Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2022

Αυτό το ξέρατε; Δείτε γιατί πρέπει να ρίχνετε λίγη πούδρα στον κήπο ή την αυλή σας και θα πάθετε πλάκα!

Θα εκπλαγείτε με αυτά τα μυστικά για το σπίτι!

29 Ιουλίου 2019 11:40
Αυτό το ξέρατε; Δείτε γιατί πρέπει να ρίχνετε λίγη πούδρα στον κήπο ή την αυλή σας και θα πάθετε πλάκα!

Θα εκπλαγείτε! Αν διαβάσετε γιατί πρέπει να ρίχνετε λίγη πούδρα στον κήπο ή την αυλή σας θα σοκαριστείτε! Υπάρχουν κι άλλοι λόγοι για να χρησιμοποιείτε την πούδρα που χρησιμοποιούν στα μωρά!

Οι μαμάδες χρησιμοποιούν τη παιδική ταλκ για να μην ερεθίζεται το δέρμα των μωρών από τις πάνες. Μερικές φορές και οι ενήλικες χρησιμοποιούν αυτή την ευωδιαστή σκόνη για να απαλλαγούν από δερματικούς ερεθισμούς. Αλλά γνωρίζατε ότι υπάρχουν μερικοί πολύ ωραίοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τη παιδική πούδρα μέσα και γύρω από το σπίτι σας; Μάθετε μερικούς ασυνήθιστους και διαφορετικούς τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη παιδική πούδρα

  1. Αφαιρέστε εύκολα λιπαρούς λεκέδες Οι λιπαροί λεκέδες αφαιρούνται δύσκολα. Πριν βάλετε το ρούχο στο πλυντήριο, ρίξτε λίγη παιδική πούδρα πάνω στο λεκέ για να τον απορροφήσει. Τρίψτε ελαφρά και πλύντε το ρούχα κανονικά. Ο λεκές θα εξαφανιστεί!

Κήπος αυλή πούδρα

2. Πάτωμα που τρίζει Αν το ξύλινο πάτωμά σας τρίψει, ρίξτε παιδική ταλκ ανάμεσα στις ρωγμές και δε θα χρειάζεται πλέον να περπατάτε στις μύτες σας.

3. Δροσίστε τα σεντόνια σας Αν τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, πασπαλήστε λίγη παιδική ταλκ στα σεντόνια πριν ξαπλώσετε. Θα σας κρατήσουν δροσερούς και θα ανανεώσουν τα σεντόνια ταυτόχρονα.

5. Καταπραϋντικό aftershave Τα πόδια και οι μασχάλες μπορούν να ερεθιστούν μετά το ξύρισμα. Η παιδική ταλκ κάνει θαύματα στο ευαίσθητο δέρμα.

6. Αποκτήστε πιο πλούσιες βλεφαρίδες Αν θέλετε οι βλεφαρίδες να δείχνουν πιο πλούσιες και μακριές, απλά περάστε λίγη παιδική ταλκ στις βλεφαρίδες με μια μπατονέτα ή ένα βουρτσάκι και περάστε από πάνω μια ή δύο στρώσεις μάσκαρα.

7. Ξεμπερδέψτε κολιέ που έχουν μπλεχτεί Αν το κολιέ σας έχει δέσει κόμπο, ρίξτε λίγη παιδική ταλκ για να μπορέσετε με ευκολία να το ξεμπερδέψετε.

8. Αφαιρέστε άμμο έπειτα από μια μέρα στη παραλία Για να απαλλαγείτε από την ενοχλητική άμμο, ρίξτε πάνω σας παιδική ταλκ και σκουπιστείτε με μια στεγνή πετσέτα.


9. Απαλλαγείτε από ενοχλητικά μυρμήγκια Αν τα μυρμήγκια έχουν κάνει κατάληψη το σπίτι, την αυλή ή τον κήπο σας, ρίξτε γύρω από τις πόρτες, τα παράθυρα, και στον κήπο σας παιδική ταλκ. Η παιδική ταλκ τα απωθεί και είναι μη τοξική για τα κατοικίδια σας.

10. Ρίξτε μέσα στα ελαστικά γάντια Αν χρησιμοποιείτε ελαστικά γάντια για το καθάρισμα, τότε ρίξτε λίγη παιδική ταλκ στο εσωτερικό τους για να τα φοράτε και να τα αφαιρείτε με ευκολία.

11. Ξεκολλήστε μια καινούρια τράπουλα Αν αποκτήσατε καινούρια τράπουλα, τότε πασπαλήστε τα τραπουλόχαρτα με λίγη παιδική ταλκ για να μη κολλάνε τα φύλλα μεταξύ τους και για να τα ανακατεύετε καλύτερα.

Φτιάξτε τον δικό σας κήπο στο μπαλκόνι σας εύκολα και γρήγορα!

Αν δεν έχετε αυλή και σας αρέσουν τα λουλούδια ή ακόμη αν θέλετε να φυτέψετε τα δικά σας λαχανικά στο σπίτι σας ,μπορείτε πολύ εύκολα να εκμεταλλευτείτε τη βεράντα ή το μπαλκόνι σας. Και μπορείτε φυσικά να προσθέσετε και το φυτό που διώχνει μακρυά την γλωσσοφαγιά και το έχετε σπίτι σας!

Μια καινούργια μόδα που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ πρακτική, ένας μικρός χώρος που μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά τοποθετώντας τα δικά σας λουλούδια και δέντρα.

Δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία ,το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να καταφέρετε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν μικρο κήπο.

Πως να φτιάξετε τον δικό σας κήπο στο μπαλκόνι σας!

1. Πρώτα απ’όλα θα πρέπει να ελέγξετε τις συνθήκες που επικρατούν στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας. Αν
υπάρχουν έντονοι άνεμοι καλό θα είναι να κλείσετε λίγο τον χώρο ώστε ο αέρας να μην επηρεάζει αρνητικά τα φυτά σας…

2. Διαλέξτε εργαλεία και υλικά. Δεν θα σας χρειαστούν μεγάλα εργαλεία για αυτή τη διαδικασία. Προσέξτε τα φυτοδοχεία σας να έχουν τρύπες ώστε να αποβάλλεται το περιττό νερό, πιο πρακτικό βέβαια θα ήταν η τοποθέτηση πλαστικών φύλων που να οδηγούν στις υδρορροές. Το χώμα που θα επιλέξετε κατά προτίμηση να είναι κοπριά.
3. Η τοποθέτηση φυτών είναι σημαντική. Τα φυτά πρέπρει να τοποθετηθούν στις σωστές θέσεις. Το κάθε φυτό έχει και τις δικές του ανάγκες, άλλα χρειάζονται περισσότερο ήλιο και άλλα λιγότερο,θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε κάθε πότε πρέπει να τα ποτίζετε. Για αυτό θα ήταν καλό να ενημερωθείτε κατάλληλα για τα φυτά που θέλετε να φυτέψετε στον κήπο σας.

4.Τέλος, η διαδικασία για την τοποθέτηση είναι απλή. Ξεκινάτε να σπέρνετε και να ρίχνετε τα σποράκια, σκεπάζετε με χώμα πολύ απαλά και περιμένετε περίπου 15 μέρες. Μερικά οπωροκηπευτικά που μπορείτε να φυτέψετε είναι άνιθος,μαϊντανό, σέλινο, φασολάκια, ντομάτες, αγγούρια, κολοκυθιές, μαρούλια και πιπεριές. Προσοχή το κάθε φυτό θέλει την δίκη του εποχή για να το φυτέψετε...

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share