Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Με αυτόν τρόπο θα καθαρίσεις το κλιματιστικό σου!

Ο πιο εύκολος και απλός τρόπος!

25 Ιουνίου 2019 21:03
Με αυτόν τρόπο θα καθαρίσεις το κλιματιστικό σου!

Μπορεί να έχουμε Μαϊο και ο καιρός να μην είναι και τόσο ζεστός! Ωστόσο το καλοκαίρι κάποτε θα έρθει (....ελπίζουμε!)

Και όταν έρθει το καλοκαίρι με την τόση ζέστη, όλοι λίγο πολύ χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό. Βέβαια πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τον τρόπο καθαρισμού του κλιματιστικού. Ο σωστός τρόπος καθαρισμού του κλιματιστικού κάνει το κλιματιστικό μας να λειτουργεί καλύτερα αλλά είναι καλό και για την υγεία μας!

Τα ακάθαρτα κλιματιστικά έχουν κατηγορηθεί για παθήσεις από αλλεργίες, μέχρι και επιδημίες. Δείτε πώς θα καθαρίσετε το δικό σας από τις σκόνες, τα βακτήρια και τις βρομιές που έχει μαζέψει, χωρίς να ξοδέψετε χρόνο ή χρήματα.

Φίλτρα: Για να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας θα χρειαστείτε 1/2 φλ. ξίδι και 1/2 φλ. ζεστό νερό.

Ξεκινήστε ρίχνοντας το μείγμα μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη.

το μεταξύ βγάλτε από το κλιματιστικό σας τα φίλτρα.

Βρείτε τις δύο εγκοπές που βρίσκονται δεξιά και αριστερά των φίλτρων και αφαιρέστε τα.

Αφού τα τινάξετε για να φύγουν οι πολλές σκόνες, βουτήξτε τα στη λεκάνη και αφήστε τα να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά. Έπειτα ξεπλύντε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Εσωτερικό: Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του κλιματιστικού (αυτό που βλέπετε, δηλαδή, όταν αφαιρέσετε τα φίλτρα) θα χρειαστείτε μια τρόμπα την οποία θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ και κοστίζει περίπου 25 ευρώ, ένα καλό καθαριστικό κι ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους.

Ξεκινήστε γεμίζοντας την τρόμπα με νερό στο οποίο έχετε διαλύσει και λίγο καθαριστικό. Ψεκάστε το εσωτερικό του κλιματιστικού κι έπειτα καθαρίστε το με το πινέλο. Αδειάστε την τρόμπα και γεμίστε την και πάλι μόνο με νερό.

Καθαρίστε το εσωτερικό από το καθαριστικό.

Εξωτερική μονάδα: Για να καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού το μόνο που χρειάζεστε είναι νερό.

Μπορείτε να το πλύνετε και με το λάστιχο που έχετε στη βεράντα σας.

Τι πρέπει να κάνετε για να μη βουλώσει ποτέ ο νεροχύτης σας!

Μία φορά το μήνα (τουλάχιστον) παλεύεις να ξεβουλώσεις τον νεροχύτη με κάθε τρόπο. Δεν είναι λύση αυτό. Πρέπει να δοκιμάσεις τη συνταγή που θα σου προτείνουμε και θα δεις άμεσα αποτελέσματα.
Τι θα χρειαστείς

1/2 φλ. μαγειρική σόδα

1/4 φλ. αλάτι

1 φλ. ζεστό ξίδι

Θα ανακατέψεις πρώτα το αλάτι με την μαγειρική σόδα.

Μετά σε μία λεκάνη θα τα αναμείξεις με το ξύδι. Πρέπει να είναι βαθύ το σκεύος που θα τα τοποθετήσεις γιατί αμέσως θα η σόδα θα φουσκώσει.

Μετά θα ρίξεις το μείγμα μέσα στον νεροχύτη και θα περιμένεις 15 λεπτά για να δράσει.

Αν το πρόβλημα είναι μεγάλο καλό θα ήταν να επαναλάβεις τη διαδικασία δύο φορές την εβδομάδα.

Μετά τα 15 λεπτά άνοιξε τη βρύση στο ζεστό κι άφησέ την να τρέξει για 2 λεπτά

Αυτά είναι τα λάθη που κάνουμε και δεν μπορούμε να ξεφορτωθούμε τη σκόνη από το σπίτι!

Λένε πως τίποτα στη ζωή δεν είνα σίγουρο, αλλά μάλλον δεν έχουν σκεφτεί απλά πράγματα. Τη σκόνη για παράδειγμα. Αν περάσουν κάποιες ημέρες, χωρίς να πιάσεις ξεσκονόπανο ή σκούπα, το σπίτι θα βρομίσει με πρώτο και εμφανέστερο σημάδι τη σκόνη. Τι γίνεται όμως αν, ενώ όντως καθαρίζεις, πάλι η σκόνη σε κοιτάει από την επιφάνεια του τραπεζιού;

Δεν φταις εσύ εξ' ολοκλήρου, αλλά ο τρόπος που μπορεί να το κάνεις. Εκεί είναι που γίνονται και 2 συγκεκριμένα λάθη στα οποία οφείλεται η γρήγορη επανεμφάνιση της σκόνης.

1. Ξεσκονίζεις από κάτω προς τα πάνω
Λάθος. Η σωστή σειρά είναι από πάνω προς τα κάτω. Δηλαδή από τα πιο ψηλά ράφια και επίπεδα στα πιο χαμηλά. Παράδειγμα: Σε μια βιβλιοθήκη πρώτα θα αρχίσεις από το πιο ψηλό ράφι. Μια σκάλα θα τη σκουπίσεις από το πιο ψηλό προς το πιο χαμηλό σκαλοπάτι.

Αν καθαρίζεις όλο το σπίτι συνολικά, πρώτα θα ξεκινήσεις από τα ράφια στους τοίχους (ή τον ανεμιστήρα ή το φωτιστικό αν είσαι αποφασισμένη να κάνεις γενική καθαριότητα) και σταδιακά θα φτάσεις στα χαμηλότερα επίπεδα όπως τα τραπέζια και τέλος το πάτωμα το οποίο θα σκουπίσεις και θα σφουγγαρίσεις.

2. Ξεσκονίζεις με αντικείμενα που δεν «εγκλωβίζουν» τη σκόνη
Αντικείμενα όπως το φτερό ξεσκονίσματος, ακόμα και μερικά πανιά χειρός μπορεί να κάνουν τη διαδικασία πιο γρήγορη, σίγουρα όμως δεν έχουν αποτέλεσμα. Γιατί; Επειδή, στην πραγματικότητα, διανέμουν τη σκόνη στον αέρα και, αργά ή γρήγορα, αυτή ξανακάθεται στις επιφάνειες. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα πανί με μικροΐνες ή ένα ελαφρώς βρεγμένα

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share