Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Kάποιοι σημαντικοί λόγοι για να μην απλώνετε τα ρούχα σας στο μπαλκόνι!

Δείτε γιατί!

31 Ιουλίου 2019 17:35
Kάποιοι σημαντικοί λόγοι για να μην απλώνετε τα ρούχα σας στο μπαλκόνι!

Δυστυχώς λίγο πολύ όλοι το κάνουμε: τις βροχερές μέρες του χρόνου προτιμάμε να απλώνουμε τα ρούχα να στεγνώσουν μέσα στο σπίτι. 4+1 tips για να στεγνώνουν τα ρούχα σου πιο γρήγορα!

Άλλοι το κάνουν για να στεγνώσουν πιο γρήγορα, άλλοι γιατί δεν έχουν πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, κάποιοι ακόμα και για να αποφύγουν τους εξωτερικούς ρύπους (π.χ. καυσαέρια ή καπνό από τα τζάκια), όμως για όποιο λόγο και αν καταφεύγετε σε αυτή την πρακτική καλό είναι να σταματήσετε να εφαρμόζετε αυτή την κακή συνήθεια.

Το θέαμα με απλώστρες ρούχων σε εσωτερικούς χώρους και κάλτσες, εσώρουχα και πετσέτες να στεγνώνουν πάνω σε καλοριφέρ είναι συνηθισμένο σε σπίτια σε όλο τον κόσμο: από ηλιόλουστες χώρες όπως η Κύπρος και η Ελλάδα μέχρι την βροχερή Μεγάλη Βρετανία.

Και όμως οι γιατροί τονίζουν πως αυτή η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην υγεία μας. Πρόσφατα η ιατρική ένωση ASI (Asthma Society of Ireland) της Ιρλανδίας, μιας χώρας όπου πολλοί κάτοικοι συνηθίζουν να απλώνουν τα ρούχα για να τα στεγνώσουν μέσα στα σπίτια, έβγαλε μια ανακοίνωση - προειδοποίηση στην οποία τονίζει τους κινδύνους που κρύβει αυτή η πρακτική για την υγεία μας.

 Kάποιοι σημαντικοί λόγοι για να μην απλώνετε τα ρούχα σας στο μπαλκόνι!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, επιστημονικές έρευνες απέδειξαν πως η αυξημένη υγρασία στους εσωτερικούς χώρους, η οποία προκαλείται από το στέγνωμα των ρούχων μέσα σε αυτούς, με τη σειρά της προκαλεί εξαιρετικές συνθήκες για την ανάπτυξη μούχλας. Η μούχλα ευθύνεται για την παρουσία στον αέρα του σπιτιού αόρατων σπορίων που καθώς εισπνέονται από τον άνθρωπο μπορούν να του προκαλέσουν αλλεργίες, αλλά και προβλήματα στο αναπνευστικό με συμπτώματα όπως επίμονο βήχα και φτέρνισμα ακόμα και χρόνιες παθήσεις του αναπνευστικού και άσθμα.

Οι γιατροί συστήνουν να φροντίζετε να απλώνετε τα ρούχα πάντα έξω ή αν αυτό δεν είναι έφικτο να αγοράσετε ένα στεγνωτήριο ρούχων.

Αυτά είναι τα έξυπνα tips για να διατηρείς τα τρόφιμα πάντα φρέσκα στο ψυγείο!

Αυτά είναι τα έξυπνα tips για να διατηρείς τα τρόφιμα πάντα φρέσκα στο ψυγείο!

Ειδικά εν μέσω της δύσκολης εποχής που διανύουμε το να πετάς φαγητό είναι σχεδόν απαγορευτικό. Κάποια τρόφιμα καταναλώνονται, αλλά κάποια -όσο κι αν προσπαθήσεις- θα χαλάσουν και θα πεταχτούν (αντίο μπανάνες, αντί γάλα, αντίο φράουλες) και πολλές φορές χωρίς καν να ανοιχτούν από τη συσκευασία τους. Ώρα να αυξήσεις το χρόνο διατήρησης τους και, φυσικά, κατανάλωσής τους όσο ακόμα είναι φρέσκα.

Όχι δεν έχουμε κάποια μαγική συνταγή ή κάποιο τρόπο να τα κάνεις τουρσί και να διατηρηθούν όπως το βάζο με το γλυκό του κουταλιού το οποίο φέτος κλείνει τριετία στο ψυγείο, αλλά κάτι πολύ πιο απλό.

Όλα εξαρτώνται από το αν έχεις το ψυγείο σου στη σωστή θερμοκρασία. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, η θερμοκρασία του ψυγείου σου πρέπει να είναι στους (ή κάτω από) 4 βαθμούς ενώ η θερμοκρασία της κατάψυξης πρέπει να είναι στους -18. Άλατα στον βραστήρα; Δες πώς θα τα εξαφανίσεις!

Το να έχεις ρυθμίσει το ψυγείο σου στη σωστή θερμοκρασία είναι το κλειδί για να εξασφαλίσεις ότι τα τρόφιμα ή το φαγητό που συντηρείς μέσα σε αυτό, θα διατηρηθεί φρέσκο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να προλάβεις τυχόν ενοχλήσεις από κατανάλωση χαλασμένων ή ελαφρώς χαλασμένων τροφίμων όπως αυγά, γάλα και τυριά.

undefined

Τώρα, αν ανησυχείς για το φαγητό που περίσσεψε, φρόντισε ή να το καταναλώσεις όσο πιο άμεσα γίνεται ή να γίνεις δημιουργική με αυτό προσθέτοντας το σε άλλα φαγητά. Μπορείς για παράδειγμα να το χρησιμοποιήσεις ως γέμιση για ομελέτες, πίτες ή να γίνει τέλειος συνδυασμός για τηγανητό ρύζι.

3 extra tips για να βοηθήσεις τα τρόφιμα να διατηρηθούν φρέσκα στο ψυγείο για αρκετό διάστημα
1. Κλείνε την πόρτα
Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να δεις τα τρόφιμά σου να χαλάνε μια ώρα αρχύτερα.

2. Μοίρασε το φαγητό στα ράφια
Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπεις τη διέλευση του αέρα ανάμεσα τους. Με άλλα λόγια, μην μπουκώνεις ένα ράφι με όλα.

3. Καθάριζέ το τακτικά
Το ότι δεν είναι εκτεθειμένο σε αέρα και σκόνη δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται απολύμανση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share