεκουραστούν και δεν θα χρειάζονται πια να ανησυχούν για πλυντήρια και μπουγάδες! Έρχονται τα ρούχα που θα καθαρίζονται μόνα τους και θα βάλουν τέλος στα πλυντήρια!

Ναι όσο και αν σας φαίνεται περίεργο δεν θα χρειάζεται πια το πλυντήριο!

Ερευνητές του πανεπιστημίου RMIT, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ανέπτυξαν μια εύκολη και αποτελεσματική μέθοδο, κατά την οποία τα ρούχα θα βασίζονται σε νανοϋλικά, τα οποία όταν θα εκτίθενται στο φως θα αποσυνθέτουν τις οργανικές ουσίες πάνω από το ύφασμα. Έβαλε μια μπάλα αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο - Όταν δείτε τι κατάφερε θα κάνετε το ίδιο! (Video)

Βάσει του τρόπου λειτουργίας της νανοδομής, οι λεκέδες πάνω στα ρούχα ουσιαστικά θα χρησιμοποιούνται ως ενεργειακή πηγή, η οποία απορροφάται. Κάπως έτσι, οι λεκέδες μπορούν και αποσυντίθενται με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας.

Ο επικεφαλής της έρευνας Ρατζές Ραμανάθαν (Rajesh Pamanathan), αναφέρει στο περιοδικό ‘Advanced Materials’, ότι θα χρειαστεί ακόμα καιρός για να βγει το πρώτο ρούχο στην αγορά, αλλά σύντομα ελπίζεται να αντικατασταθούν τα πλυντήρια στα νοικοκυριά. Χρειάζονται ακόμα χρόνο για να καταλάβουν πως λειτουργεί το σύστημα των αυτό-καθοριζόμενων υφασμάτων, αλλά είναι σίγουρα ένα πρωτοποριακό εγχείρημα που είναι πολύ κοντά στο να το φέρουν στην αγορά.

Κάντε το πλυντήριο σας να λάμπει και να μυρίζει υπέροχα με αυτόν τον τρόπο!

Μερικές φορές,όσο και πλύνουμε τα ρούχα μας, εκείνα συνεχίζουν να έχουν μια περίεργη μυρωδιά.Σίγουρα δεν φταίει το απορρυπαντικό μας αλλά το πλυντήριο μας που ενδεχομένως έχει μαζέψει μούχλα. Έβαλε μια μπάλα αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο - Όταν δείτε τι κατάφερε θα κάνετε το ίδιο! (Video)

Για αυτό το λόγο σας προτείνουμε το πιο εύκολο τρόπο ώστε το πλυντήριο σας να λάμπει και να μυρίζει υπέροχα!

Θα χρειαστείτε:

Λίγο χλωρίνη
0,5 λίτρο ξίδι
Λαστιχένια γάντια
Μια παλιά πετσέτα
Μια παλιά οδοντόβουρτσα

Πρώτα αναμείξτε την χλωρίνη με λίγο ζεστό νερό σε αναλογία 50/50.

Στη συνέχεια, φορέστε τα λαστιχένια γάντια και μουσκέψτε την πετσέτα με την αραιωμένη χλωρίνη και απλώστε την κατά μήκος πίσω από το λάστιχο στεγανοποίησης!

Αυτό το σημείο είναι ο πραγματικός ένοχος όταν το πλυντήριό σας μυρίζει.

Αφήστε την πετσέτα να μουσκέψει για 30 λεπτά.

Τελειώστε τα επίμονα σημεία με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Στεγνώστε τα πάντα.

Έπειτα ενεργοποιήστε το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία.

Αλλά δεν τελειώσαμε. Για να αφαιρέσετε υπολείμματα αλάτων, θα πρέπει να ξαναβάλετε σε λειτουργία το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία αυτή τη φορά με ξίδι. Είναι σημαντικό στην δεύτερη φορά να βάλετε ξίδι και όχι στην πρώτη. Η χλωρίνη και το ξίδι είναι δηλητηριώδης συνδυασμός. Ρίξτε ξίδι στην ειδική θήκη για το απορρυπαντικό και βάλτε σε λειτουργία το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία. Αυτό ήταν!

Αυτός είναι ο τρόπος που θα μετατρέψετε το πλυντήριο με μυρωδιά μούχλας σε ένα καθαρό πλυντήριο. Επιπλέον, η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

Δείτε πως μία ασπιρίνη μπορεί να κάνει ''θαύματα'' στο πληντύριο ρούχων!

Όσο περίεργο και αν σας ακούγεται υπάρχει ένα χάπι που θα σας βοηθήσει όχι μόνο στο καθάρισμα των ρούχων αλλά θα τα αποτρέψει και από το γάριασμα.

Πρόκειται για το χάπι που όλοι έχουμε στο φαρμακείο του σπιτιού μας ενώ είναι γνωστό και ως το χάπι για όλες τις παθήσεις. Ο λόγος για την ασπιρίνη που όπως αποδεικνύεται μας βγάζει ασπροπρόσωπους και στη μάχη με τους λεκέδες. Που να το φανταζόταν το 1853 ο Αλσατός χημικός Σαρλ Φρεντερίκ Ζεράρτ που την παρασκεύασε πως αρκετά χρόνια μετά θα την χρησιμοποιούσαμε και ως καθαριστικό.

Αν θέλετε, λοιπόν, να αποφύγετε το γάριασμα των ρούχων δεν έχετε παρά να πάρετε 5 δισκία ασπιρίνης και να τα διαλύσετε σε 2 λίτρα νερό. Τα λευκά και ταλαιπωρημένα ρούχα θα πρέπει να μείνουν για 8-9 ώρες στο νερό έτσι ώστε να μουλιάσουν καλά. Διαφορετικά μπορείτε να προσθέσετε κατά τη διάρκεια κανονικής πλύσης του πλυντηρίου σας δισκία ασπιρίνης μαζί με το απορρυπαντικό.

Έχετε αναρωτηθεί άραγε ποτέ τι είναι το γάριασμα των ρούχων αλλά και πως προκαλείτε; Σίγουρα όλοι θα έχετε ρούχα που έχουν γαριάσει ενώ για να μπορέσετε να το καταλάβετε θα δείτε να έχουν σχηματιστεί στην επιφάνεια του υφάσματος μικρά σφαιρίδια από τις ίνες τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χαλάει η εξωτερική εμφάνιση του ρούχου ενώ παράλληλα θα νιώσετε να σας ενοχλεί στο σώμα μας.

Οι λόγοι που ευθύνονται για το γάριασμα των ρούχων είναι αρκετοί. Μερικοί από αυτούς είναι η τριβή και το συνεχές πλύσιμο σε «βαριά» προγράμματα που προκαλούν διαρκή τριβή με άλλα υφάσματα στο πλυντήριο. Oι κάλτσες είναι από τα ρούχα που γαριάζουν πολύ ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τις μασχάλες των t-shirt.

Μη νομίζετε, όμως, πως η ασπιρίνη θα καταπολεμήσει μόνο το γάριασμα. Κάνει τα ρούχα σας να αντιστέκονται και στους επίμονους λεκέδες. Το γνωστό αναλγητικό «αγαπά» λεκέδες από αίμα και τους καταπολεμά μέσα σε 2 μόνο ώρες. Η διαδικασία απλή. Διαλύστε σε κρύο μόνο νερό δισκία ασπιρίνης και μουλιάστε για περίπου 2 ώρες το λερωμένο ρούχο.

Tip: Μην επιχειρήσετε ποτέ να αφαιρέσετε λεκέ από αίμα με καυτό νερό. Η πρωτεΐνη που περιέχει το αίμα αντιστέκεται στο καυτό νερό και συγκεντρώνεται με αποτέλεσμα ο λεκές να γίνει ακόμα πιο δύσκολος στην αφαίρεσή του.

Είναι σίγουρα βολικό να πετάτε όλα τα άπλυτα ρούχα τον κάδο του πλυντηρίου, να επιλέγετε το κατάλληλο πρόγραμμα και να περιμένετε να βγουν πεντακάθαρα και ευωδιαστά.

Ίσως να γνωρίζετε επίσης ότι είδη, όπως τα καλσόν και τα μαγιό, δεν πλένονται στο πλυντήριο, καθώς κομπιάζουν, ξεχειλώνουν και γενικά καταστρέφονται. Κάτι ακόμα που μπορεί να κάνει ''θαύματα'' στο πληντύριο ρούχων ειναι η ασπιρίνη!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share