Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Φοβερά κόλπα για να απαλλαγείς από τις μύγες!

Μύγες ''αντίο'' με 4 φυσικούς τρόπους!

18 Ιουνίου 2019 14:39
Φοβερά κόλπα για να απαλλαγείς από τις μύγες!

Ο καιρός ζεσταίνει, τα παράθυρα ανοίγουν "τέντα" και οι μύγες μπουκάρουν στο σπίτι σου, κάθονται πάνω στα έπιπλα, στα τρόφιμα, στ' αυτιά σου, όπου βρουν. Πολύ ενοχλητικοί επισκέπτες, το πόσο θες να φύγουν μακριά δεν λέγεται. Κατά καιρούς έχεις δοκιμάσει διάφορα "κολπάκια" που σου έχουν συστήσει, αλλά η μύγα δεν χαμπαριάζει κι εσύ συνεχίζεις να κυκλοφορείς με τη μυγοσκοτώστρα στο χέρι. Μετά αρχίζεις τα ψεκάσματα, αλλά πόσο χημικό ν' αντέξεις η γυναίκα; Σου έχουμε τρόπους φυσικούς και κυρίως αποτελεσματικούς για να σταματήσεις να κάνεις καρατέγκα στον αέρα.


> Ξεφλούδισε δύο λεμόνια και δύο πορτοκάλια, βάλε τις φλούδες τους σε ένα μπολ, προσθέστε μερικά κλωναράκια γαρύφαλλου, ανακάτεψε και άσε το μπολ δίπλα στις μπαλκονόπορτα, από την έξω μεριά. Δεν θα μπουν.

> Γέμισε ένα μπολ με ζεστό νερό και ρίξε μέσα ένα βαμβάκι ποτισμένο με αιθέρια έλαια λεβάντας, κέδρου ή ευκαλύπτου. Οι μύγες θεωρούν ενοχλητικές αυτές τις μυρωδιές.

> Κρέμασε στο παράθυρο ένα τούλινο πουγκί με αποξηραμένα φύλλα ευκαλύπτου, δάφνης και γαρύφαλλο. Οι μύγες εκνευρίζονται από τη μυρωδιά που δημιουργεί ο συγκεκριμένος συνδυασμός, τα μαζεύουν και φεύγουν.

> Άλλη μια μυρωδιά που δεν μπορούν είναι αυτή της μέντας. Βάλε γλαστρούλες κοντά στα παράθυρα και κάθε φορά που περνάς, κούνα λίγο το φύλλωμα να βγει άρωμα. Αν θες κάτι πιο εύκολο, αγόρασε ένα σπρέυ μέντας και ψέκαζε τακτικά εντός κι εκτός σπιτιού.

Απαλλαγείτε μια για πάντα από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο!

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών.....και μαζί τους εκτός από ζέστη φέρνει και αυτά τα "συμπαθητικά" ζουζούνια: τα ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!

Μην ανησυχείς υπάρχει λύση να ξεφορτωθείς μια για πάντα από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο!

Τα καλά νέα με τα κουνούπια είναι ότι, αν εξοπλιστείτε καλά και εγκαίρως, είναι λίγο πιο εύκολο να τα αποφύγετε, συγκριτικά με τις μύγες. Και στην περίπτωση των κουνουπιών, είναι σημαντικό να καθαρίσετε πρώτα το σπίτι από τα «στέκια» τους. Τα κουνούπια έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στα σκοτεινά και υγρά μέρη (στάσιμα νερά) και δη στη μούχλα. Μπορεί, λοιπόν, να κρύβονται κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας ή ακόμα και κάτω από πολύ παλιούς καναπέδες.

Ένα καλό φυσικό καθαριστικό που θα μπορούσε να απομακρύνει σε μεγάλο βαθμό τα κουνούπια από το σπίτι είναι το εξής:

¼ της κούπας ξύδι,

2 κούπες νερό

10-15 σταγόνες από κάποιο αιθέριο έλαιο, όπως: μέντα, σκόρδο ή ευκάλυπτο. Αφού ψεκάσετε και καθαρίσετε καλά το σπίτι με αυτό.

Να σας θυμίσουμε ότι η ζάχαρη μπορεί να σε βοηθήσει στο πόλεμο με τα κουνούπια!

Δοκιμάστε τα εξής φυσικά απωθητικά:

1. Γλάστρες με φυτά: Φυτά όπως ο φρέσκος δυόσμος, το δεντρολίβανο, ο κατιφές και το μελισσόχορτο μπορούν να απομακρύνουν σε έναν βαθμό τα κουνούπια από κοντά σας.

2. Κεράκια σιτρονέλλας: Όσα περισσότερα αντέχετε να έχετε αναμμένα γύρω από το σημείο που κάθεστε, τόσο το καλύτερο.

3. Αιθέριο έλαιο λεβάντας: Τα κουνούπια το μισούν. Μπορείτε, λοιπόν, να ποτίσετε με αυτό μερικές κορδέλες, τις οποίες θα κρεμάσετε γύρω από το σημείο που κάθεστε.

4. Δεντρολίβανο στη… σχάρα: Έχετε κάποια σχάρα ή bbq αναμμένο στο σημείο που κάθεστε; Δοκιμάστε να ρίξετε λίγο αποξηραμένο δεντρολίβανο, να καεί και να μυρίσει, αλλά και να νοστιμίσει το φαγητό σας! Τα κουνούπια δεν το αντέχουν καθόλου.


 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share