Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Φεύγετε για διακοπές; Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα κέρμα στην κατάψυξη…

Υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός…

22 Ιουνίου 2019 15:02
Φεύγετε για διακοπές; Μην ξεχάσετε να βάλετε ένα κέρμα στην κατάψυξη…

Αν ετοιμάζεστε να φύγετε για διακοπές, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσετε καλά αυτό το κείμενο και πάση θυσία να βάλετε ένα κέρμα στην κατάψυξή σας. Υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός…

Με δεδομένο τον καύσωνα και τις μικρές ή μεγάλες διακοπές ρεύματος, κρίνεται απαραίτητο να μπορείτε να διαπιστώσετε από μόνοι σας, αν όλα πήγαν καλά κατά τη διάρκεια της απουσίας σας, ώστε να μην υπάρξει αλλοίωση στην ποιότητα των φαγώσιμων που ενδεχομένως να έχετε αφήσει στην κατάψυξή σας.

Για τον λόγο αυτό, το παραδοσιακό κόλπο με το κέρμα, σας βγάζει από τη δύσκολη θέση.

Βάλτε λοιπόν σε ένα τάπερ ή ένα πλαστικό ποτήρι νερό και αφήστε το να παγώσει.

Μετά τοποθετήστε πάνω στην παγωμένη επιφάνεια το κέρμα.

Όταν με το καλό επιστρέψετε από τις διακοπές, ανοίξτε την κατάψυξη και αν το κέρμα είναι στη θέση που το αφήσατε, τότε μπορείτε να καταναλώσετε άφοβα τα φαγώσιμα. Αν όχι, τότε το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα πετάξετε, διότι προφανέστατα υπήρξε διακοπή ρεύματος και απώλειας ψύξης.

Πανικός με το 2 Ευρώ: Ποιο κέρμα κοστίζει 80.000€ και τι απεικονίζει;

Φρενίτιδα για τα «μαγικά» ελληνικά νομίσματα των 2 ευρώ, του 2002, με τις δημοπρασίες στο Ebay να εκτοξεύουν την αξία τους πάνω από τα 80.000 ευρώ!

Ύστερα από τη Γερμανία και την Αυστρία, στο «παιχνίδι» μπήκαν τις τελευταίες ημέρες δυναμικά και πωλητές από την Ελλάδα, που διαρκώς καταχωρίζουν δημοπρασίες, με την ελπίδα να… μοσχοπουλήσουν τα κέρματά τους.

Η πιο τρανή περίπτωση είναι η δημοπρασία που ξεκίνησε προ ημερών ένας Ελληνας, από την Αθήνα, ο οποίος ζητά το ποσό των 62.400 ευρώ για τα σπάνια -όπως θεωρούνται- νομίσματα του 2002.

Τα χαρακτηριστικά των «χρυσών» κερμάτων του 2002

Οι πωλητές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη σειρά νομισμάτων του 2002 δεν έχει κεντραρισμένο το «2» («πατάει» στα άκρα ο αριθμός) καθώς και ότι ένα από τα αστέρια του ευρώ περιέχει το γράμμα «S».

Σε αυτά τα νομίσματα απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, μεταμορφωμένο σε ταύρο.

Οι κάτοχοι αυτών των νομισμάτων ισχυρίζονται ότι υπάρχουν λάθη και στα σχέδια καθώς σε κάποια λείπει ένα μάτι από τη φιγούρα, τα γράμματα δείχνουν διπλοτυπωμένα ενώ οι αριθμοί είναι ελαφρώς πιο έντονα διαγραμμένοι.

Πως ξεκίνησε η… φρενίτιδα

Ολα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Berliner Kurier στο οποίο αναφερόταν η περίπτωση μιας δημοπρασίας στο Ebay, στην οποία ο πωλητής ζητούσε το «τρελό» ποσό των 80.000 ευρώ για ένα νόμισμα των 2 ευρώ.

Η ίδια εφημερίδα σημείωνε στο ρεπορτάζ της ότι για το συγκεκριμένο νόμισμα βρέθηκε αγοραστής που προσέφερε 54.000 ευρώ!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Έπεσε χλωρίνη στα ρούχα σας; - Έτσι θα τα σώσετε!

Αυτές οι ηλεκτρικές συσκευές "καίνε" το περισσότερο ρεύμα!

Διαβάστε περισσότερα θέματα για το σπίτι στο Athensmagzine.gr

 
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share