Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πώς μπορείτε να μαλακώσετε τις πετσέτες: Ετσι θα γίνουν όπως όταν τις αγοράσατε!

Ιδού η απάντηση!

9 Αυγούστου 2019 15:39
Πώς μπορείτε να μαλακώσετε τις πετσέτες: Ετσι θα γίνουν όπως όταν τις αγοράσατε!

Το πιο συνηθισμένο πράγματα που συμβαίνει με τις πετσέτες μας είναι ότι από αφράτες και μαλακές γίνονται σκληρές και χάνουν το χρώμα τους. Τι μπορεί να σου συμβεί αν χρησιμοποιείς την ίδια πετσέτα για πρόσωπο και σώμα!

Οι συνεχείς πλύσεις, το απορρυπαντικό ίσως και η μεγάλη ποσότητα μαλακτικού που χρησιμοποιείτε να είναι οι κύριοι υπεύθυνοι γι’ αυτό. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να τις μαλακώσετε και να γίνουν όπως όταν τις αγοράσετε.

Το μυστικό βρίσκεται σε ένα απλό υλικό της κουζίνας, το ξίδι. Βάλτε ένα φλυτζάνι λευκό ξίδι μέσα στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό και πλύντε τις μέσα σε αυτό το μείγμα. Αυτό καλό είναι να το κάνετε μία ή δύο φορές το μήνα καθώς το ξίδι επαναφέρει τις πετσέτες στην αρχική τους κατάσταση. Ακόμη κάτι που μπορείτε να κάνετε είναι να βάζετε μία κούπα ξίδι στο ξέβγαλμα κάθε φορά που πλένετε τις πετσέτες σας για να μη σκληρύνουν ποτέ ξανά.

Το απίστευτο κόλπο με τον ανεμιστήρα για να εξοντώνετε τα κουνούπια

Πρώτα, αυτός ο χαρακτηριστικός θόρυβος δίπλα στο αυτί και μετά το επάρατο τσίμπημα. Λίγα πράγματα μπορεί να γίνουν πιο ενοχλητικά μέσα στην ζέστη της καλοκαιρινής νύχτας από τα κουνούπια. Γλιτώστε από τα ενοχλητικά κουνούπια με αυτόν τον τρόπο! (Video)

Υπάρχουν διάφορες λύσεις για να αντιμετωπίσετε τα κουνούπια, αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι καμία από αυτές δεν μπορεί να δώσει λύση σε μαζικό επίπεδο.

Εκτός από τον Dan Rojas του καναλιού GreenPowerScience στο YouTube. Η μέθοδός του μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από έως και 4.000 κουνούπια τη νύχτα και, μάλιστα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κανενός είδους επικίνδυνο χημικό, ή άλλη σχετική ουσία.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μπουκάλι με ανθρακούχο νερό και έναν μεγάλο, πολύ δυνατό ανεμιστήρα δαπέδου. Η συνέχεια ανήκει στον Dan Rojas… Στο βίντεο θα δείτε αρχικά τον Dan να χρησιμοποιεί ως “δόλωμα” τον σκύλο του, αλλά το βασικό “κόλπο” ξεκινάει στα 2′:00”…

Το κόλπο με τον ανεμιστήρα για να εξοντώνετε τα κουνούπια

Ανοίξτε λίγο το μπουκάλι με το ανθρακούχο νερό, ώστε να επιτρέψετε στο διοξείδιο του άνθρακα που περιέχει, να βγαίνει λίγο-λίγο έξω από αυτό. Τα κουνούπια είναι γνωστό ότι έλκονται πολύ από το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο “εντοπίζουν” στην ατμόσφαιρα. Συνήθως έχουμε την ατυχία να το εντοπίζουν στον αέρα που εκπνέουμε.

Στην συνέχεια βάλτε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα που θα έχετε τοποθετήσει σχετικά κοντά στο μπουκάλι. Προσοχή: βάλτε ένα προστατευτικό πλέγμα (σαν τούλι) στο πίσω μέρος του ανεμιστήρα, εκεί όπου “ρουφάει” τον αέρα.

Οι ενοχλητικοί… επισκέπτες έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα στον αέρα, πλησιάζουν την πηγή (το μπουκάλι), αλλά παρασύρονται από το δυνατό ρεύμα αέρα αναρρόφησης του ανεμιστήρα και κολλάνε πάνω στο πλέγμα, αδυνατώντας να ξεφύγουν.

Στο τέλος, ψεκάστε στο πλέγμα με ένα μείγμα καθαρού οινοπνεύματος, για να εξοντώσετε τα κουνούπια. Το οινόπνευμα είναι απόλυτα υγιές και ασφαλές, εξατμίζεται μετά την χρήση και δεν αφήνει χημικά κατάλοιπα.

Κουνούπια τέλος: Αυτό είναι το μυστικό για να απαλλαγείτε μια για πάντα!

Δυόσμος, λεβάντα, μέντα, δεντρολίβανο, βασιλικός, λεμονόχορτο ενώνουν τις δυνάμεις τους εναντίον των ενοχλητικών κουνουπιών και κάνουν το καλοκαίρι μας πιο όμορφο και, φυσικά, πολύ πολύ μυρωδάτο!

Η κλίση σας στην κηπουρική θα αποδώσει καρπούς αν ήδη φροντίσατε να φυτέψετε σε γλάστρες και παρτέρια μυρωδικά που θα απομακρύνουν με φυσικό τρόπο κουνούπια και παντός είδους ενοχλητικά έντομα. Με τη μία θα απολαμβάνετε όμορφο περιβάλλον αλλά και αρωματικά βότανα που θα νοστιμίζουν τα πιάτα σας.

Τα φυτά που θεωρούνται εντομοαπωθητικά είναι ο βασιλικός, η λεβάντα, το δεντρολίβανο, ο δυόσμος, η μέντα, η καλέντουλα, το λεμονόχορτο, η σιτρονέλα και η πετούνια. Τα συγκεκριμένα αρωματικά φυτά δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα, παρά μόνο λίγο νεράκι.

Χρήσιμα tips για καλύτερο αποτέλεσμα
Θα χρειαστεί, ωστόσο, να ακολουθήσετε και κάποιους άλλους κανόνες για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αποφύγετε να ποτίζετε το βράδυ τα φυτά σας. Να τα ποτίζετε νωρίς το πρωί για να έχουν την υγρασία που απαιτείται και να αντεπεξέλθουν στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, φροντίστε να σκουπίζετε ή να σφουγγαρίζετε τα σημεία στην αυλή ή τη βεράντα σας όπου μαζεύονται και λιμνάζουν νερά μετά το πότισμα. Αυτό θα κρατήσει μακριά τα κουνούπια.

Τέλος, μην ξεχνάτε να κλαδεύετε τα φυτά σας, ώστε να μην αποκτούν τεράστιο όγκο και να μη γίνονται εστία συγκέντρωσης εντόμων.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share