Πέμπτη, 02 Απριλίου 2020

Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες!

Κράτα τις κατσαρίδες μακριά από το σπίτι!

29 Ιουνίου 2019
Φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από τις κατσαρίδες!

Υπάρχουν φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείς από την παρουσία τους εύκολα και γρήγορα. Με υλικά που ήδη έχεις, δρόμο παίρνουν, δρόμο αφήνουν.

Δαφνόφυλλα

Απεχθάνονται τα δαφνόφυλλα. Άρα; Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Καλό θα ήταν να αφήσεις φύλλα δάφνης κοντά στα μέρη που συχνάζουν. Στα ντουλάπια της κουζίνας, του μπάνιου και στις μπαλκονόπορτες. Εναλλακτικά μπορείς να σφουγγαρίσεις το σπίτι με νερό στο οποίο θα έχεις προηγουμένως ρίξει μερικά δαφνόφυλλα.

undefined

Πιπέρι

Κάνε ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν σε σκόνη και μία σκελίδα σκόρδο μέσα σε ένα λίτρο νερού. Ρίξε το μείγμα στον νεροχύτη και η μυρωδιά θα κάνει τη δουλειά της.

undefined

Αμμωνία

Η μυρωδιά της αμμωνίας τις απωθεί μακριά από τον χώρο σου. Διάλυσε 2 φλιτζάνια αμμωνία σε ένα κουβά νερό και άδειασέ τον στο νεροχύτη. Δε θα ξαναδείς κατσαρίδα στο μπάνιο σου.

undefined

Πως να φτιάξετε τον δικό σας κήπο στο μπαλκόνι σας!

Πως να φτιάξετε τον δικό σας κήπο στο μπαλκόνι σας!

Αν δεν έχετε αυλή και σας αρέσουν τα λουλούδια ή ακόμη αν θέλετε να φυτέψετε τα δικά σας λαχανικάστο σπίτι σας ,μπορείτε πολύ εύκολα να εκμεταλλευτείτε τη βεράντα ή το μπαλκόνι σας.

Μια καινούργια μόδα που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια και είναι πολύ πρακτική, ένας μικρός χώρος που μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά τοποθετώντας τα δικά σας λουλούδια και δέντρα.

Δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία ,το μόνο που έχετε να κάνετε είναι αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να καταφέρετε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε έναν μικρο κήπο.

Πως να φτιάξετε τον δικό σας κήπο στο μπαλκόνι σας!

1. Πρώτα απ’όλα θα πρέπει να ελέγξετε τις συνθήκες που επικρατούν στο μπαλκόνι ή τη βεράντα σας. Αν υπάρχουν έντονοι άνεμοι καλό θα είναι να κλείσετε λίγο τον χώρο ώστε ο αέρας να μην επηρεάζει αρνητικά τα φυτά σας…

2. Διαλέξτε εργαλεία και υλικά. Δεν θα σας χρειαστούν μεγάλα εργαλεία για αυτή τη διαδικασία. Προσέξτε τα φυτοδοχεία σας να έχουν τρύπες ώστε να αποβάλλεται το περιττό νερό, πιο πρακτικό βέβαια θα ήταν η τοποθέτηση πλαστικών φύλων που να οδηγούν στις υδρορροές. Το χώμα που θα επιλέξετε κατά προτίμηση να είναι κοπριά.


3. Η τοποθέτηση φυτών είναι σημαντική. Τα φυτά πρέπρει να τοποθετηθούν στις σωστές θέσεις. Το κάθε φυτό έχει και τις δικές του ανάγκες, άλλα χρειάζονται περισσότερο ήλιο και άλλα λιγότερο,θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε κάθε πότε πρέπει να τα ποτίζετε. Για αυτό θα ήταν καλό να ενημερωθείτε κατάλληλα για τα φυτά που θέλετε να φυτέψετε στον κήπο σας.


4.Τέλος, η διαδικασία για την τοποθέτηση είναι απλή. Ξεκινάτε να σπέρνετε και να ρίχνετε τα σποράκια, σκεπάζετε με χώμα πολύ απαλά και περιμένετε περίπου 15 μέρες. Μερικά οπωροκηπευτικά που μπορείτε να φυτέψετε είναι άνιθος,μαϊντανό, σέλινο, φασολάκια, ντομάτες, αγγούρια, κολοκυθιές, μαρούλια και πιπεριές. Προσοχή το κάθε φυτό θέλει την δίκη του εποχή για να το φυτέψετε...

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share