Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Έξυπνο: Έπιασε πάγο το ψυγείο σας; Καθαρίστε το στο άψε σβήσε!

Δεν θα το πιστεύετε!

19 Ιουλίου 2019 08:42
Έξυπνο: Έπιασε πάγο το ψυγείο σας; Καθαρίστε το στο άψε σβήσε!

Θέλετε να κάνετε απόψυξη στο ψυγείο σας. Τι γίνεται όμως με τον πάγο στην κατάψυξη; Εμείς σας έχουμε τη λύση.

Είχατε βάλει στο πρόγραμμα να κάνετε απόψυξη στο ψυγείο για να το καθαρίσετε αλλά συνεχώς το αναβάλετε γιατί σκέφτεστε όλο αυτόν τον πάγο στην κατάψυξη. Το πρόβλημα του πάγου είναι ένα θέμα που έτσι κι αλλιώς θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε και στο ψυγείο του χωριού, αν το έχετε αφήσει στο ρεύμα.

Στο ψυγείο του σπιτιού σας όμως σας απασχολεί περισσότερο επειδή θα πρέπει να λιώσει ο πάγος πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο και συνεπώς θα χρειαστεί να μείνει το ψυγείο χωρίς ρεύμα για αρκετή ώρα. Διαβάστε παρακάτω έναν εύκολο τρόπο για να ξεπαγώσετε τον καταψύκτη σας χωρίς να χάσετε πολύτιμο χρόνο, όπως αναφέρει το xorisorianews.


Αρχικά βγάζετε την πρίζα από το ρεύμα, στη συνέχεια αλείφετε ή ψεκάζετε τον καταψύκτη σας εσωτερικά με φυτικό λάδι. Αφήνετε λίγη ώρα και θα δείτε τον πάγο να φεύγει μόνος του!

Πως να διατηρείς τα τρόφιμα πάντα φρέσκα στο ψυγείο!

Αν αναρωτιέσαι πως να διατηρείς τα τρόφιμα πάντα φρέσκα στο ψυγείο σου έχουμε τη λύση...

Κάποια τρόφιμα καταναλώνονται, αλλά κάποια -όσο κι αν προσπαθήσεις- θα χαλάσουν και θα πεταχτούν (αντίο μπανάνες, αντί γάλα, αντίο φράουλες) και πολλές φορές χωρίς καν να ανοιχτούν από τη συσκευασία τους. Ώρα να αυξήσεις το χρόνο διατήρησης τους και, φυσικά, κατανάλωσής τους όσο ακόμα είναι φρέσκα.

Όχι δεν έχουμε κάποια μαγική συνταγή ή κάποιο τρόπο να τα κάνεις τουρσί και να διατηρηθούν όπως το βάζο με το γλυκό του κουταλιού το οποίο φέτος κλείνει τριετία στο ψυγείο, αλλά κάτι πολύ πιο απλό.

Όλα εξαρτώνται από το αν έχεις το ψυγείο σου στη σωστή θερμοκρασία. Σύμφωνα με τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων, η θερμοκρασία του ψυγείου σου πρέπει να είναι στους (ή κάτω από) 4 βαθμούς ενώ η θερμοκρασία της κατάψυξης πρέπει να είναι στους -18.

Το να έχεις ρυθμίσει το ψυγείο σου στη σωστή θερμοκρασία είναι το κλειδί για να εξασφαλίσεις ότι τα τρόφιμα ή το φαγητό που συντηρείς μέσα σε αυτό, θα διατηρηθεί φρέσκο για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, είναι ο πιο ασφαλής τρόπος να προλάβεις τυχόν ενοχλήσεις από κατανάλωση χαλασμένων ή ελαφρώς χαλασμένων τροφίμων όπως αυγά, γάλα και τυριά.

Τώρα, αν ανησυχείς για το φαγητό που περίσσεψε, φρόντισε ή να το καταναλώσεις όσο πιο άμεσα γίνεται ή να γίνεις δημιουργική με αυτό προσθέτοντας το σε άλλα φαγητά. Μπορείς για παράδειγμα να το χρησιμοποιήσεις ως γέμιση για ομελέτες, πίτες ή να γίνει τέλειος συνδυασμός για τηγανητό ρύζι.

3 extra tips για να βοηθήσεις τα τρόφιμα να διατηρηθούν φρέσκα στο ψυγείο για αρκετό διάστημα
1. Κλείνε την πόρτα
Είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να δεις τα τρόφιμά σου να χαλάνε μια ώρα αρχύτερα.

2. Μοίρασε το φαγητό στα ράφια
Και μάλιστα με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπεις τη διέλευση του αέρα ανάμεσα τους. Με άλλα λόγια, μην μπουκώνεις ένα ράφι με όλα.

3. Καθάριζέ το τακτικά
Το ότι δεν είναι εκτεθειμένο σε αέρα και σκόνη δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται απολύμανση.

12 μέρη στη κουζίνα που είναι πηγή μικροβίων και δεν το ξέραμε!

Σε όλους τους χώρους του σπιτιού μας μαζεύονται βρωμιές που δεν είναι εύκολο να ανακαλυφθούν. Όταν αυτό συμβαίνει στην κουζίνα (ή στο μπάνιο) τα πράγματα είναι λίγο πιο επικίνδυνα γιατί αυτός ο χώρος του σπιτιού έχει άμεση σχέση με την υγεία μας.

Σήμερα σας έχουμε 12 σημεία της κουζίνας που μαζεύουν βρωμιά που μπορεί να μην την εντοπίζετε εύκολα.

Συρτάρι κάτω από το φούρνο Όλοι ξέρουμε πως ο φούρνος χρειάζεται συχνά καλό καθάρισμα. Πολλοί φούρνοι, όμως, έχουν ένα συρτάρι στο κάτω μέρος τους που πολλές νοικοκυρές ξεχνάνε να καθαρίσουν. Με υγρό πιάτων, νερό και ένα σφουγγάρι μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε αυτό το συρτάρι του φούρνου σας.

Πώς να καθαρίσετε σωστά την κουζίνα σας! - Αυτά είναι τα βασικά βήματα!

Το πάνω μέρος της πόρτας του πλυντηρίου πιάτων Το πλυντήριο πιάτων κάνει μια δουλειά που οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να αποφεύγουν. Ωστόσο, κάθε φορά που το γεμίζετε με άπλυτα πιάτα, βρωμιές, νερά και τρόφιμα μαζεύονται στο πάνω μέρος της πόρτας και έτσι η πόρτα σας συσσωρεύει με τον καιρό ένα είδος γλίτσα. Καθαρίστε την τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα ή ακόμα και μετά από κάθε πλύσιμο για να έχετε πάντα καθαρό πλυντήριο χωρίς μικρόβια και βρωμιές.
Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το χείλος της πόρτας του πλυντηρίου πιάτων.
Το κάτω μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας Στο τελείωμα πολλών ντουλαπιών υπάρχει ένα μικρό βαθούλωμα που συνήθως δεν καθαρίζεται. Την επόμενη φορά που θα καθαρίσετε τα ντουλάπια σας μην ξεχάσετε αυτό το σημείο που μαζεύει πολλή σκόνη και βρωμιά.

Αν παρατηρήσετε σε πολλές κουζίνες στο τελείωμα των ντουλαπιών υπάρχει ένα βαθούλωμα που πολλές νοικοκυρές ξεχνάνε να καθαρίσουν.
Κάτω από τα συρτάρια του ψυγείου Κάθε φορά που καθαρίζετε το ψυγείο σας, αφαιρέστε τελείως τα συρτάρια για να καθαρίσετε κάτω από αυτά. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και μαγειρική σόδα για να τα καθαρίσετε αποτελεσματικά αλλά αποφύγετε οποιοδήποτε καθαριστικό με άρωμα.

Κάθε φορά που καθαρίζετε το ψυγείο σας αφαιρέστε εντελώς τα συρτάρια για να καθαριστεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.
Παράθυρο κουζίνας Μπορεί να μην του φαίνεται αλλά συσσωρεύει αρκετή βρωμιά. Κάθε φορά που καθαρίζετε τις συσκευές της κουζίνας σας περάστε με ένα πανάκι και λίγο απορρυπαντικό και το παράθυρο που βρίσκεται πάνω από το νεροχύτη. Λερώσατε κάτι στο σπίτι με κόκκινο κρασί; - Οι λύσεις για να εξαφανίσετε τους λεκέδες!

Το εσωτερικό πάνω μέρος του φούρνου μικροκυμάτωνΠροσπαθήστε να καλύπτετε το φαγητό μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων όσο ζεσταίνεται για να μην λερώνεται ο φούρνος σας. Ωστόσο, θα πρέπει τακτικά να καθαρίζετε όλη την εσωτερική επιφάνεια του φούρνου γιατί πολλές φορές πετάγονται τρόφιμα στο «ταβάνι» του πράγμα που οι περισσότερες νοικοκυρές δεν εντοπίζουν εύκολα.

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε εσωτερικά τον φούρνο μικροκυμάτων σας.
Απορροφητήρας Ο απορροφητήρας συσσωρεύει πολύ βρωμιά και γι'αυτό θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά. Μιας και σίγουρα δεν θέλετε να αρχίσουν να πέφτουν βρωμιές και μικρόβια μέσα στα φαγητά σας, μάθετε να τον καθαρίζετε σε εβδομαδιαία βάση.

Tip Καθαρίστε τα φίλτρα του απορροφητήρα σας μέσα στο νεροχύτη με ζεστό νερό, λίγη σόδα και απορρυπαντικό πιάτων. Χρησιμοποιώντας ένα σφουγγαράκι τρίψτε μαλακά για να απομακρυνθούν όλα τα λίπη.

Ο απορροφητήρας της κουζίνας είναι ένα από τα σημεία που πρέπει να καθαρίζονται τακτικά.
Σκουπιδοφάγος Ο σκουπιδοφάγος δεν βρίσκεται ποτέ σε κοινή θέα οπότε ο μόνος τρόπος για να καταλάβετε ότι θέλει καθάρισμα είναι όταν αρχίζει να σας μυρίζει άσχημα. Καθαρίστε τον ρίχνοντας αρχικά 1/2 φλ. μαγειρική σόδα. Αμέσως μετά ρίξτε 1 φλ. ξίδι. Αφήστε το μείγμα για 1-2 λεπτά να δράσει και στη συνέχεια προσθέστε πάγο και κρύο νερό ενώ έχετε τον σκουπιδοφάγο σε λειτουργία.

Φτιάξτε το πιο Τέλειο Αρωματικό για τα Σκουπίδια σας

Φωτιστικά Μπορεί να μην έρχεστε σε άμεση επαφή μαζί τους όλη τη ώρα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν λερώνονται. Κατεβάζετε τα φωτιστικά σας για να τα καθαρίζετε τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο. Πλένετε τα αξεσουάρ που αφαιρούνται με σαπούνι και νερό και σκουπίζετε με ένα πανάκι με λίγο οινόπνευμα όλα τα υπόλοιπα που δεν αφαιρούνται.

Δύο φορές τον χρόνο καθαρίστε όλα τα φωτιστικά.
Καφετιέρα Το πιο σημαντικό σημείο στην καφετιέρα που πρέπει να καθαρίζετε είναι το εσωτερικό πάνω μέρος από όπου βγαίνει ο καφές. Αφού, λοιπόν, πλύνετε καλά όλα τα εξαρτήματα μην ξεχάσετε να καθαρίσετε και αυτό το σημείο. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα βρεγμένο πανάκι για να καθαρίζετε εκείνο το σημείο κάθε φορά που φτιάχνετε καφέ. Σωλήνες νεροχύτη Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία με τον σκουπιδοφάγο, ρίχνοντας μαγειρική σόδα και ξίδι. Στη συνέχεια ρίξτε μπόλικο ζεστό νερό και ο νεροχύτης σας θα καθαρίσει εσωτερικά και εξωτερικά μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι μαγικό! Δείτε πως μπορείτε να διώξετε τη σκόνη από το σπίτι σας !

Με μαγειρική σόδα και ξίδι ο νεροχύτης σας θα λάμψει σαν καινούριος.
Πίσω από το ψυγείο Ο χώρος πίσω από το ψυγείο συνήθως δεν αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητές μας όταν καθαρίζουμε την κουζίνα. Το γνωρίζετε, όμως, πως αν το πίσω μέρος και τα πηνία διατηρούνται καθαρά το ψυγείο λειτουργεί καλύτερα εξοικονομώντας περισσότερη ενέργεια; Απομακρύντε το ψυγείο από τη θέση του ώστε να σκουπίσετε από πίσω και με ένα πανάκι ξεσκονίστε καλά τα πηνία. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε δύναμη. Τρίψτε απαλά ώστε να φύγουν οι σκόνες και οι βρωμιές.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μυρίζει άσχημα το ψυγείο σας; Όχι πια!

Προσοχή: Ποια καλλυντικά χρειάζονται ψυγείο το καλοκαίρι!

Για περισσότερα θέματα για το σπίτι δείτε στο AthensMagazine.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share