Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πλένεις τα πιάτα στο χέρι; Αυτό το κόλπο θα σου λύσει τα χέρια…

Πως θα κάνεις το πλύσιμο των πιάτων παιχνιδάκι…

5 Ιουλίου 2019 17:28
Πλένεις τα πιάτα στο χέρι; Αυτό το κόλπο θα σου λύσει τα χέρια…

Το πλύσιμο των πιάτων είναι απλό για όσους έχουν πλυντήριο. Τι γίνεται όμως αν μένεις σε μικρό σπίτι και δεν έχεις καν το χώρο για να αποκτήσεις αυτή τη συσκευή; Δείτε όμως και τα λάθη που κάνετε στο πλυντήριο πιάτων έως τώρα!

Με το μικρό μας τρικ ακόμα και το πλύσιμο στο χέρι γίνεται εύκολη υπόθεση:

Αν λοιπόν πλένεις τα πιάτα και τα ποτήρια στο χέρι και υπάρχει κάποιος επίμονος λεκές από λίπη, δεν χρειάζεται να τρίβεις ξανά και ξανά με υγρό σαπούνι.

Το μυστικό για να καθαρίσουν τέλεια τα σεβρίτσια σου είναι να βάλεις λίγο ξύδι στο σφουγγαράκι! Τα λίπη θα εξαφανιστούν σε χρόνο dt!

Το απίστευτο καλό που κάνει στην υγεία σου το πλύσιμο των πιάτων!

Βαριέσαι να πλύνεις τα πιάτα. Το θεωρείς χάσιμο χρόνου, αγγαρεία. Κι όμως, η νέα αναπάντεχη διάσταση που δίνει μια έρευνα του πανεπιστημίου της Φλόριντα στο καταναγκαστικό έργο του πλύσιμου των πιάτων, θα σε κάνει να δεις το νεροχύτη και τα λερωμένα, τ' άπλυτα τα παραπεταμένα με άλλο μάτι. Είναι θέμα ψυχολογίας.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ερευνητές το πλύσιμο των πιάτων έχει το ίδιο καλό αποτέλεσμα για τον εγκέφαλό μας με τον διαλογισμό. Ζντόινγκ.

Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Mindfulness και κατόπιν στην Wall Street Journal είχε δείγμα 50 ατόμων. Στους μισούς ζητήθηκε να συγκεντρωθούν στο πλύσιμο των πιάτων, δηλαδή στην θερμοκρασία του νερού, στην εικόνα του αφρού, στο σχέδιο των πιάτων, στη μυρωδιά του σαπουνιού. Οι άλλοι μισοί έπρεπε απλά να τελειώσουν τη δουλειά ανόρεχτα, αυτοματοποιημένα, με τον γνωστό τρόπο δηλαδή, που δεν αναζητά κάποιο νόημα ή χαρά στο τρίψε- τρίψε της πιατέλας και του πιρουνιού.

Ε, οι φοιτητές που έκαναν focus σημείωσαν μείωση του άγχους κατά 27% και 25% αύξηση της νοητικής λειτουργίας. Το πόρισμα της ερευνητικής ομάδας αναφέρει λοιπόν πως όταν το πλύσιμο των πιάτων γίνεται συνειδητά λειτουργεί ως αγχολυτικό, αυξάνει τη διάθεση, ακόμα και το ανοσοποιητικό μας ωφελείται.

"Η ενσυναίσθηση είναι ένα σημαντικό εργαλείο και οι καθημερινές επαναλαμβανόμενες δραστηριότητες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς αυτό το σκοπό ώστε να αυξήσουν την αίσθηση ευεξίας που αισθανόμαστε”, αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share