Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούνται τα τυριά στο ψυγείο;

Για να μην φοβάστε να το καταναλώσετε!

18 Ιουνίου 2019 20:18
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούνται τα τυριά στο ψυγείο;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούνται τα τυριά στο ψυγείο και να μην φοβάστε να τα καταναλώσετε; Τι πρέπει να κάνετε έτσι ώστε να τα διατηρείτε περισσότερο;

Αν το τυρί είναι συσκευασμένο, μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, καλό είναι να τοποθετηθεί σε πλαστικό δοχείο κατάλληλο για τρόφιμα, ώστε να διατηρήσει την υγρασία του.

Η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να είναι ρυθμισμένη στους 2- 4οC.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τη φέτα είναι σε τάπερ με άλμη.

Η γραβιέρα, για να διατηρηθεί φρέσκια, πρέπει να φυλαχθεί μέσα σε καλά κλεισμένο γυάλινο ή πλαστικό δοχείο, μαζί με ένα «κυβάκι» ζάχαρης, που θα «τραβάει» την υγρασία.

Προσοχή όμως! Μην φυλάσσετε στο ίδιο δοχείο διαφορετικούς τύπους τυριών, γιατί το ένα μεταδίδει στο άλλο τη δική του μυρωδιά, με αποτέλεσμα η γεύση και το άρωμα του κάθε τυριού να αλλοιώνεται.

Μην τοποθετείτε τα τυριά στην κατάψυξη, γιατί χαλάει η υφή τους. Μόνο μερικά σκληρά τυριά, όπως το κεφαλοτύρι ή το τσένταρ, όταν είναι τριμμένα, μπορούν κατ’ εξαίρεση να αποθηκευτούν και στην κατάψυξη – τυλιγμένα σφιχτά μέσα σε μια πλαστική σακούλα φαγητού – χωρίς να χάσουν τη γεύση τους.

Τι κάνω με το τυρί που έχει μουχλιάσει;

Αφού το τυρί ανοιχθεί από την αρχική του συσκευασία και παραμείνει για κάποιες ημέρες στο ψυγείο, είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθούν σημάδια μούχλας στην εξωτερική επιφάνειά του.
Τα τυριά που έχουν μυρίσει ή μουχλιάσει μέχρι μέσα δεν τρώγονται, σύμφωνα με το cretalive. Αν όμως η αλλοίωση είναι επιφανειακή, μπορείτε να αφαιρέσετε με το μαχαίρι τη μούχλα κόβοντας το τυρί σε βάθος 2 εκατοστών από την επιφάνεια και να καταναλώσετε το ανεπηρέαστο τμήμα του, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Αυτό που θα πρέπει να σας θορυβήσει περισσότερο είναι ο σχηματισμός αέρα στο εσωτερικό της συσκευασίας ή του δοχείου στο οποίο φυλάσσεται το τυρί. Σημαίνει ότι έχουν παραχθεί αέρια από μικροοργανισμούς.

Tips
* Τοποθετήστε τα τυριά στα πάνω ράφια του ψυγείου.
* Μην καθαρίζετε τα τυριά που έχουν εξωτερικό περίβλημα, αν δεν πρόκειται να καταναλωθούν άμεσα.
* Όταν αγοράζετε συσκευασμένα τυριά που διατηρούνται σε κενό αέρα, προσέξτε η συσκευασία τους να μην έχει τρύπες ή σκασίματα.
* Αν παίρνετε τυρί από τον πάγκο, αφαιρέστε το χαρτί, και διατηρήστε το σε γυάλινο δοχείο.

Μυρίζει άσχημα το ψυγείο σας; Όχι πια!

Σας έχει τύχει να μυρίζει το ψυγείο σας και να μην ξέρετε τι να κάνετε; Ή να έχετε δοκιμάσει τα πάντα και να μην έχετε αποτέλεσμα; Μην απελπίζεστε πια σας βρήκαμε ποια είναι τα μυστικά για να μην έχετε πια άσχημες μυρωδιές στο ψυγείο σας!

Υπάρχουν μυστικά και κόλπα φυσικά και χωρίς χημικά που μπορείς να κάνεις για να έχεις ένα καθαρό ψυγείο. Πώς θα εξαφανίσεις σε χρόνο... μηδέν τις δυσάρεστες μυρωδιές από το ψυγείο;

Πρώτα πρώτα, άδειασε το ψυγείο, καθάρισέ το και πέταξε παλιά φαγητά, τάπερ, τελειωμένα προϊόντα. Έπειτα, καθάρισε με νερό και σαπούνι, μαγειρική σόδα αραιωμένη σε νερό και στο τέλος, βάλε κι εάν μπολ με σκέτη σόδα στο ψυγείο για να φύγουν και οι τελευταίες μυρωδιές. Μαγειρική σόδα: Ένα πολύτιμο... εργαλείο με 4 άγνωστες χρήσεις για το σπίτι!

Γνωρίζατε κάτι πολύ σημαντικό για το ψυγείο σας; Αυτή είναι η κατάλληλη θερμοκρασία για το ψυγείο το καλοκαίρι!

Τώρα, πάμε στα υπόλοιπα κόλπα πέραν της σόδας για να παραμείνει το ψυγείο καθαρό και να μοσχοβολάει.

Μια άλλη λύση είναι ο φρεσκοκομμένος καφές:

Βάλε ένα πιάτο με φρεσκοκομμένο καφέ στο ψυγείο για 24 ώρες τουλάχιστον. Αν δεν σου αρέσει ο καφές, η εναλλακτική είναι η βρόμη ή ο ενεργός άνθρακας (κάρβουνο) σε άδειο ψυγείο για 12 ώρες.

Βανίλια:

Μια άλλη λύση να αφήσεις ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι να ποτίσει με έλαιο βανίλιας και να το τοποθετήσεις μέσα σε ένα ύφασμα για 12 ώρες μέσα στο ψυγείο.

Ξύδι:

Όπως και η σόδα, έτσι και το ξίδι είναι εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό. Βάλε σε δοχείο με σπρέι μισή ποσότητα λευκού ξιδιού και μισή χλιαρού νερού και ψέκασε τα ντουλάπια ή τα ράφια. Το ξίδι εξουδετερώνει τις μυρωδιές εξαιρετικά.

Ξύδι: 13 απίστευτες χρήσεις του, που θα εύχεστε να ξέρατε νωρίτερα!

Λεμόνι:

Βάζε μισό κομμένο λεμόνι στο ψυγείο κάθε 3-4 ώρες για να απορροφήσει εύκολα τις μυρωδιές και να αποκτήσει ωραίο άρωμα. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το πορτοκάλι ή με φλούδα πορτοκαλιού. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με ένα λεμόνι και λίγο αλάτι!

Διαβάστε ακόμα ένα τρόπο που θα σας κάνει να γλιτώσετε περισσότερες άσχημες μυρωδιές από το ψυγείο σας..

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share