Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

Πως να διατηρήσεις τα λουλούδια στο βάζο περισσότερες μέρες!

Απίστευτο κόλπο!

2 Ιουλίου 2019 12:50
Πως να διατηρήσεις τα λουλούδια στο βάζο περισσότερες μέρες!

Υπάρχει τρόπος για να διατηρήσεις τα λουλούδια στο βάζο περισσότερες μέρες και εμείς στον παρουσιάζουμε! Ξέρουμε πως ανοίγει η ψυχή σου να τα κοιτάς κάθε πρωί όμως όσο περνούν οι μέρες χάνουν εκείνη την πρώτη τους φρεσκάδα. Φυσικό κι επόμενο και λογικό.

Τι μπορείς όμως να κάνεις για να επιμηκύνεις τη διάρκεια ζωής τους; Τα κόλπα είναι πολλά. Στο σημερινό κόλπο θα ασχοληθούμε με τη βότκα.

 λουλούδια στο βάζο
Τα βακτήρια που αναπτύσσονται μέσα στο βάζο είναι αυτά που φέρνουν το γρήγορο «θάνατο» του μπουκέτου. Θα χρειαστείς βότκα και λίγη ζάχαρη.

Θα φτιάξεις ένα μείγμα από λίγες σταγόνες βότκας και μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη. Θα το ρίξεις μέσα στο νερό και δε θα παραλείψεις να επαναλάβεις τη διαδικασία αρκετές φορές, ανανεώνοντας το νερό που φιλοξενεί τα λουλούδια σου.

Τα λουλούδια καταπολεμούν την κατάθλιψη και το στρες!

Τα λουλούδια καταπολεμούν την κατάθλιψη και το στρες!

Γνωρίζατε πόσο καλό κάνουν στην υγεία σας τα λουλούδια; Μην σας φαίνεται περίεργο αλλά κάνουν πάρα πολύ καλό σε όσους πάσχουν από κατάθλιψη και στρες! Μπορούν να "διώξουν" αυτά τα άσχημα για τον οργανισμό μας αισθήματα..

“Η συναισθηματική επίδραση των λουλουδιών” αποδεικνύεται, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Evolutionary Psychology, όταν επιστημονική ομάδα μελέτησε τη σχέση των λουλουδιών με το αίσθημα πλήρωσης και ικανοποίησης από τη ζωή.

Η εν λόγω μελέτη διήρκεσε 10 μήνες και εξέτασε τους συμμετέχοντες ως προς τις μεταβολές στη συμπεριφορά τις συναισθηματικές τους διακυμάνσεις.

Λουλούδια κατάθλιψη υγεία

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα λουλούδια είναι ένας φυσικός συντονιστής των διαθέσεων.

Τα λουλούδια έχουν άμεση επίδραση στην ευτυχία. Όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την πραγματική τους χαρά λαμβάνοντας λουλούδια, επιδεικνύοντας εξαιρετική χαρά και ευγνωμοσύνη. Η αντίδραση ήταν καθολική σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Τα λουλούδια έχουν μακροπρόθεσμη επιρροή στις διαθέσεις. Συγκεκριμένα, συμμετέχοντες ανέφεραν να αισθάνονται λιγότερη κατάθλιψη, ανησυχία και ταραχή αφού έλαβαν λουλούδια, και επέδειξαν μεγαλύτερη αίσθηση απόλαυσης για την ζωή τους.

Τα λουλούδια κάνουν τις σχέσεις στενότερες. Η παρουσία λουλουδιών οδήγησε στο δέσιμο και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ μελών της οικογένειας και μεταξύ φίλων.

“Η κοινή λογική λέει πως τα λουλούδια μας χαροποιούν” λέει η Dr. Haviland-Jones, “τώρα η επιστήμη αποδεικνύει πως όχι μόνο μας κάνουν πιο χαρούμενους, αλλά έχουν καθολική δυνατή και θετική επίδραση στην συναισθηματική μας ευεξία.”

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share