Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το μυστικό για να καθαρίσεις τα επίμονα λίπη από τα πιάτα σου

Είναι απλό!

11 Ιουλίου 2019 15:54
Αυτό είναι το μυστικό για να καθαρίσεις τα επίμονα λίπη από τα πιάτα σου

Υπάρχει ένα κόλπο που θα κάνει τη ζωή σου στην κουζίνα εύκολη. Πόσες φορές έχεις μαραζώσει πάνω από τον νεροχύτη κοιτώντας τη στοίβα με τα άπλυτα πιάτα. Πάνε αυτά. Θεώρησέ τα ήδη παρελθόν. Ξέρουμε τον τρόπο και είναι τόσο απλός που θα πεις ''τι έκανα λάθος τόσο καιρό;''


Τα δύσκολα λίπη δε φεύγουν έτσι απλά και δε θέλουν τρίψιμο. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι τα τοποθετήσεις όλα στον νεροχύτη και να τα σκεπάσεις με νερό. Στη συνέχεια θα ρίξεις μέσα 2-3 φακελάκια τσαγιού και θα τα αφήσει όλο το βράδυ.

Το επόμενο πρωί θα τα τρίψεις ελαφρά με το σφουγγάρι και θα τα ξεπλύνεις με νερό. Το τσάι θα έχει κάνει τη δουλειά που θα ήσουν υποχρεωμένη να κάνεις εσύ.

Μυρίζουν άσχημα ποτήρια σας ενώ τα έχετε πλύνει; Δείτε πως θα απαλλαγείτε!

Κυριακή συνδυάζεται με πλουσιοπάροχο πρωινό. Τόσο που δε νιώθεις την ανάγκη να φας και μεσημεριανό και πηγαίνεις κατευθείαν στο βραδινό. Τις καθημερινές χρόνος δεν υπάρχει για αυτό κι ένα τοστ με μία κούπα καφέ είναι αρκετό. Τα Σαββατοκύριακα όμως; Δίνεις το κάτι παραπάνω, όπως αυτό κι αν μεταφράζεται. Κατά κύριο λόγο το brunch περιλαμβάνει αυγά σε οποιαδήποτε μορφή. Μαζί με τη γεύση έρχεται και η πολύ έντονη μυρωδιά που αφήνει στα ποτήρια και τα πιάτα. Τι θα κάνεις για να απαλλαγείς από την αυγίλα; Υπάρχουν λύσεις.
Ξύδι

Πλένεις τα ποτήρια όπως θα έκανες και πάντα με κρύο νερό. Μόλις λοιπόν τελειώσεις θα αφήσεις τα ποτήρια να μουλιάσουν στο ξύδι. Τα ξεπλένεις και είναι έτοιμα.

Λεμόνι

Το λεμόνι αφαιρεί τη μυρωδιά του αυγού από πιάτα και ποτήρια. Τα απορρυπαντικά με άρωμα λεμόνι είναι καλά αλλά το φυσικό θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα.

Μαγειρική σόδα

Σε ένα διάλυμα με νερό και μαγειρική σόδα μουλιάζεις για λίγη ώρα τα ποτήρια και τις κούπες σου και μετά τα πλένεις κανονικά με σαπούνι (πάντα κρύο) και νερό.

Μυρίζει άσχημα το πλυντήριο πιάτων; Δες πως θα εξοντώσεις την δυσοσμία!

Ο τρόπος να απαλλάξεις το πλυντήριο πιάτων από τη δυσάρεστη μυρωδιά.
12 μέρη στη κουζίνα που είναι πηγή μικροβίων και δεν το ξέραμε!
Η πιο σωστή αγορά που έκανες για την κουζίνα. Ναι, ακόμα καλύτερη και από τα «έξυπνα» τηγάνια που φτιάχνουν ομελέτα που αναποδογυρίζει με μαεστρία. Το πλυντήριο πιάτων είναι σωτήριο. Τα βάζεις όλα μέσα και πατάς ένα κουμπί. Ως δια μαγείας το βουνό πιάτων στο νεροχύτη εξαφανίστηκε, χωρίς να πάρει μαζί το κουράγιο και την υπομονή σου. Σε μισή ωρίτσα είναι έτοιμα. Επειδή η χρήση που του κάνεις είναι συνεχής και πολλές φορές καλείται να αντιμετωπίσει λίπη και επίμονους λεκέδες πρέπει να το φροντίζεις. Το κόλποείναι απλό.
Έχει υγρασία η ντουλάπα σας; Δείτε πως να την καταπολεμήσετε!
Προσέχουμε για να έχουμε για αυτό και μετά από κάθε πλύση καλό θα ήταν να καθαρίζεις το φίλτρο που συγκρατεί τυχόν τροφές που έχουν απομείνει στα πιάτα και τα κατσαρολικά που μπήκαν στο πλυντήριο. Σε δεύτερο χρόνο, αν δεις πως το πλυντήριο αναδίδει μία όχι και τόσο ωραία μυρωδιά πρέπει να δράσεις καταλλήλως.

Τοποθετήσε μέσα στο πλυντήριο ένα ποτήρι με λευκό ξύδι. Το ξύδι βοηθά να ξεπλυθεί η λιπαρή βρωμιά και απολυμαίνει. Σε μία άλλη κούπα βάλε μαγειρική σόδα και τοποθέτησέ τη στο πάνω ράφι.

Βάλε το πλυντήριο στο σύντομο πρόγραμμα με το ζεστό νερό και άφησε να κάνει την πλύση. Μόλις τελειώσει, μην το ανοίξεις αμέσως. Άσε τη σόδα και το ξύδι να δράσουν.

Άνοιξε την πόρτα και στέγνωσε το εσωτερικό με μία καθαρή πετσέτα ή ένα καθαρό σφουγγάρι. Μετά από κάθε πλύση άφηνε την πόρτα ανοιχτή ώστε να στεγνώνει σωστά.

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share