Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Εντυπωσιακό: Σπίτι ακολουθεί τον ήλιο και περιστρέφεται 360 μοίρες!

Απλά μαγικό!

13 Αυγούστου 2019 13:04
Εντυπωσιακό: Σπίτι ακολουθεί τον ήλιο και περιστρέφεται 360 μοίρες!

Μια “έξυπνη” κατοικία στην Ισπανία εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την ηλιακή ακτινοβολία χαρίζοντας φως από παντού και υπέροχη θέα ολόγυρα από κάθε σημείο της κατοικίας.

Πώς γίνεται αυτό; Το σπίτι Sun House 360 περιστρέφεται (όπως λέει και το όνομά του) 360 μοίρες και αξιοποιεί στο έπακρο τις θετικές επιδράσεις του ήλιουΟι Bertrand Coue και Jose Carlos Moya κατασκεύασαν μια εξοχική κατοικία 250 τετραγωνικών μέτρων σε κυκλικό σχήμα, αφήνοντας μεγάλα παράθυρα ολόγυρα. Χάρη σε ένα εξελιγμένο σύστημα αυτοματισμού που διαθέτει, μπορεί να περιστρέφεται, και μάλιστα χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους ιδιοκτήτες, ακολουθώντας τον ήλιο.

“Η κατοικία διαθέτει ένα σύστημα eco rotation, που τη βοηθά να αναγνωρίσει τη θερμοκρασία και ανάλογα να περιστραφεί προς τον ήλιο, κάτι που συμβαίνει κάθε 15 λεπτά”, αναφέρουν οι κατασκευαστές. Έτσι μεγιστοποιούνται τα επίπεδα θερμότητας στο χώρο, ενώ δίνει τη δυνατότητα επιλογής της καλύτερης θέας, ανάλογα με τη διάθεση και την ώρα.

Το σπίτι των ονείρων σου έρχεται με οδηγίες χρήσης για το φτιάξεις μόνος σου!

Τώρα σας δίνεται η δυνατότητα να κατασκευάσετε μόνοι σας την ξύλινη εξοχική κατοικία που πάντα ονειρευόσασταν.

Η εταιρεία Everywhere Travel Co., η οποία ειδικεύεται στην κατασκευή μεταφερόμενων μικρών κατοικιών σε στυλ τροχόσπιτου, αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες τις και πλέον προσφέρει μια λύση για μόνιμη εξοχική κατοικία με το AYFRAYM. Το AYFRAYM είναι μια δυόροφη ξύλινη δομή σε σχήμα Α, με συνολική επιφάνεια 146 τετραγωνικά μέτρα, η οποία παίρνει έμπνευση από τις εξοχικές κατοικίες της δεκαετίας του 1960.


Το πιο εκπληκτικό σε όλη την υπόθεση, είναι ότι σας δίνεται η δυνατότητα να κατασκευάσετε μόνοι σας αυτή την άνετη εξοχική κατοικία, μέσα σε λίγες εβδομάδες. Η εταιρία σας παρέχει ένα ολοκληρωμένο κιτ, το οποίο περιλαμβάνει ότι πρόκειται να χρειαστείτε – από τα ψηφιακά σχέδια μέχρι τα σφυριά – για να αρχίσετε να κατασκευάζεται αυτό το σύγχρονο καταφύγιο.

Η ρουστίκ κατοικία μπορεί να φιλοξενήσει έως και 8 άτομα, ενώ διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, δύο μπάνια, ξύλινη θολωτή οροφή, εξωτερικό κατάστρωμα από κέδρο και μοναδικά προσαρμοσμένα παράθυρα, τα οποία δίνουν την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να απολαμβάνουν την θέα του τοπίου που θα επιλέξουν να την εγκαταστήσουν.

Σε περίπτωση που δεν θέλετε να λερώσετε τα χέρια σας, η κατασκευή του AYFRAYM μπορεί να γίνει από το συνεργείο της εταιρείας και θα σας κοστίσει μεταξύ 250.000 και 275.000 δολάρια. Ειδάλλως, αν θεωρείτε ότι θα γλιτώσετε χρήματα, μπορείτε να προσλάβετε το δικό σας συνεργείο.

Να σας θυμίσουμε την απίστευτη ιστορία ενός ζευγαριού μετέτρεψε σε σπίτι φορτηγό που αγόρασε 4.000 € από το eBay!

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share