Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020

Καθαρισμός κεραμικής εστίας: Το έξυπνο tip για να την κάνετε σαν καινούργια!

Δοκιμάστε το!

18 Αυγούστου 2019 12:54
Καθαρισμός κεραμικής εστίας: Το έξυπνο tip για να την κάνετε σαν καινούργια!
Follow us on Google News

Έχετε κεραμική εστία στην κουζίνα σας; Φοβάστε να την καθαρίσετε μήπως χαλάσει; Με αυτή την απλή συμβουλή η κουζίνα σας θα λάμψει!


Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία.

Τι θα χρειαστείτε
Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

 Καθαρισμός κεραμικής εστίας

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα.
Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία.
Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας.
Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να λάμψετε την κεραμική εστία.
Ένα παλιό κόλπο που είναι όμως απόλυτα χρήσιμο και σήμερα!

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς να καθαρίσετε την κουζίνα σας με μαγειρική σόδα.

Μετά από αυτό δεν είναι παιχνιδάκι το καθάρισμα; Έτσι και γρήγορα και οικονομικά η κουζίνα σας θα λάμψει! Δοκιμάστ το!

Εσύ κάθε πότε αλλάζεις το σφουγγάρι της κουζίνας;

Εσύ κάθε πότε αλλάζεις το σφουγγάρι της κουζίνας;

Ακόμα και αν έχεις πλυντήριο πιάτων το σφουγγάρι της κουζίνας, είναι από τα βασικότερα αντικείμενα μέσα σε μια κουζίνα. Το σφουγγάρι κουζίνας, μπορεί να σε σώσει από μια βομβαρδισμένη από λεκέδες κουζίνα. Σφουγγάρι: 4 εναλλακτικές χρήσεις που σίγουρα δεν είχες σκεφτεί! (Video)

Το Γερμανικό περιοδικό Scientific Reports, παρουσίασε μια μελέτη όπου τα σφουγγάρια της κουζίνας, ήταν εστία μικροβίων, δημιουργώντας δερματικές ασθένειες.

Εσύ κάθε πότε αλλάζεις το σφουγγάρι της κουζίνας;

Σε τυχαίο δείγμα από νοικοκυριά της Γερμανίας, πάρθηκαν σφουγγάρια κουζίνας και στο εργαστήριο βρέθηκε πληθώρα μικροβίων. Όπως επισημαίνουν, ακόμα και να χρησιμοποιούμε ισχυρά καθαριστικά, τα μικρόβια αναπτύσσονται μέσα στο σφουγγάρι εξαιτίας της υγρασίας που συγκρατεί.

Για αυτό προτείνουν να αλλάζουμε το σφουγγάρι κάθε 7 ημέρες. Καθώς σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν βακτήρια.

Εσύ κάθε πότε αλλάζεις το σφουγγάρι της κουζίνας;

Ενδεικτικά για να μας πείσουν, μας έδειξαν ότι μετά το σιφώνι της τουαλέτας, το σφουγγάρι έχει τη δεύτερη υψηλότερη ποσότητα κολοβακτηριδίων σε ολόκληρο το σπίτι.

Κι όμως το πιο βρώμικο αντικείμενο στην κουζίνα σου δεν είναι το σφουγγαράκι!

Η κουζίνα της μαμάς μυρίζει πάντα καθαριότητα και νόστιμο φαγητό. Ήταν το αγαπημένο σου μέρος να κάθεσαι και το πιο ζεστό. Κι έτσι θα έπρεπε να είναι αν την καθαρίζεις συχνά-πυκνά. Το πιο βρώμικο αντικείμενο στην κουζίνα σου δεν είναι το σφουγγαράκι, όπως μπορεί να νομίζεις.
Ποιο είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο στην κουζίνα σου; Μπορεί να αλλάζεις το σφουγγαράκι συχνά, να καθαρίζεις όλες τις πρίζες, τον φούρνο, το ψυγείο, τα πλακάκια και να σου ξεφεύγει ένα σημείο, το πιο σημαντικό.

Το πιο βρώμικο αντικείμενο στην κουζίνα είναι η πετσέτα! Ναι, η πετσέτα που έχεις στην κουζίνα, την οποία τη χρησιμοποιείς για όλα: Για να σκουπίσεις λίγο τα χέρια σου, λίγο τα πιάτα, λίγο κάτι νερά που έχει ο πάγκος και να πιάσεις και το ταψί που καίει! Και δεν σου πηγαίνει το μυαλό, γιατί ενώ το σφουγγαράκι που πλένεις τα πιάτα μπορεί από πράσινο-κίτρινο να γίνεται καφέ και να το αλλάζεις, η πετσέτα σπάνια θα φέρει τα σημάδια βρωμιάς. Κι έτσι αργείς να την αντικαταστήσεις με μια καθαρή και φρεσκοπλυμένη.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από το American Society of Microbiology, οι πετσέτες κουζίνας είναι οι πιο βρώμικες κι εσύ δεν τις αλλάζεις όσο συχνά πρέπει.

Στη μελέτη οι ερευνητές έφεραν 100 πετσέτες κουζίνας στους συμμετέχοντες, τους τις έδωσαν και τους είπαν πως μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν όπως και όπου θέλουν για έναν ολόκληρο μήνα. Μετά από αυτό, συγκέντρωσαν τις ίδιες πετσέτες για έλεγχο και ρώτησαν τους συμμετέχοντες πως τις χρησιμοποίησαν

Το πιο αηδιαστικό; Σύμφωνα με το Today, τα βακτήρια βρέθηκαν στις μισές περίπου πετσέτες και η ανάπτυξή τους ήταν πιο πιθανό να συμβεί σε αυτές που ήταν από βαμβάκι και όχι από νάιλον, επειδή το βαμβάκι είναι πιο απορροφητικό.

Και το πράγμα χειροτερεύει! Όσον αφορά τους τύπους των βακτηρίων που αναπτύσσονται στις πετσέτες είναι αυτά του E. Coli και staph, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, διάρροια και εμετό. Όταν , λοιπόν, εσύ χρησιμοποιείς αυτήν την πετσέτα για όλες τις χρήσεις μάντεψε πόσο εύκολα εξαπλώνονται τα βακτήρια.

Τι μπορείς να κάνεις; Να περιορίσεις τη χρήση τους, να τις αλλάζεις πολύ συχνά (κάθε 2 μέρες) και να τις πλένεις με ζεστό νερό και σαπούνι! Πρέπει να λάβεις τα μέτρα σου και άμεσα!

Κι αν με όλα αυτά σε έπιασε μια “μανία” να πας να καθαρίσεις, διάβασε και πια είναι τα πιο βρώμικα σημεία σε όλο το σπίτι για να επιμείνεις σε αυτά!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share