Παρασκευή, 07 Μαΐου 2021

Έτσι θα διώξετε μακριά τα κουνούπια με πράγματα που έχετε στο σπίτι σας! (photos)

Θα σας λύσει τα χέρια!

14 Αυγούστου 2019 14:17
Έτσι θα διώξετε μακριά τα κουνούπια με πράγματα που έχετε στο σπίτι σας! (photos)

Η αλήθεια είναι πως τα κουνούπια αποτελούν έναν σημαντικό... πονοκέφαλο για όλους μας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού. Αυτό είναι το μυστικό για να μην σας τσιμπούν τα κουνούπια!

Μπορεί να έχετε προσπαθήσει τα... πάντα, αλλά παραμένουν ενοχλητικά. Πλέον, υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι για να τα διώξετε μακριά με φυτά που έχετε σπίτι και χωρίς την χρήση χημικών.

Κρεμμύδι: Κόψε μερικές φέτες και βάλτε τις δίπλα από το κρεβάτι σας. Δεν θα σας ενοχλήσουν ξανά τα κουνούπια.

Βασιλικός: Τοποθετήστε γλάστρες στο μπαλκόνι σας. Πάρτε μερικά φύλλα και βάλτε τα σ' ένα μπολ μαζί με λίγο ξύδι. Μπορείτε να το βάλετε δίπλα στο κρεβάτι ή να το αλείψετε πάνω σας.

Λεβάντα: Η μυρωδιά που βγαίνει απ' αυτό το φυτό απωθεί τα κουνούπια. Μπορείτε να αλείψετε λίγο έλαιο λεβάντα πάνω σας ή να τρίψετε το άνθος στο δέρμα σας.

Λεμόνι: Μπορείτε να περάσετε λίγο χυμό λεμονιού στο σώμα σας, αν θέλετε να μην σας ενοχλήσουν ξανά τα κουνούπια.

Λυγαριά: Πάρτε μερικά φύλλα και βάλτε τα σ' ένα βαποριζατέρ μαζί με νερό. Έπειτα μπορείτε να ψεκάσετε στο σώμα σας αλλά και στον χώρο δίπλα σας.

Το απίστευτο κόλπο με τον ανεμιστήρα για να εξοντώνετε τα κουνούπια

Πρώτα, αυτός ο χαρακτηριστικός θόρυβος δίπλα στο αυτί και μετά το επάρατο τσίμπημα. Λίγα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο ενοχλητικά μέσα στην ζέστη της καλοκαιρινής νύχτας από τα κουνούπια. Γλιτώστε από τα ενοχλητικά κουνούπια με αυτόν τον τρόπο! (Video)

Υπάρχουν διάφορες λύσεις για να αντιμετωπίσετε τα κουνούπια, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι καμία από αυτές δεν μπορεί να δώσει λύση σε μαζικό επίπεδο.

Εκτός από τον Dan Rojas του καναλιού GreenPowerScience στο YouTube. Η μέθοδός του μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από έως και 4.000 κουνούπια τη νύχτα και, μάλιστα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανενός είδους επικίνδυνο χημικό, ή άλλη σχετική ουσία.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπουκάλι με ανθρακούχο νερό και έναν μεγάλο, πολύ δυνατό ανεμιστήρα δαπέδου. Η συνέχεια ανήκει στον Dan Rojas… Στο βίντεο θα δείτε αρχικά τον Dan να χρησιμοποιεί ως “δόλωμα” τον σκύλο του, αλλά το βασικό “κόλπο” ξεκινάει στα 2′:00”…

Το κόλπο με τον ανεμιστήρα για να εξοντώνετε τα κουνούπια

Ανοίξτε λίγο το μπουκάλι με το ανθρακούχο νερό, ώστε να επιτρέψετε στο διοξείδιο του άνθρακα που περιέχει, να βγαίνει λίγο-λίγο έξω από αυτό. Τα κουνούπια είναι γνωστό ότι έλκονται πολύ από το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο “εντοπίζουν” στην ατμόσφαιρα. Συνήθως έχουμε την ατυχία να το εντοπίζουν στον αέρα που εκπνέουμε.

Στην συνέχεια βάλτε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα που θα έχετε τοποθετήσει σχετικά κοντά στο μπουκάλι. Προσοχή: βάλτε ένα προστατευτικό πλέγμα (σαν τούλι) στο πίσω μέρος του ανεμιστήρα, εκεί όπου “ρουφάει” τον αέρα.

undefined

Οι ενοχλητικοί… επισκέπτες έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα, πλησιάζουν την πηγή (το μπουκάλι), αλλά παρασύρονται από το δυνατό ρεύμα αέρα αναρρόφησης του ανεμιστήρα και κολλάνε πάνω στο πλέγμα, αδυνατώντας να ξεφύγουν.

Στο τέλος, ψεκάστε στο πλέγμα με ένα μείγμα καθαρού οινοπνεύματος, για να εξοντώσετε τα κουνούπια. Το οινόπνευμα είναι απόλυτα υγιές και ασφαλές, εξατμίζεται μετά την χρήση και δεν αφήνει χημικά κατάλοιπα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share