Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

9+1 πράγματα που πρέπει να φύγουν από το σπίτι αν είσαι κοντά στα 30!

...και άργησες!

22 Ιουνίου 2019 13:22
9+1  πράγματα που πρέπει να φύγουν από το σπίτι αν είσαι κοντά στα 30!

Μεγάλωσατε, τριανταρίσατε, και αυτό σημαίνει πως το σπίτι σας δεν μπορεί πλέον να μοιάζει με φοιτητικό σπίτι. Ας ξεκινήσουμε το ξεφόρτωμα λοιπόν!

Πόστερ και λοιπές αφίσες τραγουδιστών/ταινιών κλπ. Αν δεν τις έχετε κορνιζάρει, ήρθε η ώρα. Προσπαθήστε να κρατήσετε στον χώρο σας πόστερ σε καλής κατάσταση και με πιο κλασικά θέματα. Μην κρατάτε ακόμη αυτές που είχατε αγοράσει πριν 10 χρόνια.


Ξεχαρβαλωμένα φωτιστικά που είχατε και στο εφηβικό σας δωμάτιο ήρθε η ώρα να φύγουν διά παντός. Αν δεν έχετε χρήματα για να αγοράσετε ένα καλό καινούργιο, μην ξεχνάτε τα πολύ φτηνά μαγαζιά όπως γνωστή σουηδική αλυσίδα επίπλων "φτιάχτο μόνος σου", όπου μπορείτε να βρείτε φωτιστικό με μόλις 5 ευρώ.

Ό,τι σας έφερε η μητέρα σας και ακόμη είναι στην ίδια θέση.

Για τις γυναίκες: όλα τα αρκουδάκια και τις κάρτες γενεθλίων/Χριστουγέννων/γιορτών και Αγ. Βαλεντίνου. Βάλτε τις σε ένα κουτί.

Πίνακες κλασικούς που είχατε πάρει από το πατρικό για να καλύψετε τους τοίχους. Είναι ξεπερασμένα και βαραίνουν το σπίτι σας. Καλύτερα αγοράστε ένα διακοσμητικό τοίχου ή βάλτε το κορνιζαρισμένο σας πόστερ.

Πράγματα που ξέμειναν στα χρόνια: παλιά πράγματα, σακούλες, δώρα που μισοανοίξατε, κουτιά στα οποία κάποτε είχατε παπούτσια, φωτάκια που κρέμονται από τη βιβλιοθήκη. Το σπίτι σας πρέπει να αδειάσει. Ήρθε η ώρα!

Περιοδικά που διαβάσατε και δεν ανοίχτηκαν εδώ και 5 χρόνια.

Συσκευές που πλέον δεν λειτουργούν, αλλά ελπίζετε πως κάποιος κάποτε θα τις φτιάξει.

Τάπερ, περιττά σετ ποτηριών και πιάτων που έσπασαν και σας έμειναν μόνο 2, ενώ έχετε άλλα 30. Κρατήστε τα καλύτερα και τα άλλα βάλτε τα στην αποθήκη.

Ενθύμια που τα έχετε στα ράφια της βιβλιοθήκης. Μαζέψτε τα σε ένα κουτί για να μη σκονίζονται και αδειάστε τα ράφια για νέα πράγματα.

Κι όμως εσύ το ήξερες; - 7 πράγματα που πρέπει να καθαρίζετε μόνο 1 φορά τον χρόνο!

Τέλειο; Κι όμως, ο θεός της καθαριότητας μας λυπήθηκε και μας έστειλε 7 πράγματα τα οποία μπορούμε να καθαρίζουμε μόνο 1 φορά το χρόνο στο σπίτι. Ποιο είναι το σωστό... καθάρισμα;

Καθάρισμα της έξω μεριάς των παραθύρων

Δεν υπάρχει λόγος να καθαρίζετε την έξω μεριά των παραθύρων συνέχεια. Μια φορά το χρόνο είναι αρκετή. Μιλάμε κυρίως για εκείνα τα παράθυρα που δύσκολα μπορείτε να φτάσετε την έξω μεριά τους.

Πλύσιμο κουρτίνων

Kατά τη διάρκεια της χρονιάς οι κουρτίνες σας μαζεύουν σκόνη. Βγάλτε τις μια φορά το χρόνο, λοιπόν, και πλύντε τις στο πλυντήριο ή δώστε τις σε κάποιο καθαριστήριο.

Βγάλτε τις κουρτίνες σας μια φορά τον χρόνο.

Καθάρισμα τζακιού

Με το που θα τελειώσει ο βαρύς χειμώνας καθαρίστε το τζάκι σας με μια ηλεκτρική σκούπα και έπειτα περάστε το με μια ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα. Σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό της καμινάδας θα χρειαστείτε βοήθεια από κάποιον ειδικό.

Βαθύ καθάρισμα του καναπέ και των πολυθρόνων σας

Κάντε το μια φορά το χρόνο μόνοι σας ή με τη βοήθεια ειδικού.

Καθάρισμα αποθήκης

Πόσα χρόνια έχετε να καθαρίσετε και να ξεκαθαρίσετε την αποθήκη σας; Επειδή σίγουρα κάθε χρόνο μαζεύονται σε αυτήν πράγματα άχρηστα που κατά πάσα πιθανότητα δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ, καλό είναι μια φορά το χρόνο να της κάνετε ένα καλό καθάρισμα.

Φροντίστε τα χαλιά σας ώστε να μην χρειάζονται πολύ συχνά πλύσιμο

Καθάρισμα επίπλων εξωτερικού χώρου

Λίγο πριν μπει το καλοκαίρι καλό είναι να κάνετε ένα καλό καθάρισμα στα έπιπλα της βεράντας. Για να το κάνετε αυτό διαλύστε απορρυπαντικό πιάτων σε ένα μπολ με ζεστό νερό και καθαρίστε με αυτο το μείγμα τραπέζια και καρέκλες.

Βαθύ καθάρισμα του χαλιού σας

Επειδή ένα σπίτι συνήθως έχει πάνω από ένα χαλιά καλό είναι μια φορά το χρόνο με το που τελειώνουν τα κρύα να φωνάζετε κάποιον ειδικό για να τα καθαρίσει. Μάλιστα μπορείτε να τα δώσετε και για φύλαξη μέχρι τον επόμενο χειμώνα.

Πηγή : spirossoulis

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share