Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020

Όταν είδε το μπάνιο τους σε αυτή την κατάσταση αηδίασε! Τότε πήρε το κερί αυτοκινήτου κι έκανε κάτι μοναδικό!

Θα πάθετε πλάκα!

20 Ιουλίου 2019 15:21
Όταν είδε το μπάνιο τους σε αυτή την κατάσταση αηδίασε! Τότε πήρε το κερί αυτοκινήτου κι έκανε κάτι μοναδικό!

Το κερί αυτοκινήτου έχει πάρα πολλές χρήσεις: είτε πρόκειται για ένα γρατζουνισμένο παρμπρίζ ή χρώμα από το αυτοκίνητο, οι κηλίδες και οι γρατσουνιές θα φύγουν αμέσως μετά από ένα πέρασμα με το κερί αυτό. Στην ουσία θα δημιουργήσει ένα λεπτό, προστατευτικό στρώμα πάνω από το αυτοκίνητο. Αλλά υπάρχουν πολλές περισσότερες χρήσεις πέρα από το αυτοκίνητο…
1. Γυαλίστε την μπανιέρα και το ντους

Τα πλακάκια, το ντους και φυσικά η μπανιέρα είναι κάποιες από τις πιο δύσκολες επιφάνειες. Εάν τις γυαλίσετε με κερί αυτοκινήτου, θα καθαρίσουν σε βάθος και η βρωμιά θα κάνει πολύ περισσότερο καιρό για να δημιουργηθεί ξανά. Δοκιμάστε το!

2. Μαλακώστε γρατσουνιές

Αν έχετε κάποιες συσκευές που έχουν χτυπηθεί ή γρατσουνιστεί, δοκιμάστε να περάσετε από πάνω λίγο κερί με ένα πανάκι. Αμέσως οι γρατσουνιές θα μαλακώσουν και κάποιες από αυτές θα εξαφανιστούν. Αυτό το κολπάκι ισχύει και για γρατσουνιές σε CD και DVD.

3. Διώξτε τις δαχτυλιές

Οι μεταλλικές συσκευές συνήθως είναι γεμάτες με δακτυλικά αποτυπώματα. Για να τις καθαρίσετε περάστε τις από πάνω με κερί αυτοκινήτου.

undefined

4. Για τη συντήρηση του BBQ

Οι εξωτερικές επιφάνειες του BBQ είναι συχνά από μέταλλο βαμμένο σε μαύρα χρώματα και εύκολα μαζεύουν σκόνη και σκουριά. Ένα στρώμα από κερί για αυτοκίνητο θα εμποδίσει και τα δύο.

5. Βάλτε στο φαράσι

Έτσι, τίποτα δεν θα κολλάει πάνω του. Αυτό είναι επίσης καλό και σε άλλες επιφάνειες που έλκουν τη σκόνη

6. Αποφύγετε σημάδια από το νερό

Εάν δημιουργούνται σε επιφάνειες κηλίδες από το νερό, το κερί αυτό θα σας δώσει τη λύση. Καλύψτε την επιφάνεια που θέλετε και τέρμα οι κηλίδες.

7. Λιμάρετε τα εργαλεία σας

Το κερί έχει την ικανότητα να κάνει τα εργαλεία πιο κοφτερά. Βάλτε κερί σε ψαλίδια ή σε εργαλεία κηπουρικής και θα εκπλαγείτε από το πόσο πιο λειτουργικά θα γίνουν.

8. Προστατέψτε τα έπιπλα του κήπου

Το κερί αυτοκινήτου θα προστατέψει και τα μεταλλικά και τα πλαστικά μέρη των επίπλων που έχετε στον κήπο. Η φυσική φθορά λόγω της έκθεσης στα στοιχεία της φύσης θα είναι πολύ μικρότερη.

undefined

9. Θαμποί καθρέφτες τέλος

Οι καθρέφτες σας δεν θα θαμπώσουν ποτέ ξανά, απλά και μόνο βάζοντας λίγο κερί πάνω τους.

10. Γρατσουνιές στα έπιπλα

Εάν τα ξύλινα έπιπλά σας έχουν μερικά χτυπήματα, δοκιμάστε λίγο από αυτό το κερί. Μόνο σιγουρέψτε να είναι διάφανο για να μην αλλάξετε το χρώμα από τα αγαπημένα σας έπιπλα!

11. Πλακάκια της κουζίνας

Το ίδιο ισχύει και για του μπάνιου. Τα πλακάκια είναι δύσκολο να μείνουν χωρίς κηλίδες λαδιού και νερού. Ένα στρώμα από κερί για το αυτοκίνητο θα κάνει την βρωμιά να μαζεύεται εύκολα και να απομακρύνεται αμέσως.

12. Σε τράπουλα

Βάζοντας κερί στα φύλλα της τράπουλας, θα γλιστράνε τέλεια μεταξύ τους και δεν θα κολλάνε καθόλου!

Είναι πραγματικά τρελό το πόσες χρήσεις έχει το κερί για το αυτοκίνητο! Δοκιμάστε τις και θα μας θυμηθείτε!

Προσοχή: Το μεγάλο λάθος με το κλιματιστικό που κοστίζει σε όλους!

Την περίοδο του καλοκαιριού και ιδιαίτερα του καύσωνα, τα κλιματιστικά θεωρούνται είδος πρώτης ανάγκης, αναπόσπαστο κομμάτι κάθε νοικοκυριού και επαγγελματικού χώρου. Κάνουμε όμως ένα βασικό λάθος! Πως όμως μπορούμε να λειτουργήσουμε τα κλιματιστικά μας με έξυπνο τρόπο; Υπάρχει τελικά οικονομικός τρόπος λειτουργίας ενός κλιματιστικού; Μπορεί ένα κλιματιστικό να μας δροσίσει χωρίς να παγώνουμε;

Η απάντηση είναι ότι γίνεται! Μπορούμε να λειτουργούμε τα κλιματιστικά χωρίς να φοβόμαστε την κατανάλωση του ρεύματος αρκεί να ξέρουμε τον τρόπο. Μάθετε τα μυστικά της σωστής χρήσης του κλιματιστικού σας και δροσιστείτε κάνοντας παράλληλα οικονομία στην κατανάλωση:

– Βασική προϋπόθεση είναι η σωστή επιλογή του κλιματιστικού. Εάν δεν έχετε επιλέξει ακόμα κλιματιστικό, κάντε κλικ εδώ για να δείτε ποιο είναι το σωστό κλιματιστικό για τον χώρο σας. Εάν έχετε ένα μικρότερο κλιματιστικό από αυτό που απαιτεί ο χώρος σας, τότε θα έχετε αυξημένη κατανάλωση ρεύματος και μειωμένη απόδοση.

undefined

– Μην επιλέγετε πολύ χαμηλή θερμοκρασία χώρου. Ιδιαίτερα σε περίοδο καύσωνα, ρυθμίστε το κλιματιστικό σας στους 27oC με 29 oC. Με αυτό τον τρόπο, το σώμα σας απολαμβάνει την δροσιά του σπιτιού όσο βρίσκεστε μέσα σε αυτό, αλλά όταν θα βγείτε σε εξωτερικό περιβάλλον δεν θα υποστείτε σοκ από την μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας. Ένας γενικός κανόνας είναι να ρυθμίζετε το κλιματιστικό σας 12 βαθμούς χαμηλότερα από την θερμοκρασία περιβάλλοντος.

– Όσο βρίσκεστε μέσα στο σπίτι μην σταματάτε συνέχεια την λειτουργία του κλιματιστικού. Δεν εξοικονομείτε χρήματα έτσι. Ανοίξτε το κλιματιστικό το πρωί, και αφήστε το σε λειτουργία όλη την ημέρα στους 27oC με 29 oC. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνετε τις κοστοβόρες συνεχείς επανεκκινήσεις και αν το κλιματιστικό σας είναι τεχνολογίας DC Inverter, θα έχετε καθ όλη την διάρκεια της λειτουργίας του, πολύ μικρή κατανάλωση και σταθερή θερμοκρασία στο χώρο σας.
– Μην λειτουργείτε το κλιματιστικό όλο το βράδυ. Πριν κοιμηθείτε, ενεργοποιήστε την νυχτερινή λειτουργία (SLEEP). Στην νυχτερινή λειτουργία, το κλιματιστικό αυξάνει σταδιακά τα επίπεδα της επιθυμητής θερμοκρασίας του χώρου και μετά από κάποια ώρα απενεργοποιείται. Με αυτόν τον τρόπο κοιμόσαστε δροσερά, δεν ξοδεύετε χρήματα ενώ κοιμάστε και δεν κινδυνεύετε να κρυώσετε.

– Κρατήστε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά όλες τις ώρες της ημέρας και ιδιαίτερα τις μεσημβρινές που είναι και οι πιο ζεστές . Φροντίστε να αερίζετε το σπίτι νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ που η θερμοκρασία περιβάλλοντος βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα.

– Μην χρησιμοποιείτε εστίες παραγωγής θερμότητας (π.χ. φούρνο, προβολείς) στην περίοδο του καύσωνα τις μεσημβρινές ώρες και όσο το κλιματιστικό βρίσκεται σε λειτουργία. Να προτιμάτε να μαγειρεύετε τις πιο δροσερές ώρες, να αερίζετε τον χώρο και μετά να λειτουργείτε το κλιματιστικό σας.

– Κατεβάστε τις τέντες (ή κλείστε τα παντζούρια) αποτρέποντας την άμεση έκθεση του σπιτιού στις ακτίνες του ήλιου για να μην επιβαρύνετε επιπλέον την λειτουργία του κλιματιστικού.

– Μην λειτουργείτε συνέχεια τα κλιματιστικά που βρίσκονται σε χώρους που δεν βρίσκεστε πολλές ώρες της ημέρας. Εξοικονομήστε χρήματα από τους χώρους που δεν χρησιμοποιείτε.

– Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τα φίλτρα του κλιματιστικού τουλάχιστον 1 φορά τον μήνα (δείτε πώς) και να κάνετε συντήρηση στην εξωτερική μονάδα από εξουσιοδοτημένο συνεργείο 1 φορά τον χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε το κλιματιστικό σας να λειτουργεί με τη χαμηλότερη κατανάλωση και την μέγιστη απόδοση.

– Προτιμήστε να μείνετε στο σπίτι σας και να αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.

Απολαύστε το ιδανικό κλίμα που δημιουργήσατε έξυπνα οικονομικά και οικολογικά!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share