Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

18 μυστικά καθαριότητας που θα χτυπάς το κεφάλι σου που δεν τα ήξερες μέχρι σήμερα!

Ξεκίνα τώρα!

17 Ιουνίου 2019 10:26
18 μυστικά καθαριότητας που θα χτυπάς το κεφάλι σου που δεν τα ήξερες μέχρι σήμερα!

Υπάρχουν μυστικά καθαριότητας που δεν τα ήξερες και θα χτυπάς το κεφάλι σου που δεν ήξερες μέχρι σήμερα...όμως εμείς στα έχουμε και είναι ώρα να τα μάθεις!

1. Φρεσκάρετε εύκολα το ύφασμα του καναπέ σας ψεκάζοντας τον με μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια, σκουπίστε τον με την ηλεκτρική σκούπα.

#2. Σταματήστε να αγοράζετε ακριβά ανταλλακτικά και τοποθετήστε απλά μια χνουδωτή κάλτσα πάνω από την σκούπα σας.

Το κόστος των ανταλλακτικών του Swiffer αυξάνεται συνεχώς. Οι χνουδωτές κάλτσες, ωστόσο, μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά πολύ πιο οικονομικά.
#3. Αφήστε τα κοσμήματα σας να μουλιάσουν σε υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ) για να αποκαταστήσετε τη λάμψη τους.

Αυτό μπορεί να σας φανεί και λίγο αστείο, αφού θα δείτε να επιπλέει στο νερό όλη η βρωμιά που κρυβόταν τόσο καιρό στα κοσμήματά σας.
#4. Χρησιμοποιήστε ένα λεμόνι για να αφαιρέσετε τους δύσκολους λεκέδες από το ντους.

#5. Και όταν πετάξετε τα χρησιμοποιημένα λεμόνια στον κάδο των απορριμμάτων σας θα δείτε ότι θα αφαιρέσουν τις δυσάρεστες οσμές.

#6. Ή αν βάλετε λεμόνι σε ένα μπολ με ξύδι και χυμό λεμονιού και το αφήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά, θα μαλακώσετε τα ξεραμένα υπολείμματα τροφών και θα κάνετε το καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων σας ευκολότερο.

Ποιος άλλος μισεί αυτά που “πετάγονται” στο φούρνο μικροκυμάτων; Ποιος άλλος σιχαίνεται τον καθαρισμό του, ειδικά μετά από μερικές μέρες; Το καλύτερο κόλπο: Γεμίστε ένα μπολ με ξύδι, φρέσκο χυμό λεμονιού και πετάξτε μέσα μία λεμονόκουπα. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων για 5′. Καθαρίστε τον και θα δείτε πως όλα αφαιρούνται με ένα μόνο πέρασμα!

#7. Βάλτε τις μεταλλικές βάσεις της κουζίνας σας σε σακούλες με αεροστεγές κλείσιμο (ziplock) και προσθέστε αμμωνία. Αφήστε τα όλο το βράδυ για να αφαιρέσετε το πρωί εύκολα τα καμένα υπολείμματα.

Είδα αυτό το κόλπο και αναρωτήθηκα αν κάνει δουλειά. Πήρα τις βάσεις της κουζίνας μου και τις έβαλα σε σακουλάκια με αεροστεγές κλείσιμο. Πρόσθεσα περίπου 1/4 φλυτζάνι αμμωνία στο κάτω μέρος της σακούλας, τη σφράγισα και την άφησα στο νεροχύτη μου. Κάθε σακούλα χωρούσε δύο βάσεις. Δεν χρειάζεται να απλώσετε την αμμωνία στις βάσεις. Οι αναθυμιάσεις είναι αυτές που τις καθαρίζουν. Την επόμενη μέρα, καθάρισαν απίστευτα εύκολα.

#8. Το ξύδι και η μαγειρική σόδα είναι όλα όσα χρειάζεστε για να επαναφέρετε τη ζωντάνια στις πετσέτες σας

Απλά ρίξτε ένα φλιτζάνι ξύδι με ζεστό νερό στον κάδο (χωρίς απορρυπαντικά ή μαλακτικά υφασμάτων), στη συνέχεια, ξαναπεράστε τις πετσέτες σας για δεύτερη φορά με 1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα και ζεστό νερό (και πάλι χωρίς απορρυπαντικό ή μαλακτικό ρούχων).

#9. Μια μαξιλαροθήκη είναι ένα σούπερ εργαλείο για το ξεσκόνισμα των ανεμιστήρων οροφής.

#10. Φρεσκάρετε τα σφουγγάρια σας και σκοτώστε τα βακτήρια τους βάζοντάς τα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βάλτε τα στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 μόνο λεπτά. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα ξεφορτωθείτε το 99% των μικροβίων τους.

#11. Ένα ρολό για χνούδια είναι όλα όσα χρειάζεστε για να απομακρύνετε τη σκόνη από τα υφάσματα των λαμπτήρων.

#12. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί καθαρισμού για να καθαρίσετε τη σκόνη από τη βάση της πόρτας.

Καθαρίστε τη βάση της πόρτας σας με ένα στεγνό πανί καθαρισμού! Θα κρατήσει τη σκόνη και τις τρίχες μακριά για πολύ καιρό.

#13. Δέστε μια τσάντα ziplock γεμάτη με ξύδι στην κεφαλή του ντους σας για ένα βράδυ και το πρωί θα είναι σαν καινούργια!

#14. Αφαιρέστε τα μαγειρικά λίπη εύκολα τρίβοντάς τα με αλουμινόχαρτο και σαπούνι!

#15. Ξεβουλώστε εύκολα το φραγμένο σιφόνι προσθέτοντας μαγειρική σόδα και ξύδι.

Βάλτε 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα στην τρύπα και προσθέστε το ξύδι μέχρι να αφρίσει. Περιμένετε μέχρι να κάτσει ο αφρός και το σιφόνι σας έχει καθαρίσει! Τόσο απλά!

#16. Τρίψτε με 1/4 του φλιτζανιού ξύδι και 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο τα ξύλινα έπιπλα για να αφαιρέσετε τις γρατσουνιές.

#17. Καθαρίστε τα τηγάνια σας σε δευτερόλεπτα με μισή πατάτα και αλάτι.

#18. Και τέλος, αποκαταστήστε τη λάμψη στα ανοξείδωτα αντικείμενά σας γυαλίζοντας τα με κρέμα ταρτάρ.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share