Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αυτό είναι το φυσικό καθαριστικό που καταπολεμά την μούχλα!

Θα σας λύσει τα χέρια!

16 Αυγούστου 2019 13:16
Αυτό είναι το φυσικό καθαριστικό που καταπολεμά την μούχλα!

Δεν υπάρχει κάποιο σπίτι που να μην έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγρασίας! Αν όμως η μούχλα στους τοίχους ή σε άλλα σημεία επιμένει τότε θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε δραστικά! Η μούχλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υγεία σας! Παρακάτω θα διαβάσετε πως να φτιάξετε το το φυσικό καθαριστικό που καταπολεμά την μούχλα χωρίς χημικά!

Η υγρασία που συσσωρεύεται στους τοίχος και τις γωνίες των τοίχων του σπιτιού, είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά και αυτό διότι η υγρασία αυτή θα καταλήξει να γίνει μούχλα, η οποία εκτός από αντιαισθητική μπορεί να γίνει και αρκετά ανθυγιεινή. Το μεγαλύτερο πρόβλημα μούχλας σε ένα σπίτι, όπως είναι φυσιολογικό παρατηρείται στους τοίχους και τα πλακάκια του μπάνιου. με πιο δύσκολη περίπτωση για να καθαριστεί, ανάμεσα από τους αρμούς των πλακιδίων.

Συνήθως η μούχλα αν είναι σε αρχικό στάδιο και δεν έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη επιφάνεια του τοίχου, μπορεί να καθαριστεί, όμως θα χρειαστείτε αρκετό νερό, μπόλικο σαπούνι και δυνατό χέρι για γερό τρίψιμο με το σφουγγάρι. Αν θέλετε να μη σπαταλήσετε όλη την ενέργεια και τη δύναμη σας τρίβοντας για ώρες τις επιφάνειες του σπιτιού που έχουν πιάσει μούχλα, τότε ήρθε η ώρα να μάθετε για τα εκπληκτικά και αποτελεσματικά, αποτελέσματα που έχει το λεμόνι ως ένα φυσικό καθαριστικό κατά της μούχλας.

Η φύση έχει προνοήσει και μας παρέχει λύσεις για όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα μας, για απλές καθημερινές διαδικασίες, μέχρι και σοβαρά προβλήματα υγείας, Εδώ στο votanonkipos.gr έχουμε γράψει κατά καιρούς, για τα οφέλη που μπορεί να έχουν τα «προϊόντα» της φύσης στην υγεία, σήμερα όμως θα δούμε πως μπορούν τα φυσικά υλικά να μας βοηθήσουν ώστε να καταφέρουμε εύκολα και απλά, να έχουμε ένα πεντακάθαρο σπίτι απαλλαγμένο από την ενοχλητική και ανθυγιεινή μούχλα.

Όπως σας προείπαμε, πρόκειται για ένα εύκολο τέχνασμα καθαριότητας, που θα μας παρέχει τα ευεργετικά οφέλη του λεμονιού. Πάρτε το χυμό από ένα λεμόνι και βουτήξτε μέσα ένα σφουγγάρι, περάστε με αυτό την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε και πείτε αντίο στη μούχλα.

Αν έχει εξαπλωθεί στους αρμούς, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα, επειδή το σφουγγάρι θα σας δυσκολέψει, η οδοντόβουρτσα είναι ιδανική για ανώμαλες και μικρές επιφάνειες με βαθουλώματα. Οι ίνες της θα μπουν και θα καθαρίσουν ακόμα και την πιο απαιτητική και δύσκολη επιφάνεια.

Κάντε το πλυντήριο σας να λάμπει και να μυρίζει υπέροχα με αυτόν τον τρόπο!

Μερικές φορές,όσο και πλύνουμε τα ρούχα μας, εκείνα συνεχίζουν να έχουν μια περίεργη μυρωδιά.Σίγουρα δεν φταίει το απορρυπαντικό μας αλλά το πλυντήριο μας που ενδεχομένως έχει μαζέψει μούχλα. Έβαλε μια μπάλα αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο - Όταν δείτε τι κατάφερε θα κάνετε το ίδιο! (Video)

Για αυτό το λόγο σας προτείνουμε το πιο εύκολο τρόπο ώστε το πλυντήριο σας να λάμπει και να μυρίζει υπέροχα!

Θα χρειαστείτε:

Λίγο χλωρίνη
0,5 λίτρο ξίδι
Λαστιχένια γάντια
Μια παλιά πετσέτα
Μια παλιά οδοντόβουρτσα

Πρώτα αναμείξτε την χλωρίνη με λίγο ζεστό νερό σε αναλογία 50/50.

Στη συνέχεια, φορέστε τα λαστιχένια γάντια και μουσκέψτε την πετσέτα με την αραιωμένη χλωρίνη και απλώστε την κατά μήκος πίσω από το λάστιχο στεγανοποίησης!

Αυτό το σημείο είναι ο πραγματικός ένοχος όταν το πλυντήριό σας μυρίζει.

Αφήστε την πετσέτα να μουσκέψει για 30 λεπτά.

Τελειώστε τα επίμονα σημεία με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Στεγνώστε τα πάντα.

Έπειτα ενεργοποιήστε το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία.

Αλλά δεν τελειώσαμε. Για να αφαιρέσετε υπολείμματα αλάτων, θα πρέπει να ξαναβάλετε σε λειτουργία το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία αυτή τη φορά με ξίδι. Είναι σημαντικό στην δεύτερη φορά να βάλετε ξίδι και όχι στην πρώτη. Η χλωρίνη και το ξίδι είναι δηλητηριώδης συνδυασμός. Ρίξτε ξίδι στην ειδική θήκη για το απορρυπαντικό και βάλτε σε λειτουργία το πλυντήριο στην υψηλότερη θερμοκρασία. Αυτό ήταν!

Αυτός είναι ο τρόπος που θα μετατρέψετε το πλυντήριο με μυρωδιά μούχλας σε ένα καθαρό πλυντήριο. Επιπλέον, η μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share