Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γλιτώστε από τα ενοχλητικά κουνούπια με αυτόν τον τρόπο! (Video)

Δεν υπάρχει πιο εύκολη λύση!

30 Ιουλίου 2019 15:25
Γλιτώστε από τα ενοχλητικά κουνούπια με αυτόν τον τρόπο! (Video)

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από τα κουνούπια στο σπίτι το καλοκαίρι! Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε τον πιο φυσικό τρόπο για να γλιτώσετε από αυτά! Αυτά τα φυτά διώχνουν τα κουνούπια!

Είναι ενοχλητικά, τα τσιμπήματα τους φέρνουν φαγούρα και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, μπορούν επίσης να μεταφέρουν πολλές ασθένειες.Αλλά εδώ θα βρείτε μια άλλη ιδέα: μια αποτελεσματική παγίδα κουνουπιών, την οποία μπορείτε να κατασκευάσετε γρήγορα μόνοι σας, γλυτώνοντας επίσης κάποια χρήματα.

Αυτή η πολύ απλή παγίδα κουνουπιών απαιτεί μόνο τρία συστατικά, ένα πλαστικό μπουκάλι και ένα μαχαίρι. Αλλά το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να φτιάξετε την παγίδα για την οποία όλοι μιλάνε αυτό το καλοκαίρι.

Θα χρειαστείτε:

Ένα πλαστικό μπουκάλι

4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

1/4 της κουταλιάς μαγιά

Δείτε το παρακάτω βίντεο που δείχνει βήμα-βήμα τη διαδικασία κατασκευής της παγίδας κουνουπιών:

Η ζάχαρη μας προστατεύει από τα κουνούπια!

Το καλοκαίρι δεν είναι μόνο ζέστη, παραλίες, διακοπές αλλά φέρνει και κάτι που μας αρέσει πολύ....

Πεινασμένα κουνούπια που δεν μπορούν να μας αντισταθούν! Οι συνηθισμένες μέθοδοι για να προστατευτούμε από αυτά, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντικουνουπικές ταμπλέτες, φιδάκια, κλπ. Πλέον, ένα ακόμα «όπλο» μπορεί να συμπεριληφθεί στη «μάχη» κατά των κουνουπιών. Ποιο είναι αυτό; Η ζάχαρη.

Νέα έρευνα επιστημόνων έδειξε ότι είναι εφικτό να επηρεάσουμε τα κουνούπια για να... αποσπάται η προσοχή τους από το ανθρώπινο αίμα, με το να τα «ταΐσουμε» ζάχαρη.

«Μειώνοντας την έλξη που ασκεί στα κουνούπια το ανθρώπινο αίμα, μειώνεις τα τσιμπήματα και άρα μειώνεις το πόσο οι άνθρωποι ασθενούν από ιούς που μεταφέρουν τα κουνούπια» δήλωσε ο Πάολο Γκαμπριέλι, ζωολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου στην Ιταλία και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLOS Biology».

Έχοντας κάνει αναλύσεις σε συγκεκριμένους ιστούς, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ζάχαρη προκαλεί ένα αίσθημα πληρότητας που μοιάζει με εκείνο που ακολουθεί ενός γεύματος με ανθρώπινο αίμα.

Οι ερευνητές εστίασαν στα θηλυκά κουνούπια-τίγρεις, που έλκονται ειδικά από ανθρώπους που ζουν σε αστικές περιοχές, και τα οποία μεταφέρουν αρκετούς επικίνδυνους ιούς.

Τα θηλυκά κουνούπια - τίγρεις κερδίζουν την απαραίτητη ενέργεια για να γεννήσουν τα αβγά τους ρουφώντας αίμα, αλλά επίσης τρεφόμενα με ζάχαρη που βρίσκουν στο νέκταρ των φυτών.

Στα πειράματά τους, οι ερευνητές εξέτασαν αν σε ένα κουνούπι το οποίο είχε καταναλώσει ζάχαρη, μειωνόταν η επιθυμία για ανθρώπινο αίμα.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι τα κουνούπια αυτά που ήταν «γεμάτα» ζάχαρη, δεν ενδιαφέρονταν καθόλου για το ανθρώπινο αίμα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γκαμπριέλι, ωστόσο, η τεχνική αυτή μπορεί να αποδίδει για μικρό διάστημα, καθώς διαπιστώθηκε πως η «όρεξη» των κουνουπιών για ανθρώπινο αίμα μειώθηκε για περίπου μία εβδομάδα μετά την κατανάλωση ζάχαρης.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share