Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Πώς θα διώξετε εύκολα και αποτελεσματικά τις μύγες από το σπίτι σας!

Δείτε τον τρόπο!

16 Ιουλίου 2019 21:15
Πώς θα διώξετε εύκολα και αποτελεσματικά τις μύγες από το σπίτι σας!

Διώξτε τις μύγες με σπιτικά υλικά. Απαλλαγείτε από αυτές χωρίς κόστος και χημικές, τοξικές ουσίες

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος με φυσικά, σπιτικά υλικά, να απαλλαγείτε από αυτές χωρίς κόστος και χημικές, τοξικές ουσίες. Δέιτε και τον τρόπο να μην πλησιάζουν στο φαγητό!

Τι θα χρειαστείτε:
Μια σακούλα από το μανάβη, χάρτινη
Ψαλίδι
Έναν διακορευτή
Σπάγγο
1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1/4 του φλιτζανιού μέλι ή σιρόπι καλαμποκιού
2 κουταλιές της σούπας νερό


1. Κόβετε τη σακούλα σε οριζόντιες λωρίδες και κάνετε τρυπούλες με το διακορευτή για να δέσετε τον σπάγγο και να τις κρεμάσετε.

2. Εφαρμόσετε την «κολλώδη ουσία». Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το μέλι (ή σιρόπι καλαμποκιού), και το νερό σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί.

Χύστε το μείγμα σε ένα ρηχό μπολ και στη συνέχεια βουτήξτε κάθε λωρίδα χαρτιού διαμέσου του κολλώδες μείγματος μέχρι να είναι καλά επικαλυμμένο και στις δύο πλευρές.

3. Κρεμάστε τις ταινίες flypaper κάπου για να στεγνώσουν. Σιγουρευτείτε να βάλετε μια πετσέτα ή κάτι άλλο απορροφητικό κάτω από τις ταινίες για να μην λερώσετε το χώρο με σταλαγματιές από το κολλώδες μείγμα.

4. Τώρα που οι ταινίες σας είναι έτοιμες, μπορείτε να τις κρεμάσετε όπου εσείς επιθυμείτε για να παγιδεύσετε τα ενοχλητικά έντομα.

Συμβουλή: Όταν οι ταινίες στεγνώσουν, μπορείτε να τις ανανεώσετε με λίγο ζαχαρόνερο και πιστέψτε μας θα γίνουν πιο αποτελεσματικές από πριν!

Απαλλαγείτε μια για πάντα από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο!

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.....και μαζί τους εκτός από ζέστη φέρνει και αυτά τα "συμπαθητικά" ζουζούνια: τα ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!

Μην ανησυχείς υπάρχει λύση να ξεφορτωθείς μια για πάντα από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο!

Τα καλά νέα με τα κουνούπια είναι ότι, αν εξοπλιστείτε καλά και εγκαίρως, είναι λίγο πιο εύκολο να τα αποφύγετε, συγκριτικά με τις μύγες. Και στην περίπτωση των κουνουπιών, είναι σημαντικό να καθαρίσετε πρώτα το σπίτι από τα «στέκια» τους. Τα κουνούπια έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα σκοτεινά και υγρά μέρη (στάσιμα νερά) και δη στη μούχλα. Μπορεί, λοιπόν, να κρύβονται κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας ή ακόμα και κάτω από πολύ παλιούς καναπέδες.

Ένα καλό φυσικό καθαριστικό που θα μπορούσε να απομακρύνει σε μεγάλο βαθμό τα κουνούπια από το σπίτι είναι το εξής:

¼ της κούπας ξύδι,

2 κούπες νερό

10-15 σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο, όπως: μέντα, σκόρδο ή ευκάλυπτο. Αφού ψεκάσετε και καθαρίσετε καλά το σπίτι με αυτό.

Να σας θυμίσουμε ότι η ζάχαρη μπορεί να σε βοηθήσει στο πόλεμο με τα κουνούπια!

Δοκιμάστε τα εξής φυσικά απωθητικά:

1. Γλάστρες με φυτά: Φυτά όπως ο φρέσκος δυόσμος, το δεντρολίβανο, ο κατιφές και το μελισσόχορτο μπορούν να απομακρύνουν σε έναν βαθμό τα κουνούπια από κοντά σας.

2. Κεράκια σιτρονέλλας: Όσα περισσότερα αντέχετε να έχετε αναμμένα γύρω από το σημείο που κάθεστε, τόσο το καλύτερο.

3. Αιθέριο έλαιο λεβάντας: Τα κουνούπια το μισούν. Μπορείτε, λοιπόν, να ποτίσετε με αυτό μερικές κορδέλες, τις οποίες θα κρεμάσετε γύρω από το σημείο που κάθεστε.

4. Δεντρολίβανο στη… σχάρα: Έχετε κάποια σχάρα ή bbq αναμμένο στο σημείο που κάθεστε; Δοκιμάστε να ρίξετε λίγο αποξηραμένο δεντρολίβανο, να καεί και να μυρίσει, αλλά και να νοστιμίσει το φαγητό σας! Τα κουνούπια δεν το αντέχουν καθόλου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share