Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Άφοβα: Πως δροσίζεται το σπίτι με το κλιματιστικό σας χωρίς να κάψετε καθόλου ρεύμα!

Δώστε βάση!

15 Ιουλίου 2019 20:32
Άφοβα: Πως δροσίζεται το σπίτι με το κλιματιστικό σας χωρίς να κάψετε καθόλου ρεύμα!

Μία πρωτότυπη ιδέα είχε ένας Γάλλος σχεδιαστής που κατάφερε να ενσωματώσει σε ένα τραπέζι μία κλιματιστική συσκευή η οποία δεν απαιτεί τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για να δοuλέψει!

Το τραπέζι ZEF μοιάζει σαν κάθε άλλο κοινό τραπέζι οξιάς με πόδια, αλλά κάνει οικονομία στο σπίτι του ιδιοκτήτη του κατά 60%.

«Θέλαμε να δούμε αν είναι πιθανό να ελέγξουμε την θερμοκρασία με την βοήθεια ενός επίπλου», αναφέρουν οι δημιουργοί. Πώς θα καθαρίσετε το κλιματιστικό σας ανέξοδα;

Κάτω από το τραπέζι οξιάς υπάρχουν σειρές από υλικό με σημείο τήξης 22 ° Κελσίου. Όταν η θερμοκρασία φτάνει τους 22 βαθμούς κελσίου τα μικροσφαιρίδια απελευθερώνουν την θερμότητα, με την βοήθεια του αλουμινίου που έχουν στην βάση τους και ρίχνουν την θερμοκρασία του δωματίου.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το τραπέζι έχει δυνατότητα να μειώσει την θερμότητα έως και 60% και να μειώσει την ανάγκες κλιματισμού κατά 30%.

Όταν η θερμοκρασία κυμαίνεται από το ζεστό στο κρύο σε σύντομο χρονικό διάστημα, το τραπέζι ZEF ειναι ιδιαίτερα χρήσιμο αφού αν ένα δωμάτιο ζεσταίνεται κατά μία ηλιόλουστη μέρα και στη συνέχει η θερμοκρασία πέφτει το τραπέζι διατηρεί την θερμοκρασία του δωματίου.

Κάντε το κλιματιστικό σας να καίει μόνο 7 λεπτά για ολόκληρη τη νύχτα!

Το κανάλι του Ady Papa έχει αρκετές συμβουλές και λύσεις για το σπίτι μα η πιο χρήσιμη για την περίοδο του καλοκαιριού και του χειμώνα, είναι αυτή που σχετίζεται με την σωστή λειτουργία του κλιματιστικού ώστε να μην δαπανούμε πολλά χρήματα και να έχουμε τα μέγιστα αποτελέσματα! Σε αυτή την χώρα «γεννήθηκε» το air condition!

Στην αρχή θα σας εξηγήσει κάποια πράγματα που μπορεί να μην σας είπε ακόμη και ο πωλητής του κλιματιστικού σας και κάποια δεδομένα που θα σας βοηθήσουν στο σωστό “σετάρισμα” του κλιματιστικού!

Σίγουρα η επιθυμητή θερμοκρασία δωματίου είναι κάτι που ο καθένας επιλέγει ξεχωριστά αλλά εδώ θα σας πούμε ποια είναι η ιδανική ώστε να κοιμηθείτε σαν πουλάκια και να ξυπνήσετε χωρίς να έχετε δαπανήσει μια περιουσία!

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share