Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Καθαρίστε το πλυντήριο σας με τρία απλά και ανέξοδα βήματα!

Θα σας λύσει τα χέρια!

5 Αυγούστου 2019 14:51
Καθαρίστε το πλυντήριο σας με τρία απλά και ανέξοδα βήματα!

Πολλές νοικοκυρές ταλαιπωρούνται με την μούχλα ή τις μυρωδιές του πλυντηρίου ρούχων! Πώς μπορείτε όμως να καθαρίσετε με τρία απλά και ανέξοδα βήματα;

Ο καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων είναι μία πολύ απλή διαδικασία. Αφιέρωσε 10 λεπτά και ακολούθησε τα παρακάτω βήματα.

Αν νιώθεις ότι τα ρούχα σου δεν έχουν άρωμα λεβάντας, όπως θα έπρεπε, πιθανότατα δεν φταίει το απορρυπαντικό. Με το πέρασμα του χρόνου μαζεύονται χνούδια και βρωμιές από τα ρούχα στα τοιχώματα του πλυντηρίου. Αν μείνουν για καιρό στο εσωτερικό του πλυντηρίου σου, θα αρχίσουν να αναδύουν μία δυσάρεστη μυρωδιά.

Εκτός αυτού είναι αρκετά σύνηθες να μαζεύονται σαπουνάδες ανάμεσα στα λάστιχα. Έτσι, λοιπόν, αναπτύσσεται μέρα με τη μέρα, μούχλα και τα ρούχα πιθανότατα μυρίζουν πιο άσχημα όταν βγαίνουν, παρά όταν μπαίνουν στο πλυντήριο.

Πώς καθαρίζουμε τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων;
Δεν είναι απαραίτητο να διαθέτεις ειδικά καθαριστικά ούτε επαγγελματικά σύνεργα για να κάνεις το πλυντήριο σου να λάμπει. Φυσικά υλικά που σίγουρα υπάρχουν μέσα στην κουζίνα σου θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τι θα χρειαστείς για να καθαρίσεις το πλυντήριο σου;
Βήμα 1ο

1 σφουγγάρι
2 κ/σ μαγειρική σόδα
1/4 της κούπας νερό
2 κούπες λευκό ξύδι

Σε ένα μπολ αρχικά ανάμειξε το νερό με τη μαγειρική σόδα. Αυτό το μείγμα θα λειτουργήσει ως το φυσικό καθαριστικό για το πλυντήριο των πιάτων σου. Τοποθέτησε το μείγμα στο δοχείο όπου κανονικά θα έβαζες το απορρυπαντικό του πλυντηρίου και στη συνέχεια ρίξε το λευκό ξύδι. Κλείσε την πόρτα του πλυντηρίου και αφού επιλέξεις ένα πρόγραμμα πολύ υψηλής θερμοκρασίας θέσε το σε λειτουργία. Ο συνδυασμός της μαγειρικής σόδας με το λευκό ξύδι θα δράσει αποτελεσματικά στη διάσπαση των αλάτων και την απομάκρυνση κάθε ίχνους μούχλας. Εύκολο; Ο καθαρισμός πλυντηρίου ρούχων και η απολύμανση του είναι μία πολύ απλή διαδικασία.

Αν δεν είσαι λάτρης των φυσικών καθαριστικών, υπάρχει πάντα εναλλακτική λύση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα απλό απορρυπαντικό για να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία. Τοποθέτησε απορρυπαντικό στην ειδική θήκη του πλυντηρίου σου. Επίλεξε ένα πρόγραμμα πολύ υψηλής θερμοκρασίας και θέσε το άδειο σε λειτουργία. Με αυτόν τον τρόπο θα σκοτώσεις όλα μικρόβια που βρήκαν καταφύγιο στο εσωτερικό του. Χρησιμοποίησε τώρα το καθαρό σφουγγάρι για να καθαρίσεις το εξωτερικό του.

Βήμα 2ο

Καθαρισμός θηκών πλύσης
Ένα ακόμη σημείο που χρειάζεται οπωσδήποτε καθάρισμα είναι οι θήκες πλύσης ή αλλιώς το συρταράκι του πλυντηρίου. Αφαίρεσε το και τοποθέτησε το σε μία λεκάνη με καυτό νερό. Αφού μουλιάσει ψέκασε το με ένα απλό σπρέι καθαρισμού καθημερινής χρήσης. Θα χρειαστεί καλό τρίψιμο ώστε να φύγουν όλοι οι λεκέδες από απορρυπαντικό, άλατα και μούχλα. Πριν το επανατοποθετήσεις, σκούπισε το καλά με μία πετσέτα.

Τip: Αφού μουλιάσει μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία παλιά αλλά καθαρή οδοντόβουρτσα ώστε να αφαιρέσεις τα υπολείμματα βρωμιάς ή μούχλας που πιθανότατα έχουν κολλήσει στο συρτάρι του πλυντηρίου σου.

Βήμα 3ο

Καθαρισμός λάστιχων πλυντηρίου
Τα λάστιχα είναι πιθανότατα το πιο βρώμικο σημείο του πλυντηρίου ρούχων. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να ελέγξεις αν έχουν υποστεί φθορά ή αν έχουν υπολείμματα μούχλας στο περίβλημα τους. Σε μία λεκάνη ανάμειξε ζεστό νερό και μία κούπα υγρό λευκαντικό με βάση τη χλωρίνη. Βούτηξε ένα βαμβακερό πανί μέσα στο μείγμα και με απαλές κινήσεις τρίψε το λάστιχο. Άφησε το να δράσει για 5-10 λεπτά και στη συνέχεια καθάρισε το λάστιχο με μία μαλακή πετσέτα.

6+1 κόλπα για το πλυντήριο ρούχων που πρέπει να ξέρετε!

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μοιραστεί μερικά έξυπνα και εύκολα κόλπα για το πλυντήριο των ρούχων. Δείτε όμως δείτε τι θα συμβεί αν βάλετε μία φλούδα λεμονιού στο πλυντήριο πιάτων!

Ευτυχώς, κάποιοι άνθρωποι έχουν μοιραστεί μερικά έξυπνα και εύκολα κόλπα για το πλυντήριο ρούχων. Υπάρχουν πολλά λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος και τα αποτελέσματα φαίνονται: Πουλόβερ που συρρικνώνονται, ρούχα που άλλαξαν χρώμα και πολλά άλλα. Αυτός είναι ο λόγος που παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Διαβάστε παρακάτω μερικά κόλπα για το πλυντήριο, που θα σας βοηθήσουν!

#1 Βάλτε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου μέσα στο στεγνωτήριο, αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως φύλλο στεγνώματος. Θα περάσουν 6 μήνες πριν χρειαστεί να το αλλάξετε με μια νέα μπάλα αλουμινόχαρτου.

#2 Χρησιμοποιήστε ξύδι για να μαλακώσετε τα σκληρά υφάσματα. Το ξύδι δεν βοηθά μόνο τα σκληρά υφάσματα να μαλακώσουν. Μπορεί επίσης να απομακρύνει τις μυρωδιές, ενώ δρα και ως αντιβακτηριδιακό.

#3 Χρησιμοποιήστε κιμωλία για να απομακρύνετε τους λεκέδες λίπους τρίβοντας λίγη κιμωλία σε ένα λεκέ πριν το πλύσιμο του ρούχου, θα απορροφήσει κάθε ενοχλητικό λίπος από κραγιόν ως μπέικον.

#4 Τοποθετήστε παγάκια στο στεγνωτήριο για να απαλλαγείτε από το τσαλάκωμα. Μην χρησιμοποιήσετε πολλά παγάκια, ρυθμίστε την θερμοκρασία στο ζεστό και μην γεμίσετε τον κάδο με πολλά ρούχα. #5 Προσθέστε αλάτι για να αποφύγετε τα χρώματα που ξεβάφουν. Προφανώς, τα χλωριούχα στοιχεία που βρίσκονται στο αλάτι, βοηθούν στο να προστατευτούν τα ζωντανά χρώματα. Επιπλέον, αποτρέπεται το γρήγορο ξεθώριασμα με τις πλύσεις. #6 Αφαιρέστε τους λεκέδες από μελάνι, με λακ μαλλιών.Το οινόπνευμα που βρίσκεται στη λακ και το απολυμαντικό χεριών, μπορεί να λειτουργήσει ως δυνατός διαλύτης. Αφού μουσκέψετε τον λεκέ με ένα από τα 2 προϊόντα, αφήστε το ρούχο για 10 λεπτά και τοποθετήστε το στο πλυντήριο. #7 Επαναφέρετε τα συρρικνωμένα ρούχα με μαλακτικό μαλλιών. Αφού το μούσκεψε με χλιαρό νερό και με απλό μαλακτικό μαλλιών, μπορούσε να το τεντώσει, επαναφέροντάς το στην αρχική του μορφή.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share